Има ли митнически формалности при пазаруване от EU?

Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#16 Мнение от Simonov »

Дискусията е интересна :)

От голямо значение е дали се купува от фирма или от частен продавач (eBay-в повечето случаи). Отщатите съм купувал говорители. Последната ми такава поръчка беше на стойност около $120 за два броя широколентови стари немски говорителя. Продавача беше частно лице, а поръчката, както всеки път получих от близкия пощенски офис без никакви допълнителни такси ;)

Поздрави :)
Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Nanko Rusev »

Simonov написа:Дискусията е интересна :)

От голямо значение е дали се купува от фирма или от частен продавач (eBay-в повечето случаи). Отщатите съм купувал говорители. Последната ми такава поръчка беше на стойност около $120 за два броя широколентови стари немски говорителя. Продавача беше частно лице, а поръчката, както всеки път получих от близкия пощенски офис без никакви допълнителни такси ;)

Най-доброто решение е да се пращат там на приятел, който да ги препраща по USPS насам 8)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#18 Мнение от Simonov »

Да пропуснах да кажа, че специално от eBay повечето продавачи(частни лица или фирми) пращат стоките чрез USPS(Royal Mail - за Англия)

DHL също имат "пощенска" услуга, като рално те доставят до България а останалата част от пътя пак се поема от Български Пощи. Имал съм една такава доставка. Въпреки, че се ползваше DHL пратката си получих пак от любимия пощенски офис ;)
Истинските куриерски услуги (като по филмите ;) ) са много скъпи и аз лично никога не съм ги ползвал, дори и продавачът да ги предлага, като опция.

Изображение

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#19 Мнение от Simonov »

DLS написа:
Simonov написа:След няколко дни ще правя друга покупка. Предполагам, че цената ще е над $50 и ще докладвам ;)
Ще съм ти благодарен :)
Ето го и доклада. Цена на покупката - $240 + $68 транспортни разходи. Транспортна услуга - USPS - Express Mail® International + застраховка. Пристигна за 6 дни в местния офис на пощата, като EMS колет ;)

Изображение

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Fenkiller »

Simonov написа:
DLS написа:
Simonov написа:След няколко дни ще правя друга покупка. Предполагам, че цената ще е над $50 и ще докладвам ;)
Ще съм ти благодарен :)
Ето го и доклада. Цена на покупката - $240 + $68 транспортни разходи. Транспортна услуга - USPS - Express Mail® International + застраховка. Пристигна за 6 дни в местния офис на пощата, като EMS колет ;)

Всичко изглежда супер! Само моля да поясниш като дойде пратката в книжата и каква стойност е обявена от изпращача и като каква стока е обявена!
По всяка вероятност ниска и не това за което си платил...но това е само предположение ти кажи!
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#21 Мнение от Simonov »

Самурайски меч, наточен като бръснач, за който трявбаше да доказвам че съм над 18г. ;) Обявената стойност беше $240 защото това е и сумата която ще покрие застраховката при евентуални щети ;) Предполагам, че ако се пуска нещо без застраховка, няма да е проблем да се посочи ниска стойност. Конкретно този меч беше обявен като сувенир.

Сувенирите и подаръците не минават през митница явно :D
Изображение

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Nikolay Kolev »

Simonov написа:Самурайски меч, наточен като бръснач
Мале сега цял живот ще си оголваш кабели без нужда от точене :D
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Nikolay_Hristov »

Nikolay Kolev написа:
Simonov написа:Самурайски меч, наточен като бръснач
Мале сега цял живот ще си оголваш кабели без нужда от точене :D
И може и някое прасенце да си оголи по коледа и нова година! :D :twisted:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#24 Мнение от Simonov »

За съжеление не го поръчах за мене, а за един приятел, луд фен на хладните оръжия :) Иначе идеята за прасенцето по коледа и на мен ми допада :)
Изображение

iondrive

поръчки от САЩ

#25 Мнение от iondrive »

Здравейте,

аз лично винаги съм искал да ми се обявят нещата, които поръчвам, като втора ръка, 50$.

Последното което получих дойде една неделя, долу пред блока, 15-20 кила пратка (120$ доставка), реално беше вътре стойността (едни говорителчета) за 900-950 долара.

Ясно е, че има риск да се затрие нещо по пътя, като не се застрахова, обаче к'во да се прави, в ЕС нещата струват двойно.

Поздрави

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”