@ Rapid_1
Моето лично убеждение е, че музика по-добре се слуша на стерео. Следователно, за музика поначало не ми трябва многоканален усилвател/ресивър. Всъщност многото канали можеш да ги използваш за музика само в случаите на ДВД-та с концерти, които предлагат многоканален звук.
Разбирам, че имаш ограничен бюджет и ти се иска с един куршум да удариш два заека. И аз съм бил в това положение преди години, което доведе до съществуването в къщи на многоканална система за няколко хиляди лева, която почти не използвам по предназначение, но в същото време не предлага и стерео на ниво, каквото би ми се искало. Затова, стереото го слушам на други системи.
Истината е, че тези системки, които очакваш да анализираме сравнително са много компромисно решение, което не предлага нито високо качество като кино система, нито дори средно качество като стерео система. Формално обаче, ти предлагат многоканален звук на принципа "за толкова пари толкова". Освен това те на практика не се различават качествено една от друга и най-общо казано няма значение коя ще си вземеш. Иди, чуй ги, и ако чуеш разлика си вземи онази, която звучи, както на тебе ти харесва повече. Извън това не ти остава голям избор освен да ги избираш по "хубост" и по вторични белези от сорта на: брой и вид формати които разпознават - МР3/4/5/6/7, divX/divY/divZ и т.н.