Въпрос относно трафа за " Blue Pill"

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#31 Мнение от Simonov »

По принцип е похвално, че човека иска сам да си направи усилватея с всичките му части, но 60лв за двойка изходни - какво им плащаш ;) Ако живеехме в нормална държава, едва ли цената им щеше да е такава ;)
Изображение

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Borislav Uzunov »

Boris Minchev написа:
Angel Dimitrov написа:
Boris Minchev написа: Мисля, че вече наистина почнахте да прекалявате.
Не се сърди че и аз те компроментирам.
Най-простото и лесно което можеш да направиш е да сравниш едно синьо хапче с някакви трафове и едно синьо хапче с неговите си трафове.
Ушевадно е.
А ти до колкото виждам трябва да имаш музикален слух.
Опитай !
Е за хапа идеалните може и да са на етераудио, но на мен ми прозвуча като иделните трафове изобщо :) Явно е станала грешка.. както и да е :)
Виждам че ти нямаш спирка и ще ти кажа, че изходните трансформатори на усилвателя ми с ГМ70 също са производство на Етераудио и са повече от идеални, затова приеми че трансформаторите на Етераудио са идеални. Това не е реклама, а факт! Сега по-спокойно ли ти е?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Goro »

dark, при навиването на изходни трансформатори, могат да ти бъдат полезни специалисти по мрежови трансформатори, но тук има още тънкости, за които най-вероятно те не подозират. Ламарината трябва да е М6 и да има пик на магнитната проницаемост не по-ниско от 0,9 Тесли. Дори за евтин магнитопровод, ламелата не трябва да е по-дебела от 0,35 мм. Ширината на въздушната междина се определя като % от дължината на силовата линия на използвания магнитопровод и разбира се от постоянната съставна. Индуктивността на първичната намотка трябва да е не повече от 8 Хенри на килоом. Индуктивността на разсейване трябва да е много под 8 mH на килоом, а резонансната честота на първичната, при окъсена вторична, трябва да е много над 20 kHz.
五郎

Аватар
dark
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#34 Мнение от dark »

Мерси много адаш ,убедих се че е по добре да ги поръчам.Много ти благодариа за подробното разяснение ,смятам да ги поръчам но поради липса на средства няма да е веднага затова се заемам да кътам запаси а през това време смятам да си поразясня това-онова относно ел. лампи.Ако можеш да ми дадеш малко инфо че си нямам почти никаква представа от тях. :roll: От тук от там захваштам по нещо но все повече взимам да се обърквам :| :oops:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#35 Мнение от Nanko Rusev »

Браво за взимането на правилно решение!

Във форума има не малко изписано - защо не почнеш с четенето му :wink:

Аватар
dark
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#36 Мнение от dark »

чета го вече от няколко дни и да ти кажа баиа се обърках,можеш ли да ми предлойих ниакакви книги които е хубажо да прочета

PS:на едно място във форума видях че има описано за триода и т.н.т,но не е довършено :roll:

Аватар
dark
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#37 Мнение от dark »

добре разбрах че изходните трафове трябва да се поръчат,същото отнася ли се и за захранващия или него мога да си го изработя аз.(извинявам се ако ставам нахален или си прося бан но изкам да разбера :( ) :( :( :( :oops: :oops:

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#38 Мнение от bachelor »

... Имай предвид, че и захранването влияе на звука... :wink: Най-доброто решение си остава кит... :wink:

Аватар
dark
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#39 Мнение от dark »

мерси за отговора :)

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#40 Мнение от Nikolay Kolev »

Най-евтино ще ти излезне да си поръчаш кита. ЩЕ сглобиш нещо което няма да свири като хапчето, ще чуеш истинско хапче и ще искаш да го имаш. Вместо да пилееш напразно средства, изчакай, посъбери пари ако нямаш и си вземи кита, без това цената му е смешна.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:d98c1a91f0="dark"]добре разбрах че изходните трафове трябва да се поръчат,същото отнася ли се и за захранващия или него мога да си го изработя аз.(извинявам се ако ставам нахален или си прося бан но изкам да разбера :( ) :( :( :( :oops: :oops:[/quote:d98c1a91f0]
След като имаш познати за мрежовите трафове може и да си го изработиш сам. Дали усилвателят ще свири добре или не толкова, ще зависи от това какво захранване си му направил.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”