Клампа който е сложен на Clearaudio Ambient (3-та и 4-та снимки) е на Shun Mook -
LP Clamp Limited Edition - 1 Sт. 3490,- (цената е в евро) от www.bt-vertrieb.de,
а през 2003 година беше само ... $1800 от www.shunmook.com
Тук бях написл че "Имам честта да познавам лично човека произвеждащ и патентовал това рамо." ама това не е важно!
Важното е че Vinyl is live!
А шасито е Lenco
А бе то и аз слушам на модифицирано ленко, при това с ортофонско рамо, ма пусто, парите за това SPU дето е на снимката хич не ми харесват.
Ей го:
А иначе идеята за дълго рамо е добра, само това с даването на една камара пари - 1000 +++ $ за моно доза и специално рамо за нея не ми е ясно.
Тази "въдица", господин Симонов, ще се гърчи и увива като млада лоза. Как според вас се вегулира височината на рамото? Чрез наклоняване на вертиклания лагер ли?
Великолепни грамофони наистина! Мисля, че два от моделите на ClearAudio (и този с тангенциалното рамо) ги видях и в Киров хай-енд преди време. Добре е, че има и такива хора да може човек да оплакне окото (и ухото) от време на време
Представям на вашето внимание едно творение, което е по-скоро за раздел "Бисери", но мен лично ми донесе вдъхновение за custom грамофона, който ще се строи до половин година.
При достатъчно дълго рамо грешките в тракинга могат почти да се пренебрегнат, освен това рамото може да бъде направено съвсем право, което избягва необходимостта от антискейтинг. Става почти като linear tracking но за сметка на размерите и проблемите с резонансите в рамото които вече бяха споменати. Ще трябва много внимателно да се подбере материала за рамото.