Какво ви е мнението за този говорител?

Съобщение
Автор
Аватар
DragooNART
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Какво ви е мнението за този говорител?

#1 Мнение от DragooNART »

Имам тонколони Microlab Solo 7(които окъсих без да искам но това ще се оправи) и съм предприел да им подсиля малко ниските като добавя субуфър.Имах един пробен проект за бас-рефлексна кутия с Визатон W200 но мисля че ми трябва нещо което да може да свири по ниско от него.Та намерих един усилвател който според мен се оказа далавера.Марката е Thomson пише че е made in denmark по това което намерих в интернет е изваден от 5.1 система която сигурно е била с 8ohm говорител а усилвателя е 100 вата така че на 4 ома сигурно е 150-200 макс(съдя по това че на W200/8ohmкойто е 50вата на 1/3 усилено прави макс ход.

Та искам да разбера говорителя Visaton W250S дали се вписва в представата за добър домашен уфър като се има предвид че ако го взема сигурно ще направя 100литровата кутия препоръчана от визатон с идея да слиза колкото може по ниско.

Пс:усилвателя си има активен филтър променлива фаза така че там проблем няма :)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Сигурен ли си, че усилеателя ще понесе 4 ома?

Аватар
DragooNART
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от DragooNART »

ами честно казано воъбще не съм сигурен за колко ома е направен усилвателя има ли някакъв начин да разбера понеже никаде му ги няма характеристиките

Аватар
DragooNART
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от DragooNART »

за ватовете ми е ясно че е много относително има различни фактори които определят силата на звука като SPL на говорителя ,ход на мембраната просто ми трябва мнението на някой който е използвал този говорител за да придобия представа какво ще получа срещу приблизително 200та лева който ще инвестирам в цялостната направа на озвучителното тяло.Също се интересувам от говорителя TVM ARN 312 но немога да го намеря никаде каде се продава и примерни обеми за бас-рефлексна конструкция също не видях

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”