Китове USB DAC с PCM2706(2707)
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Китове USB DAC с PCM2706(2707)
Продавам налепени, оживени и 100% тестване платки на USB аудио DAC на база на PCM2706 (PCM2707).
Захранването е от USB-то (не поддържа външно!).Изведен I2S за включване към външен DAC.Варианта с 2706 е с бутони за Volume+/- и Mute.Изходи на чинч (спокойно прави драйв на слушалки ако се използва съответен преходник към жак).Подходящо за вграждане в усилватели и др.Изходно ниво 0,7 волта при 0db.
Реализацията е по тази схема:
Малко снимки на готовото устройство:
Подробности по схемата:
-Изходните кондензатори са Elna Silmic II (audio grade) байпаснати с MKS-E (от по аудиофилските Miflex).
-на входа на захранването 100uF (Nichicon) ,след дросела 1500uF Rubycon MBZ (или 1500uF OST RLX)
-На цифровото захранване танталов, на аналоговото 1000uF Nippon Chemicon KZE.
-Всички електролити по захранванията са байпаснати с 100nF (Всички неелектролитни кондензатори са Wima MKS2)
-Входната маса е през Bead дросел.
Цена на платка:
45лв. (за PCM2707 - 42лв.)
Освен платката е включен и USB кабел и диск със схемата и разположение на компонентите (за всеки случай ще добавя и Foobar2000 с плъгини и Asio4All).
За свирнята - свири по лошо от карта за 3000лв. -доказано!
Но при директно сравнение отвя няколко вградени карти и Audigi 4.
Изключително ниско ниво на шум в изхода.
Може би ще се предлага и в кутия като самостоятелно устройство...
Захранването е от USB-то (не поддържа външно!).Изведен I2S за включване към външен DAC.Варианта с 2706 е с бутони за Volume+/- и Mute.Изходи на чинч (спокойно прави драйв на слушалки ако се използва съответен преходник към жак).Подходящо за вграждане в усилватели и др.Изходно ниво 0,7 волта при 0db.
Реализацията е по тази схема:
Малко снимки на готовото устройство:
Подробности по схемата:
-Изходните кондензатори са Elna Silmic II (audio grade) байпаснати с MKS-E (от по аудиофилските Miflex).
-на входа на захранването 100uF (Nichicon) ,след дросела 1500uF Rubycon MBZ (или 1500uF OST RLX)
-На цифровото захранване танталов, на аналоговото 1000uF Nippon Chemicon KZE.
-Всички електролити по захранванията са байпаснати с 100nF (Всички неелектролитни кондензатори са Wima MKS2)
-Входната маса е през Bead дросел.
Цена на платка:
45лв. (за PCM2707 - 42лв.)
Освен платката е включен и USB кабел и диск със схемата и разположение на компонентите (за всеки случай ще добавя и Foobar2000 с плъгини и Asio4All).
За свирнята - свири по лошо от карта за 3000лв. -доказано!
Но при директно сравнение отвя няколко вградени карти и Audigi 4.
Изключително ниско ниво на шум в изхода.
Може би ще се предлага и в кутия като самостоятелно устройство...
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
- Vasil Nikolov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
usb
Тази вечер си купих от тези платки.
Направих сравнение с Creative X-Fi Exstreme Music.
Нямаше как кабелите до усилвателя да са еднакви -от Creative е по-дълаг и затова сложих на Usb dac-а по лош кабел.
Въпреки това Usb-то ми хареса повече.
По-прозрачен звук,по-изразено музикално присъствие,по-голяма сцена.
След сравнението , Creative X-Fi не ми се слуша повече.
Благодаря на Адаша за отличната комплектовка и изпълнение.
И да продължава все така.
Нямаше как кабелите до усилвателя да са еднакви -от Creative е по-дълаг и затова сложих на Usb dac-а по лош кабел.
Въпреки това Usb-то ми хареса повече.
Благодаря на Адаша за отличната комплектовка и изпълнение.
И да продължава все така.
- Vasil Nikolov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: usb
Потвърждавам, аз имам по кофтито карта Creative X-FI Xtreme Audio, която утре ще подаря на моя колега.Dimitar Chakarov написа:Тази вечер си купих от тези платки.
В момента слушам Диана експрес и имам чувството, че Георги Станчев пее при мен в стаята.Браво Митак ти си истински професионалист, запази ми още една платка.
Да живее българското
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Свири добре поради схема, компоненти и добра изработка - душата му едва ли има общо .... това че е вложил усилия да стане добре, а не е претупал нещата, е друг въпросStoqn написа:Днес получих ДАК-а.Перфектно изпълнение.Личи си че Fenkiler e вложил част от душата си в изработката затова не се учудвайте че свири толкова добре.
- Stoqn
- има опит
- Обратна връзка:
Тук вече се бъркаш.Чудил ли си се понякога защо като направиш сам озвучително тяло или усилвател защо звучи толкова добре.Отговора е не само в компонентите.Ти си вложил част от душата си в това изделие.Аз още се чудя като слушам Етерите в къщи защо свирят толкова добре и не мога да намеря отговор.Айде да не оспамваме темата на човека.
Трудните неща правим веднага, а невъзможните малко по-късно.
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Благодаря за добрите отзиви!
Само да вметна че не очаквах такъв голям интерес...
Затруднихте ме с толкова желаещи и разпратих доста ДАК-чета.
Да предупредя тези които поръчват от тук нататък че определени марки или конкретни стойности на някои капацитети по схемата може да бъдат заменени с други без това да влошава качеството на устройството (серията която бях предвидил се изчерпа а с нея и компонентите на които разчитах).
До края на седмицата се надявам да го има в кутийка...
Поздрави!
Митака.
Само да вметна че не очаквах такъв голям интерес...
Затруднихте ме с толкова желаещи и разпратих доста ДАК-чета.
Да предупредя тези които поръчват от тук нататък че определени марки или конкретни стойности на някои капацитети по схемата може да бъдат заменени с други без това да влошава качеството на устройството (серията която бях предвидил се изчерпа а с нея и компонентите на които разчитах).
До края на седмицата се надявам да го има в кутийка...
Поздрави!
Митака.
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Човече,браво! Компа свирнА благодарение на теб! И то на символична цена. Респект и все така!
П.П. Евалла и за оформлението на комплекта - наистина сериозно и отговорно отношение! Така трябва да се прави!
П.П. Евалла и за оформлението на комплекта - наистина сериозно и отговорно отношение! Така трябва да се прави!
Последно промяна от Rumen Zografov на Сря Апр 16, 2008 10:43 pm, променено общо 1 път.