Вата за озвучителни тела
Вата за озвучителни тела
Купих си следните тонколони http://microlab.com/products/acoustic/s ... o_110.html
Въпросът ми е следния, тъй като вътрешните стени не са облицовани с никаква вата, задължително ли е на всяко озвучително тяло да се слага такава и евентуално ако сложа дали тя ще подобри звученето на ОТ.
Въпросът ми е следния, тъй като вътрешните стени не са облицовани с никаква вата, задължително ли е на всяко озвучително тяло да се слага такава и евентуално ако сложа дали тя ще подобри звученето на ОТ.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Слагай!Има разлика и то немалка.Аз лично закупих от steadygroup вата за моите Jamo E 370 и съм предоволен,но колко точно ти преценяваш(или по-скоро слухът ти)
При мен беше необходимо около 2 пакета във всяка,но резултата
Появиха се средни честоти,нещо нетипично за Jamo,също така баса се стегна и самите мембрани имат по-къс ход 

Последно промяна от Boqn Nikolov на Сря Май 06, 2009 5:11 pm, променено общо 1 път.
Когато има толкова случайности, търси закономерност.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- DragooNART
- чете и пита
- Обратна връзка:
Еми полза има, баса е по-мек, високи средни по-изразителни пък и 20лв не са някакви сериозни пари. Но не очквай и някаква фрапираща разлика все пак. Аз свалих от ватата на окачения ми таван, тъй като за сега нямам време да ходя по магазини и не знам до колко става за целта. Предполагам че с visaton ще е доста по-добре.
Разликата може да е наистина фрапираща, но не и с вата от окачен таван.pavel_georgiev написа:Но не очквай и някаква фрапираща разлика все пак.
Необходимостта от вата е в зависимост от озвучителното тяло - конструкция, материал, високоговорители. В повечето случаи при ОТ с "бюджетни" (а и не само) бас високоговорители и бас-рефлексна конструкция, в комбинация с недобре изчислена кутия, в честотната характеристика на тялото се наблюдава често сериозен пик непосредствено преди затихването на ниско честотните ВГ. Пикът може да е дори и на 70-80Hz. Този пик създава субективно възприятие в по неопитните уши като повече "бас". Също той се ползва от производителите на "гетобластери"Fuckez написа:Махнал съм всичката вата от суб-бас системите ми и от тонколоните и резултата е по наситен бас без излишни вибрации.

Друг е въпросът ако говорим за "бас каси", "буфери", "бумтери" и "секви" такива, там от вата няма нужда, само от "Тъндар" 2X1000W.
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Fuckez написа:Аз не съм на това мнение.Ватата удря най-вече ниските.Махнал съм всичката вата от суб-бас системите ми и от тонколоните и резултата е по наситен бас без излишни вибрации.Направете един експеримент - сложете вата в пробно ОТ и чуите как звучи,след това я махнете и преценете как е по добре.Аз съм на мнение че без вата е по добре.

Ватата спокойно може да убие динамиката, дълбочината и живота на музиката.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
"Господине', освен безсмислени коментари и ниска правописна (а и не само) култур"ъ", не демонстрирате нищо друго.Fuckez написа:Аз не съм на това мнение.Ватата удря най-вече ниските.Махнал съм всичката вата от суб-бас системите ми и от тонколоните и резултата е по наситен бас без излишни вибрации.Направете един експеримент - сложете вата в пробно ОТ и чуите как звучи,след това я махнете и преценете как е по добре.Аз съм на мнение че без вата е по добре.
Основната цел на всеки един форум не е "на всяка манджа - мирудия" - на всеки пост - отговор!!!
Целенасочената реклама на определени "фирмички" не е нещо лошо, при положение, че е коректна и се ползва само една регистрация на един потребител!!!