Моля за мнение относно тази конфигурация
Моля за мнение относно тази конфигурация
Моля, за вашето компетентно мнение относно тази конфигурация:
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=884
+
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1313
Според вас задължително ли ще бъде закупуването на допълнителен subwoofer или Eltax-а ще се справи и с вградените в предните колони? Кои са предимствата и кои са недостатъците на тази комбинация и дали тя е добре балансирана за помещение от 25 кв.м.? Струва ли си парите, а ако не, бихте ли ме насочили към нещо подобно в тези ценови граници?
Основните ми изисквания са плейърът освен основните DVD/CD/MP3 да поддържа и SACD стандарт, а озвучителната система да е съраунд с DTS. Ще се ползва комбинирано за аудио и видео. Меломан съм и знам, че избирам нещо с компромисно качество, но се надявам на вашите обективни мнения и евентуални препоръки.
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=884
+
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1313
Според вас задължително ли ще бъде закупуването на допълнителен subwoofer или Eltax-а ще се справи и с вградените в предните колони? Кои са предимствата и кои са недостатъците на тази комбинация и дали тя е добре балансирана за помещение от 25 кв.м.? Струва ли си парите, а ако не, бихте ли ме насочили към нещо подобно в тези ценови граници?
Основните ми изисквания са плейърът освен основните DVD/CD/MP3 да поддържа и SACD стандарт, а озвучителната система да е съраунд с DTS. Ще се ползва комбинирано за аудио и видео. Меломан съм и знам, че избирам нещо с компромисно качество, но се надявам на вашите обективни мнения и евентуални препоръки.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За тези парички модеш да направиш добри колонки`и да си поръчаш жобра Yamaha на старо...........само D.I.Y.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Благодаря за съвета, но не ме устройва. Това, че съм меломан не означава, че съм хайфист в смисъла, който влагаш ти. Не съм фен на нещата секънд хенд, ако ще и най-доброто да са. Не съм фен и на нещата хенд мейд, защото не карам Ролс Ройс. Фен съм на що-годе качествения звук, поради което още веднъж, моля за компетентен отговор, дали тази конфигурация си струва парите, или бихте могли да ми препоръчате нещо друго в замяна, което да включва всички компоненти до 2000 лева, и да бъде ново с гаранция закупено от магазин...
- pllaman
- има известен опит
- Обратна връзка:
Здраей!
DVD-устройството, което си избрал и на мен ми се струва логичен избор при сравнение. Дори има на хартия характеристики, като на CD player. Странно защо тежи 3 пъти по-малко но да не задълбаваме
. Според мен си го избрал добре.
Ресивърът също ми се струва добър избор и вероятно ще е голямо забавление/трудност да работиш с толкова сложно и богато на възможности устройство. Няма какво да се лъжем звука няма да е хай-енд.
Единственото слабо място в системата която си избрал са тонколните. Не знам дали си обърнал внимание, но във високите тела има вградени усилватели за басовете отстрани. Това не само оскъпява тонколоните, но и за теб не е нужно тъй като имаш достатъчно мощен ресивър. От друга гледна точка е интересното "качество" на звука което ще получиш с тея допълнителни незнайни усилватели пък и допълнителните кабели и връзки.
Наистина офертата е доста добра, като цена. Също така и вероятно няма да ти трябва бас с тези колони. Лошата новина в случая е, че без промоционалната оферта ти остават около 500лв за тонколони до 2000 лева бюджет. За тези пари пак има Eltax.
Накрая бих ти препоръчал по-нисък клас ресивър на Pioneer и колони до колкото ти стигнат парите (ти си знаеш).
Искам да отбележа и че съм съгласен с поста на г-н Лозев. Yamaha на старо за по-малко пари ще вземеш добър модел и по-добре звучащ, а колкото до озвучителните тела тук има доста такива теми и въпроси. Това е DIY форум не очаквай да се похвали нисък клас тонолона. Тук момчетата/момичетата дават същите пари за няколко говорителя. Поздрави от Варна!
DVD-устройството, което си избрал и на мен ми се струва логичен избор при сравнение. Дори има на хартия характеристики, като на CD player. Странно защо тежи 3 пъти по-малко но да не задълбаваме

Ресивърът също ми се струва добър избор и вероятно ще е голямо забавление/трудност да работиш с толкова сложно и богато на възможности устройство. Няма какво да се лъжем звука няма да е хай-енд.
Единственото слабо място в системата която си избрал са тонколните. Не знам дали си обърнал внимание, но във високите тела има вградени усилватели за басовете отстрани. Това не само оскъпява тонколоните, но и за теб не е нужно тъй като имаш достатъчно мощен ресивър. От друга гледна точка е интересното "качество" на звука което ще получиш с тея допълнителни незнайни усилватели пък и допълнителните кабели и връзки.
Наистина офертата е доста добра, като цена. Също така и вероятно няма да ти трябва бас с тези колони. Лошата новина в случая е, че без промоционалната оферта ти остават около 500лв за тонколони до 2000 лева бюджет. За тези пари пак има Eltax.
Накрая бих ти препоръчал по-нисък клас ресивър на Pioneer и колони до колкото ти стигнат парите (ти си знаеш).
Искам да отбележа и че съм съгласен с поста на г-н Лозев. Yamaha на старо за по-малко пари ще вземеш добър модел и по-добре звучащ, а колкото до озвучителните тела тук има доста такива теми и въпроси. Това е DIY форум не очаквай да се похвали нисък клас тонолона. Тук момчетата/момичетата дават същите пари за няколко говорителя. Поздрави от Варна!
Благодаря за изчерпателното мнение. Тъй като за мен марката Eltax е твърде непозната, бих искал да чуя повече мнения за въпросните тонколони. Четох в нета едно западно ревю, в което се казва, че за качеството което предлага комплекта е на безценица. Не казвам, че това е така, но все пак толкова ли са кофти дори и за вашите изтънчени уши? Това с вградените баси в предните колони го разбрах, но не разбрах какво имаш предвид, като казваш относно "интересното "качество" на звука което ще получиш с тея допълнителни незнайни усилватели пък и допълнителните кабели и връзки."
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Eltax навремето са били уважаван датски производител. От много време са покитайчени, и то май и RnD-то им.
На предните колони им по един активен събуфър.
Тази конфигурация със side-firing едва ли ще бъде одобрена от някого тук. За кино може би е допустим компромис, но за музика е кощунство. Просто не звучи.
На предните колони им по един активен събуфър.
Тази конфигурация със side-firing едва ли ще бъде одобрена от някого тук. За кино може би е допустим компромис, но за музика е кощунство. Просто не звучи.
- Gethsemane
- има известен опит
- Обратна връзка:
Zlatan Kitanov написа:Тази конфигурация със side-firing едва ли ще бъде одобрена от някого тук. За кино може би е допустим компромис, но за музика е кощунство. Просто не звучи.
http://www.marktplaza.be/KLIPSCH-KSP400 ... 899944.php

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Отношението към твоя пост е 15 инча съб-бас с т.нар. side-firing. Та слушах ги в събота и не ми се сториха дори близо до "кощунствени".
Ти колко точно колони с тази конструкция си чувал, за да си толкоз отвратен от този тип решение ?

Това разбира се е off-topic, Eltax не съм ги чувал, но само от експертното описание в electron.bg и "пакетната" цена - губя всякакъв интерес.
Ти колко точно колони с тази конструкция си чувал, за да си толкоз отвратен от този тип решение ?

Това разбира се е off-topic, Eltax не съм ги чувал, но само от експертното описание в electron.bg и "пакетната" цена - губя всякакъв интерес.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Какви фазови и времеви разлики, с извинение - пълни глупости!!! Ако всичките тези неща, зависеха от посоката на съб-басовия драйвер, да сме изобретили съвършеното ОТ. Даваш мнения, които ми звучат основно базирани на това дето си разбрал, недоразбрал от форума. No offence!Zlatan Kitanov написа:за музика обаче, няма как да стане, басът бие настрани, останалото - в теб, фазови и времеви разлики, стоящи вълни и това е само началото...
Това примерно не съм го чувал, но тия "смотаните" от Визатон твърдят, че на тях кривото "биене" на баса също не им пречи.
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Съвсем пък без offence, но да даваш за пример ОТ с басрефлекс...
И тия от Визатон трябва да продават нали? И от неща, побиращи се в средна стая. В която нямаш място за колони с ширина 40 см. Или 50. Защо иначе ги слагат тия говорители отстрани, как мислиш. Технологичен, революционен пробив? Икономия и маркетинг.
И тия от Визатон трябва да продават нали? И от неща, побиращи се в средна стая. В която нямаш място за колони с ширина 40 см. Или 50. Защо иначе ги слагат тия говорители отстрани, как мислиш. Технологичен, революционен пробив? Икономия и маркетинг.
Първо не виждам какво набута бас-рефлекса в темата и второ, с коментара за Визатон пак се изказа неподготвен. На Визатон не им дреме дали ще ги пъхнеш тия драйвери в каца или ако щеш и в златна кутия. Смисъла на термина "кит" в DIY тонколоните значи че кутиите си ги правиш сам, ама предполагам че не си видял че става дума за "кит".Zlatan Kitanov написа:Съвсем пък без offence, но да даваш за пример ОТ с басрефлекс...

Линкът, не прави друго освен да подкрепи мнението ми че тази конструкция е съвсем приемлива ако е изпълнена с добри компоненти и малко смятане.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не виждам по какъв начин линкът подкрепя мнението ти. Това, че от Визатон хвалят творението си не е доказателство в полза на това, че такава система звучи добре за музика. Това, че от Hobby Hi-Fi или Klang und Ton пишат ласкави отзиви за някакъв Bauvorschlag също не е доказателство, а теза. И след като сам си правиш кутиите е хубаво да помислиш добре, преди да си губиш времето с компромисни решения. А за времевите и фазовите разлики не е зле да се погледне физиката какво казва
.