Комплект 5.0 колони с предни къси хорни - шедьовър на Ручо

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Аватар
Atanasov
чете
Обратна връзка:

Комплект 5.0 колони с предни къси хорни - шедьовър на Ручо

#1 Мнение от Atanasov »

Здравейте на всички,

Бих искал да представя на вниманието на форума следния комплект 5.0 колони за домашно кино, а също и за стерео, поръчан от мен и проектиран и изработен от Румен Суванджиев - Ручо. За мен наистина това нещо е шедьовър, надявам се и на вас да ви хареса:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Този комплект ми беше необходим за малка стая - холче, с приблизителни размери 3.5 на 3.5 м. Предните колони и центърът се поставят на полици в секция, а задните са на стойки. В крайна сметка бе решено фронталните колони да бъдат къси хорни, а задните и центърът - затворен обем. Всички озвучителни тела са "оборудвани" с коаксиален говорител SEAS H-1333 08/06 - интересна концепция, която много ми допадна.

Та тази композиция вкупом с елементарен ресивър Denon AVR-2805 и още по-елементарен плеър Philips просто звучи невероятно и от ден на ден зазвучава все по-добре.

Идеята за проекта от самото начало си е на Румен Суванджиев - още като видя стаята и мебелите, взе да си рисува нещо, чертежи и схеми някакви, лаптоп извади, абе луд човек... :lol: :lol: :lol:

Както се казва, оставих го да прави каквото си иска и накрая бях наистина възхитен от резултата!

Ето малко впечатления и данни:
- Басът е изключително стегнат и бърз - като чук, в същото време е много плътен и дълбок. Изключително детайлно предаване на "ниската област", спокойно се различават наслагване на басови звуци от китара, бас-барабан, поредица от няколко ниски тона и т.н. Чух неща, които преди не съм предполагал, че са записани - особено отчетливо в композиции на Pink Floyd;
- Хорните без грижи стигат докъм 37-38 Хц долна граница /Румен ги знае точно/, а средите и високите са ясни и чисти, без "съскане" и прекалена яркост;
- Едната хорна си тежи 14 кг;
- Фурнирът е някакъв орех-албинос, стои просто невероятно;
- Общото впечатление е много приятен и мек звук, балансирана картина и перфектно позициониране. Това важи както за всякакви многоканални формати, така и за най-обикновено аналогово стерео.

Системата е все още в процес на доизграждане откъм плеър и усилвател.

Голямо "БЛАГОДАРЯ" на Румен, който завинаги ме спечели на територията на DIY-озвучаването. След като инсталирах колоните, направихме малко сравнения с фабрични колони, уж по-скъпи. Абе хорните, както се казва, "си мачкат наред" и това е... :twisted:

Евала, Румене, златни ти ръце, жив и здрав да си приятелю! :prayer:
Последно промяна от Atanasov на Вто Ное 11, 2008 11:50 pm, променено общо 3 пъти.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Комплект 5.0 колони с предни къси хорни - шедьовър на Ру

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Страхотни са, честито!

Аватар
Atanasov
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от Atanasov »

Мерси! Изображение

Emo_Baltov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#4 Мнение от Emo_Baltov »

Честито и от мен да си ги ползваш дълги години. :wink:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

Това трябва да се види от всички, които казват, че "правените" колони не струват!

И от мен честито!
Да ги слушаш със здраве и да си мислиш все повече за още по-големи неща!

Аватар
ivodjima
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#6 Мнение от ivodjima »

Абсолютно майсторска изработка от която съм впечатлен и предполагам че и звукът ще е такъв , просто има хора в България със собственни проекти които вдигат летвата много високо . Поздрави

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Angel Gekov »

Имаш представителен екземпляр от безкомпромисния стандарт и качество на Ручо. Поздравления за превъзходния избор.

Аватар
Atanasov
чете
Обратна връзка:

#8 Мнение от Atanasov »

Благодаря на всички за добрите думи, които в двойна степен се отнасят за майстора Ручо, щото в крайна сметка аз съм си само един прост слушател-ентусиаст, както се казва... :lol:

Получих няколко запитвания на ПМ и мейл за технически данни и детайли на колоните, филтрите, кутиите и самите коаксиални говорители. Признавам си - аз не съм много в час с тези подробности, творецът Румен е сведущ и той може да даде информация "от извора"...Изображение :D

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Borislav Stankov »

:smt023
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivan Rachev »

:smt023
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
s_vasilev
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#11 Мнение от s_vasilev »

Не знам за звука, но са МНОГО КРАСИВИ!

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Nikolay Kolev »

Страхотен външен вид честито, а да дойдем да послушаме може ли :oops:
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Atanasov
чете
Обратна връзка:

#13 Мнение от Atanasov »

Nikolay Kolev написа:Страхотен външен вид честито, а да дойдем да послушаме може ли :oops:
:D Вече писах на ПМ - по-натам, живот и здраве да е, че сега имам други дертове на главата... :rock:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Nikolay Kolev написа:Страхотен външен вид честито, а да дойдем да послушаме може ли :oops:
Може - при мен.
Скоро ще имам завършен чифт хорни като предните, само че малко по-големи.
Всъщност при изпълнение на проекта, който е показан на снимките, аз се ръководех от изискванията за габарити, поради спецификата на помещението и свободното място за разположение. Поради тази причина хорничките са с около 25% по-малки от оптималния обем. Да извадя всичко, на което този говорител е способен в 15-те предоставени литра си беше едно малко предизвикателство.
Резултатът е честотна лента от 40Hz-20KHz @ -6db при чувствителност от 88 dB/W/m.
За проекта реших да се "изхитря" и поръчах говорителите в комплект с филтрите, които предлага Madisound. За съжаление хитростта не сполучи - зауковата им картина страдаше от липса на изразителност, а вокалите бяха някъде далеч, едва ли не в съседната стая.
Ето резултата с филтрите, които разработих аз:

Изображение

Прави впечатление много малката насоченост при честоти до 12KHz, което прави този говорител особено подходящ за приложения като домашно кино и нестандартно разположение. Като правило аз не обичам да давам субективно описание на звука, който съм постигнал. Ще се радвам да чуя коментарите на тези, които ще дойдат на прослушване.
В оптималната си конструкция с полезен обем от 20 литра, резултатът в нискатe честоти е 37Hz@-6dB. Опитите ми да развия това озвучително тяло до флоорстендър не бяха успешни. В окончателния му вид то е предназначено за разполагане върху 50cm високи стойки или върху подходяща мебел.

Tsv3tAn

#15 Мнение от Tsv3tAn »

Влюбен съм! :) Нещо като ориентировъчна цена за тези красота и качество? :)

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”