Royal Raymond Rife
Няма такъв филм. Лошото е, че не запазих линка за същия микроскоп, но от друг журналист. Май беше в http://www.netinfo.bg/ , но не запомних. Една хай-тек информация мине ли през журналист, само грешки чакай. Този микроскоп пак е на принцип, подобен на електронната микроскопия, но отпада кристализацията на вируса. Т.е. предварителното наблъскване с йони, което мумифицира вируса. Така че, май се наблюдава пак мъртъв организъм, макар и не „препариран”. Това запомних като цяло от статията. За истински живи вируси – Райф микроскоп. Въпреки, че светлинния му източник бил много як, организмите можело да бъдат облъчвани 2 часа преди да пукнат. Принцип на работа и защо така – или книгата, или филма.
Във филма на забавен кадър наистина се вижда как проблясва райф-лампата за около секунда, но това е било достатъчно да пукнат бацилите под микроскопа. Не както при другите филми из Нет-а, дето се гледат няколко минути да изпука всичко. А и с 2 електрода в течност винаги можеш да „избиеш рибата”. Разбира се тия пущини в жива клетка се трепят още по-трудно.
Правя си мечешка услуга, като давам подобна информация, но все пак, може да се навие някой някога да ми продаде МАХ038 (или подари срещу публикация на схемата на генератора, НЕХ-файла на микроконтролера и оптичното развързване) . Писах, че новата версия на машината ще е в пъти по-добра от старата, но не очаквах толкова в честотната стабилност. След многостепенно стабилизиране и филтриране на напрежението стана приблизително следното: заложих 1.603.800 Hz и чаках да стане 1.604.000 Hz. MCU-то (едночиповия микрокомпютър), имащ още и функцията за 3 минутно лимитиране на облъчването (с лампата) сработи, а честотата 1.604.000 Hz не бе прехвърлена. Старата машина на тия честоти за това време можеше и 1 kHz да прехвърли – налагаше се да „завръщам” с потенциометъра. Ако сте забелязали, райф-честотите са с точност 1 kHz. Използвам МАХ038, а не честотен синтезатор, защото при търсенето на M.O.R.s. честоти на бацили, тук много по-бързо може да се „сканира” голям честотен обхват. Ако не могат да се видят вируси, нали могат да се видят бактерии.
Русенската кабеларка, произвеждаща честотните синтезатори е добро решение, но из Нет-а има и пълна схема на честотен синтезатор до 2 МHz. Макар и с Atmel, е добра. Всичко има, но платката е дадена само едностранно на малка картинка. Ако някой някога, който разбира от CAD направи платка събираща се в определени размери и потвърди работоспособността – ще гледам да се реванширам по някакъв начин: усъвършенствана схема на „супер-запъра”, финикийски знаци или каквото там… Иначе пак ще трябва да си припомням защо му е на вълка дебел вратът.
На някого може да е полезно: из Нет-а четох, че най-много онкоболни има в страните, дето много пият мляко. Между човешките и животинските хормони има много еднакви и когато яде млечни произведения, човек приема хормоните предназначени за малкото. Включително и хормона на разтежа, който при туморите е много противопоказен.
Във филма на забавен кадър наистина се вижда как проблясва райф-лампата за около секунда, но това е било достатъчно да пукнат бацилите под микроскопа. Не както при другите филми из Нет-а, дето се гледат няколко минути да изпука всичко. А и с 2 електрода в течност винаги можеш да „избиеш рибата”. Разбира се тия пущини в жива клетка се трепят още по-трудно.
Правя си мечешка услуга, като давам подобна информация, но все пак, може да се навие някой някога да ми продаде МАХ038 (или подари срещу публикация на схемата на генератора, НЕХ-файла на микроконтролера и оптичното развързване) . Писах, че новата версия на машината ще е в пъти по-добра от старата, но не очаквах толкова в честотната стабилност. След многостепенно стабилизиране и филтриране на напрежението стана приблизително следното: заложих 1.603.800 Hz и чаках да стане 1.604.000 Hz. MCU-то (едночиповия микрокомпютър), имащ още и функцията за 3 минутно лимитиране на облъчването (с лампата) сработи, а честотата 1.604.000 Hz не бе прехвърлена. Старата машина на тия честоти за това време можеше и 1 kHz да прехвърли – налагаше се да „завръщам” с потенциометъра. Ако сте забелязали, райф-честотите са с точност 1 kHz. Използвам МАХ038, а не честотен синтезатор, защото при търсенето на M.O.R.s. честоти на бацили, тук много по-бързо може да се „сканира” голям честотен обхват. Ако не могат да се видят вируси, нали могат да се видят бактерии.
Русенската кабеларка, произвеждаща честотните синтезатори е добро решение, но из Нет-а има и пълна схема на честотен синтезатор до 2 МHz. Макар и с Atmel, е добра. Всичко има, но платката е дадена само едностранно на малка картинка. Ако някой някога, който разбира от CAD направи платка събираща се в определени размери и потвърди работоспособността – ще гледам да се реванширам по някакъв начин: усъвършенствана схема на „супер-запъра”, финикийски знаци или каквото там… Иначе пак ще трябва да си припомням защо му е на вълка дебел вратът.
На някого може да е полезно: из Нет-а четох, че най-много онкоболни има в страните, дето много пият мляко. Между човешките и животинските хормони има много еднакви и когато яде млечни произведения, човек приема хормоните предназначени за малкото. Включително и хормона на разтежа, който при туморите е много противопоказен.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!
MAX038 се предлага най-изгодно от "Електронинвест" тук-http://www.electroninvest.com/shop/sear ... ax038&ot=0
това е наи елементарния генератор с МАХ038 който съм успял да намаря:
http://img297.imageshack.us/img297/4397 ... 038pi1.jpg
ПС:Витане,ако имаш наистина лампата и имаш проблем с електрониката ми се обади -ще направя /ако я нямам в наличност/каквато и електроника да трябва с цел да изпробваме лампата дали работи наистина.
http://img297.imageshack.us/img297/4397 ... 038pi1.jpg
ПС:Витане,ако имаш наистина лампата и имаш проблем с електрониката ми се обади -ще направя /ако я нямам в наличност/каквато и електроника да трябва с цел да изпробваме лампата дали работи наистина.
Който има време да си прави сам DDS - генератор или пък може да си го поръча готов, като модул, налепен/което според мен е по-изгодно защото се пести и време и пари/ ето този линк: http://www.elv.de/output/controller.asp ... 2&affmn=18
В ляво от обяснението, където пише ZUSAZTINFORMATIONEN, при натискане с мишката може да се свали схемата и програмното обезпечение.
В ляво от обяснението, където пише ZUSAZTINFORMATIONEN, при натискане с мишката може да се свали схемата и програмното обезпечение.
Всеки може да се упражнява в писане, ама не става само с писанее…
Всички електронни магазини у нас за МАХ038 ще дадат наличност нула (null) – т.е. няма за продан. Имам 2 чипа: един за старата машина и един за новата. Трябва ми за някога поне 3-ти - за други цели.
Не разбирам немски, но честотен синтезатор за Райф машина трябва да отговаря на:
- Честотен обхват 138 kHz - 1,8 MHz. Като компромис 100 kHz - 2 MHz. Иначе трябва да е факирска-райф-машина, защото има ШИМ чрез стробираща аудио честота (съгласно машината на Хойланд 1936-1939 г.) и умопомрачително dV/dt. Едни честоти извън обхвата може да изхвърлят машината "извън завоя".
- Автономно управление, независимо от външен компютър. Освен ако комповете не ги подритвате у вас и се чудите к’во да ги правите.
- Стъпка 100 Hz. В най-лошия случай 1 kHz. Стъпка 10 или 1 Hz е най-малкото досадна.
Да намериш такова нещо е голяма рядкост. DIY или „направи си сам” по нашенски.
На автентичните райф радио честоти. Старата ми машина. Сега правя новата и нямам проблеми с електрониката! Не заради неверието ви, но мисля, че ще си заслужава новата да бъде снимана като работи – с включен честотомер и осцилоскоп. Мислех да я снимам на фона на вестник Монитор, но откакто го купи Доган - не го и поглеждам. Все ще измисля нещо, но не мисля да се набирам да правя експресни услуги, та да се включа в 1 ден за „днешния вестник”.
Всички електронни магазини у нас за МАХ038 ще дадат наличност нула (null) – т.е. няма за продан. Имам 2 чипа: един за старата машина и един за новата. Трябва ми за някога поне 3-ти - за други цели.
Не разбирам немски, но честотен синтезатор за Райф машина трябва да отговаря на:
- Честотен обхват 138 kHz - 1,8 MHz. Като компромис 100 kHz - 2 MHz. Иначе трябва да е факирска-райф-машина, защото има ШИМ чрез стробираща аудио честота (съгласно машината на Хойланд 1936-1939 г.) и умопомрачително dV/dt. Едни честоти извън обхвата може да изхвърлят машината "извън завоя".
- Автономно управление, независимо от външен компютър. Освен ако комповете не ги подритвате у вас и се чудите к’во да ги правите.
- Стъпка 100 Hz. В най-лошия случай 1 kHz. Стъпка 10 или 1 Hz е най-малкото досадна.
Да намериш такова нещо е голяма рядкост. DIY или „направи си сам” по нашенски.
Явно не си разбрал или…….., ай върни се назад по нишката и виж какво съм писал преди. Не само работи лампата, но и истинската Райф машина работиGogo55 написа:ПС:Витане,ако имаш наистина лампата и имаш проблем с електрониката ми се обади -ще направя /ако я нямам в наличност/каквато и електроника да трябва с цел да изпробваме лампата дали работи наистина.

Генератора на Тераком има избираема стъпка от 1 Hz, 10 Hz, 100 Hz, 1 kHz, 10 kHz, 100 kHz, 1MHz. Освен това продават само налепената платка без кутията и енкодера за 70 евро. За тези пари не си струва човек да се мъчи сам да си прави генератор.
А ти Витане, щом казваш, че при теб всичко работи, тайна ли е ако те попитам от къде се сдоби с лампа за да си купя и аз или някой друг от форума. И тъй като си по напред явно с материала, какви са отзивите, това че Райф машината работи като техническо изпълнение или и като предназначение, защото аз все повече се убеждавам, че контоктния метод не е много ефективен. Самият Райф не го е ползвал.
А ти Витане, щом казваш, че при теб всичко работи, тайна ли е ако те попитам от къде се сдоби с лампа за да си купя и аз или някой друг от форума. И тъй като си по напред явно с материала, какви са отзивите, това че Райф машината работи като техническо изпълнение или и като предназначение, защото аз все повече се убеждавам, че контоктния метод не е много ефективен. Самият Райф не го е ползвал.
Сложих генератора в кутия.Тези дни ще почвам опити да видя как деиства на разни микроби и там кото намеря.При този генератор който направих честотата се сменя лесно и бързо с 4 копчета.С две копчета за на ляво и за надясно се мести курсора под дадената цифра която искаме да променим и с други две копчета за увеличаване и намаляване
/нагоре - надоло/ са променя дадената цифра.Така при мене честотата се сменя лесно и бързо.Точноста ми е 0,0047Хц,или по точно казано това е максималната грешка.Видях малко проблеми докато да го калибрирам и за целта се наложи да правя и честотомер:),както и да търся такъв за сравнение между моя и другия честотомер,същото и чрез два различни осцилоскопа за наи сигурна калибровка.

/нагоре - надоло/ са променя дадената цифра.Така при мене честотата се сменя лесно и бързо.Точноста ми е 0,0047Хц,или по точно казано това е максималната грешка.Видях малко проблеми докато да го калибрирам и за целта се наложи да правя и честотомер:),както и да търся такъв за сравнение между моя и другия честотомер,същото и чрез два различни осцилоскопа за наи сигурна калибровка.

Мушморок е дал линк за мах038,а аз проверих в кузмов електроник където я имат в наличност на цена от 50лв.Ако се ползва AD9833 който съм използвал и аз то него го има в К1 на цена около 12лв-купил съм вече 4броя и хората имат още-само да искаш-доставят по спееди на вратата ти-пристига на другия ден след като направиш поръчката.VITAN написа:Всички електронни магазини у нас за МАХ038 ще дадат наличност нула (null) – т.е. няма за продан.
Кой ти гарантира, че тази фирма ще има желание винаги да ги прави тия синтезатори? Не съм и предполагал, че ще спрат да произвеждат МАХ038, ама го спряха. На вълкът за това му е дебел врата, защото сам си върши работата. Ако човек сам си прави нещата, може да си избере удобни за него габарити на устройството. Имам и друго наум, но за него има опастност да се увеличат хората които ще скочат срещу райф-лечението. Не му е дошло времето за екстри.
Ако този енкодер ви се вижда лесен, вашето запърско конструкторско бюро може да си поизгуби време да спретне цяло устройство.
Щом видях, че машината/лампата ми действа престанах да стоя пред нея. Човек средно има около 2,5 килограма бактерии, повечето от които са полезни. Да ги изтрепя за да има отзиви?
Няма отзиви, защото нямам доктор, който иска да си подритва дипломата или рискува кариерата. Не упреквам никого. Тук вече внимавайте какви глупости ще пишете, защото няма да ви спестя нищо!
Пишеш: ...не е много ефективен. Значи според теб е ефективен. Точно с такъв начин на мислене не ми се занимава. Що не си отворите една паралелна нишка, да си нищите там нещата? За N-ти път питам. Ето единствения ми принос към вашата нишка:
Единственото, което правят контактните методи е да дразнят/ръчкат имунната система, но реакцията на това дразнение никога не може да бъде предвидена!
@Gogo55 >> MAX038CPP
Hi Frequ.Waveform Generator…
НЯМА В НАЛИЧНОСТ, ДОСТАВЯ СЕ ПО ЗАЯВКА. >> Като как да го доставят, като няма отде да го вземат? Айде забравяме.
Ако този енкодер ви се вижда лесен, вашето запърско конструкторско бюро може да си поизгуби време да спретне цяло устройство.
Не е тайна за тия, които четат това което пиша. По колко пъти да го правя?! Връщайте се назад и четете. Има много ваш пълнеж. Ако обаче не потвърдите или опровергаете "чудесата" на Х. Кларк метода - не ме занимавайте с нищо.mushmurok555 написа:...тайна ли е ако те попитам от къде се сдоби с лампа за да си купя и аз или някой друг от форума.
Щом видях, че машината/лампата ми действа престанах да стоя пред нея. Човек средно има около 2,5 килограма бактерии, повечето от които са полезни. Да ги изтрепя за да има отзиви?

Асс'тига ве! От вашите с него дори пърхот и хемороиди лекуваха... Пепел ти на езика. Сега ще дойде Каруцаря с нова компания да те вкарат в правия път.mushmurok555 написа:...защото аз все повече се убеждавам, че контоктния метод не е много ефективен.
Пишеш: ...не е много ефективен. Значи според теб е ефективен. Точно с такъв начин на мислене не ми се занимава. Що не си отворите една паралелна нишка, да си нищите там нещата? За N-ти път питам. Ето единствения ми принос към вашата нишка:
Единственото, което правят контактните методи е да дразнят/ръчкат имунната система, но реакцията на това дразнение никога не може да бъде предвидена!
@Gogo55 >> MAX038CPP
НЯМА В НАЛИЧНОСТ, ДОСТАВЯ СЕ ПО ЗАЯВКА. >> Като как да го доставят, като няма отде да го вземат? Айде забравяме.
Последно промяна от VITAN на Сря Яну 28, 2009 3:21 pm, променено общо 1 път.
Виж какво съм ти писал по-горе и питай русенската кабеларка за енкодера - ще те информират доволно. Ако не, тогава аз.
Добре но не си указал от къде е това????VITAN написа: @Gogo55 >> MAX038CPP
Ако е от кузмов направо утепа рибата-ми даи си заявката-пристига за 1-2 дена.Аз лично каквото поръчвам от кузмов винаги ми се доставя по заявка и почти никога го нямат в наличност-това обаче не ми пречи да си направя поръчката и да си получа дадения елемент след два дена примерно!