Къде разрязват плоскости за ОТ коректно?

Съобщение
Автор
Stilian Andonov

Къде разрязват плоскости за ОТ коректно?

#1 Мнение от Stilian Andonov »

Здравейте!
Имам един въпрос, които много е притеснява напоследък. Тъй като вкъщи нямам условия за разрязване на MDF или какъвто и да е друг материал за направа на кутии за ОТ, искам да попитам дали някой има идея къде в София може човек да отиде и дори за повечко пари, да му разрежат плоскостите с достатъчна прецизност.
Предните ми три проекта бяха с MDF рязан единия в Бриколаж, а другите в Практикер и в трите случая загубих ужасно много време да поправям неточностите и корекциите повлияха достатъчно на крайния резулт, така че не ми се ще да ползвам услугите на упоменатите фирми.
Тъй като не намерих подобна тема във форума, мисля че настоящата ще е полезна и за други хора с подобен проблем.

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Martin Krumov »

Много си прав! Последните 2-3 пъти в които ми разкрояваха там плоскости направо се изложиха. По 2мм разлика на всеки срез от желаните размери. Явно трябва да ги накараме да си настроят машината, или поне да имат предвид тази разлика.
Една сгятан &qp0отвор quodАракти*р и моаро кавр%ддинсвог клир ми ораа маа пове анима
а Пnмюенх го де(а преаан, заро по
`ага,
ра каж рх3мморштх гиушзи и ам е раало аакръгр на хаа приьорко. НааАоси храм &qp0маши
ара&yu0 и на
аы!пакая-ио 2м#да мал
$ :e`0 Яв
ра слааи ди'р по-уеаюм чеаа :l0

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Dgd »

Как къде? При мен! :D

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Martin Krumov »

Ооо да! При Владо :) как можах да забравя :oops:
Веднъж опрях до услугите му, но времето ни се разминаваше и друг любезен участник във форума ми помогна :) Все пак Владо имаше желание да ми отдели време - надявам се, че няма да върне никой :)

Аватар
Neicho
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от Neicho »

:) не знам до колко разбирате от рязане/разкрояване/ и т.н но всичкозависи от дадените от вас размери.Аз съм мебелист и всеки ден с това се занимавам.Първото нещо което е най-важно е дебелината на плочата обикновено при нас е 18мм. за толкова ги дават и прозводителите,но не винаги е така.При тях разликите идват от пресите с които ги правят.И така вземаме ги за 18мм. а те са или 17 или 19мм. на 2 страници по 1мм. разлика в дебелината на материала и ето ти ги двата милиметра разлика и нещата не стават така както искаме.Никой майстор разкройчик не го мързи да наглася размери защото дали ще завършва на 15,16,17 или 18мм. един размер за него е все едно,спира се упора или линиала на даденото число и това е.А за чапраза: няма такова нещо.При модерните циркуляри зъбите на трионите са точно един срещу друг а се разминава само посоката на заточване на всеки зъб като се редуват един ляв и един десен.Така че не търсете вината само в хората който ви кроят/не изключвам и техни грешки/ а си смятаите разкроя точно и проверявайте дебелината на плочите преди да започнете смятането.Най-точно се проверява с шублер.
Ами надявам се да съм бил полезен на на някого,това е от мен по темата.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Neicho написа:...А за чапраза: няма такова нещо...
Абсоютно вярно за рязането на МДФ. Както и това за дебелината на плоскостите.
:smt023 Neicho!
Изображение

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Martin Krumov »

Дебелината си е дебелина и аз не говоря за нея. Меря директно плоскостта а не общия размер на сглобката от плоскост и две странични плоскости, когато би се получила разлика при несъответствие с първоначално предвитените размери.
Това за чепраза беше шега.

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от bachelor »

Ами в бриколаж УЖ режат точно... :roll: Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... :evil: :smt076 и пак добре че беше излишък......

D.Kolev

#9 Мнение от D.Kolev »

bachelor написа:Àìè â áðèêîëàæ ÓÆ ðåæàò òî÷íî... :roll: Àç ëè÷íî ñúì ñ ëîøè âïå÷àòëåíèÿ... Íà ìåñòà ìè ñå íàëîæè äà âçèìàì ïî 5-7ìì èçëèøúê ñúñ çåãåòî... :evil: :smt076 è ïàê äîáðå ÷å áåøå èçëèøúê......
àìè òàêà ñå ïðàâè. ãðóáî ðàçêðîÿâàíå òàì êàòî ñëàãàø ïî 5ìì îòãîðå çà âñÿêà ñòðàíà. èíâåñòèðàø â åäíî çåãå çà 30-40 ëåâà ôàëøèôèêàò, ñàìî ìó ñìåíÿø íîæà ñ áîø è ñè ãëàñèø ïëîñêîñòèòå òî÷íî.
äðóãèÿ íà÷èí å äàäåø íà êîíñóëòàíòà 5-10 ëåâà ïîä ìàñàòà, êàòî ãî óãîâîðèø äà å ìíîãî ïðåöèçåí ñ ðàçìåðèòå.

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от bachelor »

D.Kolev написа:
bachelor написа:Ами в бриколаж УЖ режат точно... :roll: Аз лично съм с лоши впечатления... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... :evil: :smt076 и пак добре че беше излишък......
ами така се прави. грубо разкрояване там като слагаш по 5мм отгоре за всяка страна. инвестираш в едно зеге за 30-40 лева фалшификат, само му сменяш ножа с бош и си гласиш плоскостите точно.
другия начин е дадеш на консултанта 5-10 лева под масата, като го уговориш да е много прецизен с размерите.
Мдам... Но явно трябваше да сбъркам за да се науча :wink:

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#11 Мнение от Audiomaster »

Попитайте колко ще ви вземат за разкрой на материал с по-сложни форми, с кантове под герунг? Сякаш е много трудно да си нагласят машината с ъгъл на рязане под 45 градуса. Аз лично, ако имаше свестни дърводелци и най-вече прецизни, щях да им се доверявам, но понеже много трудно се намират ( Нейчо, ти си от кадърните, видях какво си направил у вас :)), си ги режа сам, оформям сам, фрезовам сам, ако се наложи кантирам сам, фурнировам сам ( тук вече е висшият пилотаж!) ...Всеки гледа да лапне парата с колкото се може по-малко труд и естествено резултатът е плачевен!
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Stilian Andonov

#12 Мнение от Stilian Andonov »

bachelor написа:... На места ми се наложи да взимам по 5-7мм излишък със зегето... :evil: :smt076 и пак добре че беше излишък......
Мдамм, ама при мен не беше излишък :x

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Neicho написа::) не знам до колко разбирате от рязане/разкрояване/ и т.н но всичкозависи от дадените от вас размери...
Размерите са си размери. Поръчвам в Бриколаж да речем парче 50X100cm и получавам 50,3X99,6. На всичкото отгоре, не знам как е постигнато с такава кроячна машина, но ъглите не са прави.
Освен това някои от дърводелците там режат сравнително точно, а други по начина, описан по-горе.
И какво правя ... поръчвам няколко големи листа, удобни за транспорт и разкройка и хайде при Владо Dgd.
(Една бира за рекламата!)

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Dimitar Atanasov »

И аз мисля, че със зеге, малко повече мерак и старание резултата е напълно удовлетворителен.

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Stanislav Bratanov »

amitko написа:И аз мисля, че със зеге, малко повече мерак и старание резултата е напълно удовлетворителен.
Със зегето, какъвто и нож да ползваш, каквото и зеге да ползваш отрязаната повърхност става неравна и ''рошава''.
По-добро от хубава машина за разкрой и кадърно задмашинно устройство няма :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”