Търся германиеви диоди

Съобщение
Автор
a_panov

Търся германиеви диоди

#1 Мнение от a_panov »

Търся 2 маломощни германиеви диода с ниско отпушващо напрежение. Отпушващото напрежение (ако така се казва) да е около 0,15V - 0,2V, ако диодите са fast или ultra fast още по-добре.
На практика търся името на серията диоди, и от кой магазин да си ги купя. Сега ми трябват 2 диода но към края на месеца ще ми трябват още 4 бройки. Също приемам предложение някой да ми продаде налични при него диоди.

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Svetlin Iliev »

Ами то хубаво че тирсиш Ge диоди, но те се избират по едни параметри дето никъде не си ги написал . В такъв случай никой не може да ти помогне. Поне кажи какво трябва да е напрежението в обратна посока и тока в права и за какво ти трябват по-точно.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Goro »

Ge диоди нямат класификация - fast или ultra fast. Бързите германиеви са точкови, но са за малки токове.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Точкови мога да ти дам колкото искаш, но те са за под 10 мА.
За по-големи токова с малък пад хората използват шотки диоди.

a_panov

#5 Мнение от a_panov »

http://www.tonepad.com/project.asp?id=2
http://www.freeinfosociety.com/electron ... php?id=562

За тази схема ми трябват германиеви диоди. Трябва да ограничават сигнала колкото се може повече. Силициевите са на около волт, волт и две. докато германиевите са с доста по ниско ниво на ограничаване на сигнала в тая схема.

Аз не съм много на ти със схемотехниката. Знам как да си замася китарната техника и работя що годе добре с поялника. Тия "други" параметри които сте питали в темата не ги знам.

Пред диодите има на практика две изисквания.
Първото е да може колкото се по-рано да ограничават сигнала - на около 0.2V
Второто основно нещо е колкото се може по малко хармоници да вкарват и собствени изкривявания, за тази цел мисля че те трябва да са бързи диоди. Но първото условие е задължително а второто пожелателно.

В Пасат http://www.pasatbg.com/ има германиеви диоди но не знам кои да взема. Тази схема се захранва с батерийка на 9V.

sigkill

#6 Мнение от sigkill »

Сашо , ами смисълана това ограничаване е вкарване на хармоници, ако искаш да ограничаваш без да изкривяваш значи ти трябва компресор .
За диодите - всеки е достатъчно бърз ( е без разни изправителни такива) мозеш да си пробваш всякакви , можеш и да комбинираш по няколко , може и с преходите на транзистори да пробваш.
1N4148 e прост импулсен диод , ще ти ограничава на около 0,6-0,7.
германиеви диоди - всеки точков става например - нашите SFD... , руски Д2 , Д9 ..
шотки диоди - ограничават на около 0,17 - 0,2 и са бързи .
светодиоди - червени стандартна яркост - 1,5-1,7V
Просто пробвай на слух и остави тези дето ти харесат , може пък и с ключе да си превключваш, а и с останалите елементи може да си играеш .
Както го беше написал Симо Лазаров - "Всеки дефект в схемата води до ефект в звученето".
Поздрави ;)

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Fenkiller »

Слагай шотки!
BAT42 например има ги в Комет.
напрежение 0.18 - 0.2 волта максимум.
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !