Къде разрязват плоскости за ОТ коректно?
-
Stilian Andonov
Къде разрязват плоскости за ОТ коректно?
Здравейте!
Имам един въпрос, които много е притеснява напоследък. Тъй като вкъщи нямам условия за разрязване на MDF или какъвто и да е друг материал за направа на кутии за ОТ, искам да попитам дали някой има идея къде в София може човек да отиде и дори за повечко пари, да му разрежат плоскостите с достатъчна прецизност.
Предните ми три проекта бяха с MDF рязан единия в Бриколаж, а другите в Практикер и в трите случая загубих ужасно много време да поправям неточностите и корекциите повлияха достатъчно на крайния резулт, така че не ми се ще да ползвам услугите на упоменатите фирми.
Тъй като не намерих подобна тема във форума, мисля че настоящата ще е полезна и за други хора с подобен проблем.
Имам един въпрос, които много е притеснява напоследък. Тъй като вкъщи нямам условия за разрязване на MDF или какъвто и да е друг материал за направа на кутии за ОТ, искам да попитам дали някой има идея къде в София може човек да отиде и дори за повечко пари, да му разрежат плоскостите с достатъчна прецизност.
Предните ми три проекта бяха с MDF рязан единия в Бриколаж, а другите в Практикер и в трите случая загубих ужасно много време да поправям неточностите и корекциите повлияха достатъчно на крайния резулт, така че не ми се ще да ползвам услугите на упоменатите фирми.
Тъй като не намерих подобна тема във форума, мисля че настоящата ще е полезна и за други хора с подобен проблем.
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
Много си прав! Последните 2-3 пъти в които ми разкрояваха там плоскости направо се изложиха. По 2мм разлика на всеки срез от желаните размери. Явно трябва да ги накараме да си настроят машината, или поне да имат предвид тази разлика.
Една сгятан &qp0отвор quodАракти*р и моаро кавр%ддинсвог клир ми ораа маа пове анима
а Пnмюенх го де(а преаан, заро по
`ага,
ра каж рх3мморштх гиушзи и ам е раало аакръгр на хаа приьорко. НааАоси храм &qp0маши
ара&yu0 и на
аы!пакая-ио 2м#да мал
$ :e`0 Яв
ра слааи ди'р по-уеаюм чеаа :l0
Една сгятан &qp0отвор quodАракти*р и моаро кавр%ддинсвог клир ми ораа маа пове анима
а Пnмюенх го де(а преаан, заро по
`ага,
ра каж рх3мморштх гиушзи и ам е раало аакръгр на хаа приьорко. НааАоси храм &qp0маши
ара&yu0 и на
аы!пакая-ио 2м#да мал
$ :e`0 Яв
ра слааи ди'р по-уеаюм чеаа :l0
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
- Neicho
- чете и пита

- Обратна връзка:
Ами надявам се да съм бил полезен на на някого,това е от мен по темата.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
D.Kolev
àìè òàêà ñå ïðàâè. ãðóáî ðàçêðîÿâàíå òàì êàòî ñëàãàø ïî 5ìì îòãîðå çà âñÿêà ñòðàíà. èíâåñòèðàø â åäíî çåãå çà 30-40 ëåâà ôàëøèôèêàò, ñàìî ìó ñìåíÿø íîæà ñ áîø è ñè ãëàñèø ïëîñêîñòèòå òî÷íî.bachelor написа:Àìè â áðèêîëàæ ÓÆ ðåæàò òî÷íî...Àç ëè÷íî ñúì ñ ëîøè âïå÷àòëåíèÿ... Íà ìåñòà ìè ñå íàëîæè äà âçèìàì ïî 5-7ìì èçëèøúê ñúñ çåãåòî...
![]()
è ïàê äîáðå ÷å áåøå èçëèøúê......
äðóãèÿ íà÷èí å äàäåø íà êîíñóëòàíòà 5-10 ëåâà ïîä ìàñàòà, êàòî ãî óãîâîðèø äà å ìíîãî ïðåöèçåí ñ ðàçìåðèòå.
-
bachelor
- има опит

- Обратна връзка:
Мдам... Но явно трябваше да сбъркам за да се научаD.Kolev написа:ами така се прави. грубо разкрояване там като слагаш по 5мм отгоре за всяка страна. инвестираш в едно зеге за 30-40 лева фалшификат, само му сменяш ножа с бош и си гласиш плоскостите точно.bachelor написа:Ами в бриколаж УЖ режат точно...Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето...
![]()
и пак добре че беше излишък......
другия начин е дадеш на консултанта 5-10 лева под масата, като го уговориш да е много прецизен с размерите.
-
Audiomaster
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Попитайте колко ще ви вземат за разкрой на материал с по-сложни форми, с кантове под герунг? Сякаш е много трудно да си нагласят машината с ъгъл на рязане под 45 градуса. Аз лично, ако имаше свестни дърводелци и най-вече прецизни, щях да им се доверявам, но понеже много трудно се намират ( Нейчо, ти си от кадърните, видях какво си направил у вас
), си ги режа сам, оформям сам, фрезовам сам, ако се наложи кантирам сам, фурнировам сам ( тук вече е висшият пилотаж!) ...Всеки гледа да лапне парата с колкото се може по-малко труд и естествено резултатът е плачевен!
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
-
Stilian Andonov
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Размерите са си размери. Поръчвам в Бриколаж да речем парче 50X100cm и получавам 50,3X99,6. На всичкото отгоре, не знам как е постигнато с такава кроячна машина, но ъглите не са прави.Neicho написа:не знам до колко разбирате от рязане/разкрояване/ и т.н но всичкозависи от дадените от вас размери...
Освен това някои от дърводелците там режат сравнително точно, а други по начина, описан по-горе.
И какво правя ... поръчвам няколко големи листа, удобни за транспорт и разкройка и хайде при Владо Dgd.
(Една бира за рекламата!)
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stanislav Bratanov
- има опит

- Обратна връзка: