Момчил ГУ-50 SE
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
Момчиле,
ако ти се играе има тънък шпреплат под 5мм от него се изрязват кръгове /или квадрати в зависимост какво ще харесаш/ и на пара и с подходяща форма на преса може да се оформят полуокръжности и при слепването им да се образува отвор , в който да поставиш своето лого. Така смятам че ще е доста ефектно. Обаче трябва да се обмисли доста детайлно защото самото извиване на дървесината при сравнително малки размери на детайла да ли ще е осъществимо
Нещо такова ......почти не приличащо на бутало на ДВГ

Надявам се не ви отегчавам с разкривените си схеми
. Мисля че това е един възможен начин да споделя конкретно мнение, което без визуално представянеще ми е трудно да обясня както трябва.
Лек ден на всички!
Русин Атанасов
ако ти се играе има тънък шпреплат под 5мм от него се изрязват кръгове /или квадрати в зависимост какво ще харесаш/ и на пара и с подходяща форма на преса може да се оформят полуокръжности и при слепването им да се образува отвор , в който да поставиш своето лого. Така смятам че ще е доста ефектно. Обаче трябва да се обмисли доста детайлно защото самото извиване на дървесината при сравнително малки размери на детайла да ли ще е осъществимо

Нещо такова ......почти не приличащо на бутало на ДВГ

Надявам се не ви отегчавам с разкривените си схеми

Лек ден на всички!
Русин Атанасов
Лого...
Разбирам вълнението от идеите ти, но...
Така както е тръгнало накрая Момчил ще трябва да сложи лого
"Rusin Atanasov"...
...
ИНТЕРЕСЕН Е ВЪПРОСА КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА РАЗГЪВКАТА НА ПОСЛЕДНАТА ТИ ИДЕЯ С ПОЛУ-ОКРЪЖНОСТИТЕ??? Защо ли си мисля, че само с рингове нищо няма да се получи.
На този етап честно казано дизайна не ми харесва, но... човака казва че е обмислил всичко, затова по-добре нека изчакаме да публикува финалния вид на усилвателя.
Успех Момчиле!
Така както е тръгнало накрая Момчил ще трябва да сложи лого
"Rusin Atanasov"...

ИНТЕРЕСЕН Е ВЪПРОСА КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА РАЗГЪВКАТА НА ПОСЛЕДНАТА ТИ ИДЕЯ С ПОЛУ-ОКРЪЖНОСТИТЕ??? Защо ли си мисля, че само с рингове нищо няма да се получи.
На този етап честно казано дизайна не ми харесва, но... човака казва че е обмислил всичко, затова по-добре нека изчакаме да публикува финалния вид на усилвателя.
Успех Момчиле!
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Благодаря ви !
Ето това е предимството на този форум да споделяме идеи и да обменяме опит .
Примерно : и аз не знаех от коя страна се хваща Оберфрезата , как се работи с нея и за какво служи , но човек се учи докато е жив .....
Трябва да пусна една тема за това как да си приспособим личната оберфреза към по малки радиуси и някои интересни трикове .
Ще е полезно за всички , може и аз да науча нещо повече .
Колкото до дизаина мисля ,че аз съм избрал моят път , нека и други хора се включат с тяхните хапчета , ще се радвам да видя някои от споменатите по горе идеи .
Поздрави : Момчил
Ето това е предимството на този форум да споделяме идеи и да обменяме опит .
Примерно : и аз не знаех от коя страна се хваща Оберфрезата , как се работи с нея и за какво служи , но човек се учи докато е жив .....
Трябва да пусна една тема за това как да си приспособим личната оберфреза към по малки радиуси и някои интересни трикове .
Ще е полезно за всички , може и аз да науча нещо повече .

Колкото до дизаина мисля ,че аз съм избрал моят път , нека и други хора се включат с тяхните хапчета , ще се радвам да видя някои от споменатите по горе идеи .

Поздрави : Момчил
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ясно е, че си сръчно момче, но все пак внимавай, дърводелските електрически инструменти са доста коварни...Momchil написа: Примерно : и аз не знаех от коя страна се хваща Оберфрезата , как се работи с нея и за какво служи , но човек се учи докато е жив .....
Ето едно готово решение:Momchil написа:
http://www.madisound.com/catalog/produc ... 2caaef3e60
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Малко работа по трансформаторите с цел по лесен монтаж и ....

Температурата на която издържа боята е около 550-600 градуса.
Разбирасе от горната страна на дървеното капаче ще има отвор за конвенционално охлаждане .....

Това е и един от конекторите които мисля да използвам .
Как мислите , дали са удачни за анодно захранване (1бр.) и за Отопление (1бр.) за всеки канал ?
Има ли по добро решение според вас ?
Очаквам идеи , които позволяват разделена връзка между различните захранвания и добри контакти.
Поздрави: Момчил
Температурата на която издържа боята е около 550-600 градуса.
Разбирасе от горната страна на дървеното капаче ще има отвор за конвенционално охлаждане .....
Това е и един от конекторите които мисля да използвам .
Как мислите , дали са удачни за анодно захранване (1бр.) и за Отопление (1бр.) за всеки канал ?
Има ли по добро решение според вас ?
Очаквам идеи , които позволяват разделена връзка между различните захранвания и добри контакти.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Дам .
Има до 8 пи-нови при мен така ,че това не е проблем !
Просто искам да нямам проблеми точно в това отношение ,защото се обезсмислят скъпите кабели ако конекторите ти не са наред!
Ами щом във Варна няма проблем с окислението , мисля че са добри .
За анодното ми ще е един двоен , както на снимката , a за отоплението отделен.....
Сега съм си харесал едни " Ключове " от последния кораб на който бях , да видим дали ще ме огрее .
Благодаря ви приятели ,че ми помагате .
Ценя всеки ваш съвет.
Има до 8 пи-нови при мен така ,че това не е проблем !
Просто искам да нямам проблеми точно в това отношение ,защото се обезсмислят скъпите кабели ако конекторите ти не са наред!
Ами щом във Варна няма проблем с окислението , мисля че са добри .
За анодното ми ще е един двоен , както на снимката , a за отоплението отделен.....
Сега съм си харесал едни " Ключове " от последния кораб на който бях , да видим дали ще ме огрее .

Благодаря ви приятели ,че ми помагате .
Ценя всеки ваш съвет.
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Благодарение на съветите на всички теми относно връзки и окабеляване на ламповите усилватели , и с голяма помощ от страна на Симон .....

Това е кабел предназначен за отоплението на червеното хапче.
В момента глася и останалите захранвания в отделен кабел и конектори ......
Може би един от най-ефтините и лесни начини да си направим захранващи кабели за отделните блокове.
Това е кабел предназначен за отоплението на червеното хапче.
В момента глася и останалите захранвания в отделен кабел и конектори ......
Може би един от най-ефтините и лесни начини да си направим захранващи кабели за отделните блокове.

- cecoEL34
- има опит
- Обратна връзка:
Здраей , Момчиле !
Както си видял , ползвам същите конектори . Седем пинови са . По един кабел вървят анодното , стабилизираното отопление на ЕСС-тата , отоплението на ГУ-то и захранването на двата цвята на подсветките . Конектора действително е стабилен и с добра контактна повърхност на пиновете ,но ми се вижда малко дребен . Определено го смятам за слабо място в моя усилвател . Не знам колко завивания и отвивания на гайката ще издържи . Аз бих предпочел "по-желязно" решение . За съжаление по магазините по-добро няма . Варианта е да се свали от някоя апаратура .
Както си видял , ползвам същите конектори . Седем пинови са . По един кабел вървят анодното , стабилизираното отопление на ЕСС-тата , отоплението на ГУ-то и захранването на двата цвята на подсветките . Конектора действително е стабилен и с добра контактна повърхност на пиновете ,но ми се вижда малко дребен . Определено го смятам за слабо място в моя усилвател . Не знам колко завивания и отвивания на гайката ще издържи . Аз бих предпочел "по-желязно" решение . За съжаление по магазините по-добро няма . Варианта е да се свали от някоя апаратура .
"Deep Purple" e стил на живот .
- Angel Gekov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Момчил ГУ-50 SE
След драстични промени , повлиян от съвети и препоръки !
.....
.....
- Alexander Gekov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Момчил ГУ-50 SE
Момчиле, станало е много добре.
Един въпрос. Температурата, която ГУ50 отделя, съвсем не е за пренебрегване. Не мислиш ли, че съществува риск да се напука фурнира?
Поздрави.
Един въпрос. Температурата, която ГУ50 отделя, съвсем не е за пренебрегване. Не мислиш ли, че съществува риск да се напука фурнира?
Поздрави.