Infinity Primus 250 или BR2

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
geasdi

Infinity Primus 250 или BR2

#1 Мнение от geasdi »

Привет на всички,

Усилователа ми е DENON 500АЕ.
Колоните които в момента ползвам са флорстендери Infinity Primus 250.
Преди около месец си купих и тунер от Denon, и докато ми го презентираха стана въпрос какви колони ползвам. Като им казах ме посъветваха да ги сменя с BR2 тъй като имали много награди и биха били оптимално балансирани за усилователа ми. Според представителите на магазина Denon, Infinity-тo били "ширпотреба" и т.н. Пуснаха BR2 и на първо слушане бяха супер, но някога така беше и с сегашните ми. Просто недостатъците се появяват след неколкодневно слушане в къщи.
И от тогава се чудя дали действително ще има съществена разлика или само ще дам едни грешни 600лв. + 300лв. за стойки.
А за моите ако сега ги дам за продаване ще получа най-много 300лв.общо.

Моля, дайте покой на душата ми.... :roll:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Infinity Primus 250 или BR2

#2 Мнение от Nanko Rusev »

От трън та на глог :lol:

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Infinity Primus 250 или BR2

#3 Мнение от Nikolay Savov »

Наистина Инфинитито са колони за узряващия меломан.
Горещо ти препоръчвам BR2 . С тях съм от лятото на 2004та и не са ме предали нито на транзисторен ,нито на лампов усилвател. А с последният звучат направо като в реален сън!!!!
Жестоки са и са направо безпари.Не прави обаче грешката, ако си с ограничени средства, да купуваш стойки. Можеш да си направиш и сам и изобщо нее трудно. Така ще имаш избора за дизайна им ,материала и ще ти стъпят доста по евтино от едни тежки тръби Атакама.

geasdi

#4 Мнение от geasdi »

Благодаря за отговорите,

Какво правите със старите си колони след покупка на новите.
На мен ми се струва безмислено да си ги складирам.
Ако ги продавате как и къде е най-добре да се случи това.
Мен ме посъветваха че има шанс да се продадат ако цената им е най-много около 50% от тази в магазина т.е. 250-300лв.

Може ли някой да разкаже/покаже реализиран проект за стойки.
Аз лично се двоума между три вида:

1. (Най-лесен) Основа и подложка под колоната от 18мм ПДЧ плоскост ( от това се правят мебелите), и по средата метален крак от барплот ( обикновенно е кух с кръгло сечение.

2. Както "1" но по средата да бъде крак от масивно дърво. Подобен крак видях в Практикер.

3. (Най-сложен) Изработка изцяло от плоскости като конструкцията между основата и подложката да бъде "П" образна с отворената част към слушащия, като в нея може да се сложат дискове.

Някъде четох че стойките оказват влияние върху звука.... дали е така и ако да каква би била оптималната конструкция.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Miroslav Danov »

geasdi написа:...Просто недостатъците се появяват след неколкодневно слушане в къщи. ...
Какви са?
geasdi написа:...Някъде четох че стойките оказват влияние върху звука.... дали е така и ако да каква би била оптималната конструкция.
Оказва се, че почти всичко оказва влияние, особено ако ползваш добър амп.
Хубаво е стойката да е стабилна, с висок общ резонанс и върху нея на шпайкове да са озв. тела.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nanko Rusev »

geasdi написа:...

Може ли някой да разкаже/покаже реализиран проект за стойки.
Аз лично се двоума между три вида:

1. (Най-лесен) Основа и подложка под колоната от 18мм ПДЧ плоскост ( от това се правят мебелите), и по средата метален крак от барплот ( обикновенно е кух с кръгло сечение.

...
Според мен 1, но тръбата да е пълна с пясък!

П.П.

Като си на пазар за Bookshelf в този ценови диапазон, може да удариш едно ухо на тези:
gogo написа:
"Буретата" ( http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=9287 )- 700лв

За контакти:
02 / 963 1482
0887 577 588
georgiev@asico.net
Жоро

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”