По какви белези да разбера дали колоната е хубава
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Stilian Andonov
Много много крайно и некомпетентно! Не одобрявам!Demiurg написа: ....При миксирането се компресират до степен на обезличаване всички инструменти, така че и малкото случайно останала динамика да се убие, напомпват му се неестествено ниски баси и неестествено високи чинели. В резултат на това, парчето звучи убийствено наточено и пробивно на касетофон или радио, но безкрайно мъртво на по- качествена система. В записа няма нито позиция на инструментите, нито обем назад, нито усещане за обем изобщо (то най- вече идва от записа на гласа, от реверба, но масово се ползва компютърни ефекти, дето са маса изкуствени), просто нищо няма - едни голи честоти....
Сигурно 1000 пъти във форума е ставало дума за шовинистичния подход към стиловете музика и мисля че може още един път да се каже - Това което пишеш са някакви обсолютно дилетантски обобщения и обиждат един цял стил в който са творили огромен брой талантливи музиканти, тонрежисьори и техници по звука. А ако с горния пост фиксираш кварталната банда, която си виждал да записва в мазето, това е друга работа!!!!!
Искам да ти пусна един запис на Whitesnake и веднага след него един запис на Стравински от някаква Полска филхармония и после пак може да обсъждаме и обобщаваме.
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не говорихме ли за метъл,Уайтснейк съвсем не влизат в тая категория?
И аз обичам и слушам такава музика но,моите уважения,ама като звук няма кой знае какво за слушане,там емоцията идва от енергичността на музиката (мое мнение).Говоря дори за групи като Manowar,Metallica,Iron Maiden....,яки са - спор няма
,ама звуковото съдържание на една композиция на Depeche Mode,например,е класи над тях. 

-
Stilian Andonov
Отдалечаваме се от темата на поста, обаче аз пък мога да ти кажа че има какво да се чуе и не е само въпрос на енергия на музиката. Да речем че WhiteSnake не е точно метъл (например Crying in the Rain, Children of the Night...) ами какво да кажем за Alice Cooper, или Steeve Vai, KMFDM, Tiamat, Type-O-Negative, където още повече няма какво да се чуе.Rumen Zografov написа:...ама като звук няма кой знае какво за слушане,там емоцията идва от енергичността на музиката...
Всъщност дразни фактът, че нещата се обобщават, а не че на някой си не му харесва да слуша рок или просто системата му не става за това.
Колкото за Depeche Mode, това си е цяла една друга тема
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Има банди които записват и банди които не записват добре. Слушай Rage Against The Machine и ще се убедиш, че записите им са велики, после си пусни Iron Maiden и ще видиш как издишат.
Моето скромно мнение е, че стила на музиката няма голямо значение, ако имаш прилична система и слушателски опит след време почваш сам да определяш стойностните неща и все по-малко си пускаш посредствените от към звук.
А да се отрича едно цяло движение в музиката мисля че не е разумно. (Чалгата прави изключение )
Моето скромно мнение е, че стила на музиката няма голямо значение, ако имаш прилична система и слушателски опит след време почваш сам да определяш стойностните неща и все по-малко си пускаш посредствените от към звук.
А да се отрича едно цяло движение в музиката мисля че не е разумно. (Чалгата прави изключение )
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Trus
- чете и пита

- Обратна връзка:
Rainbow,Dire Straits,AC/DC,Whitesnake,Dio,Metallica,Maiden,Slayer и т.н. и т.н.
Благодаря ви още веднъж!
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
pantera
- чете и пита

- Обратна връзка:
според мен най-добре се призпособява звука на човек посредством филтри,еквалайзер и такива неща,с други думи с качествен предусилвател дори и лошите колони можеш да ги насилиш да свирят по-хубаво
освен това ако имаш фантазия,желание и опит можеш с гадни говорители да си изработиш много добро ОТ, и обратното- с добър хардуер ако си неопитен можеш да опропастиш ОТ.същото важи и за амрковите колони-винаги е спестено от обема на кутията,освен в моделите за над 1000 лева колоната....пестят от материали ЯКО ! слагат пластмаси и т.н. с други думи ако си разбираш от това и можеш да си изработиш ОТ е най-добре сам да си ги напрайш
Да не говорим че и от усилватели разбираш винаги можеш да си направиш много по-добър амп от купешки...или поне на същото ниво,за значително по-малко пари,който отиват не за качествените неща в купешкия усилвател а за марката , пластмасите и цветния дисплей..примерно...
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
DJ_Kras
След като прегледах мненията на всички.Започнах да анализирам мойте колони,за да видя на колко критерия отговарят.Мога да кажа че не съм разочарован,премерих капака отзад който е най-тънък по принцип на купешките колони така съм забелязал моя е 18 мм.Мислех че няма вата но като извадих фазоинвентора видях че колоната е поизпълнена зад басовите говорители.На тегло са поне 25 кг мисля че е достатъчно
))
Поздрав Dire Straits-Money For Nothing
Поздрав Dire Straits-Money For Nothing