Mosfet Power Follower ?
-
Astrall
Mosfet Power Follower ?
Здравейте, направих си този усилвател http://www.pha.inecnet.cz/macura/follower_e.html , с една разлика транзистора ми не е IRFP350 a IRFP240, само че искам да му подам 56 волта, за да изкарам малко по голяма мощност и въпроса ми е дали ще трябва да променям нещо по схемата, като да добавям транзистори и т.н. Мерси предварително.
-
Astrall
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Хаиде аз ще отговоря нещо макар да не се считам особено компетентен за клас А усилвателите.
Като начало трябва да си сметнесх тока които искаш да поснеш през транзистора. На линка които даваш е описано какво триабва дасе направи ако се намалява напрежението (ти искаш да го увеличиш, значи трябва да направисх аналогични неща).
Но май трябва да се почне с това каква мощност можеш да разсееш, от там да си сметнеш тока, и след това да си нагласиш резизторите.
Аз лично предпочитам DoZ (имам един такъв за слушалки и сум много доволен).
Като начало трябва да си сметнесх тока които искаш да поснеш през транзистора. На линка които даваш е описано какво триабва дасе направи ако се намалява напрежението (ти искаш да го увеличиш, значи трябва да направисх аналогични неща).
Но май трябва да се почне с това каква мощност можеш да разсееш, от там да си сметнеш тока, и след това да си нагласиш резизторите.
Аз лично предпочитам DoZ (имам един такъв за слушалки и сум много доволен).
-
Astrall
Аз съм сложил два радиатора около 400кв.см. с общо 4 вентилатора от П4 и сравнително малко грее, почти нищожно. А искам да дигна захранващотото напрежение защото имам такав трансформатор в наличност, този който позвах за проба е тороидален 30 волта променливо но само, че след като закача усилвателя вместо да стане на 42В напрежението пада на 34-35В, а просто трансформатора ми което е с 40В променливо е около 500 вата и трябва да свърши работа само че не знам дали ще изпуши като му подам по високо напрежение и естествено да сменя 1омовия резистор с малко по голям по стойност за да изравня тока на покой с оригиналния???
Това е основната причина.
Това е основната причина.