goodybg написа:Идеята на цялата тази тема беше да събера информация за обсолютно всички неща в проекта - какви говорители да сложа(ако има еквивалентни), от какъв дървен материал да бъде, какъв филтър да сложа(май ще е от 1-ви ред че от 2-3 няма да се справя) и колко пари ще ми излеза, сам ли да си режа дървения материал или да го дам да го режат.
Благодаря на всички които ми помогнаха и на тези където не ми помогнаха (шегичка)
Като събера още малко парички ще го реализирам, пожелавам успех на всички и на които имат желание (с желание се постига всичко)
Здраве!
говорителите са ясни: общо 2бр FRS8 8ома, 2 бр W130S 8ома. (в момента в магазина нямат В130С - чакам от миналата година)
Материал - или ПДЧ или МДФ - 18мм само предните ги сложих по 25мм. Само не разбрах дали това, че предната е 25мм ще е от значение(нали и говорителя ще се измести с 7мм напред).
НЕ ПОЛЗВАЙ МАТЕРИАЛ облепен с фурнир или както там се казва гладкия слой отгоре, имитиращ някаква шарка или цвят! Понеже не ми беше минало през акъла, а и ми ги рязаха в цех за мебели(

), че после лепилото няма да хване. Та сега като идиот шкуря там където ще се лепи и пазя да не ги одраскам, трудно се чертае по тях и т.н. неудобства.
За материала + рязането ми взеха 50лв и чаках месец. Но сега трябва да намаля вътршните дъски, че са с 1-2мм по-дълги
Ето кратка сметка: 2хФРС8 - 34лв, 2хВ130С - 41лв, дървения - 50лв, филтри - 50лв(излязоха по-скъпи отколкото смятах), вата - безплатно, лепило - 8 лв, конзоли за кабелите 4лв, кабел - до 10лв.
П.С. не си купувай крачета от Марни - ужасно малки са и не вярвам да станат!
Ако имаш още въпроси - с радост ще ти отговоря. Но имай предвид, че дори още не съм ги сглобил или чул! Взимаш инфо от човек, който все още не е изпълнил проекта!