pomo6t za VLD 40 8ohm

Съобщение
Автор
Sasser

pomo6t za VLD 40 8ohm

#1 Мнение от Sasser »

zdraveite
imam edni VLD 40 na 8ohm oba4e izgorqha aluminievite lenti4ki.Vaprosat mi e moga li ot nqkade da si namerq originalni. Ili nqkoi da mi kaje kak moga da si go napravq za6toto sam 4uval 4e moje ??

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#2 Мнение от Dman »

Позапържил си ги с неточен филтър..ако е за трилентова колона, вземи си TC20TD , и ще получиш по добри резултати от евентуален ремонт на влд

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Най лесният начин - фолио от шоколад и гребенче :lol: :lol:

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#4 Мнение от 100 »

Пред завода в Благоевград има магазин, от там можеш да купиш. В София на Богомил има един магазин, в него гледах разни мембани, може и да има. Също на Клокотница (тази на която се намира Новотела, но от другата страна на Мария Луиза) има една фирма в една къща, все забравям името на фирмата, те май са дистрибутори на Благоевград, могат да доставят. В краен случай, както каза Демон, може с фолио от шоколад, оформено на гребенче или още по-добре, кондензаторно метализирано фолио. По-трудно се оформя, най-добре с помощта на две хлабаво зацепени зъбни колела, но след това повече издържа без да се деформира. Монтирането във високоговорителя става по два начина-по-старите изискват лепене с проводящо лепило. Ако нямаш, или ти се стори скъпо, можеш да си направиш от алуминиев прах и нитроцелулозен лак, като слагаш алуминиев прах колкото може повече. Някои го правят със стружки, но трябва да са много ситни. При залепването лентичката се центрира и леко се опъва, за да седи добре в магнитната междина без да провисва и да опира до полюсните наставки. Внимавай ако е с кондензаторното фолио, страната с метализацията да е от долу, към носещата плочка, където са изводите. По-новите са с винтче и там монтажа е елементарен, като само внимавай при кондензаторното фолио как ки къде ще направиш дупките за винтчетата.
Успех

Rado

#5 Мнение от Rado »

Това дето го казва Demon съм го правил няколко пъти. Трябва просто да си купиш различни видове шоколади и да видиш кое станиолче е по добро. Като развееш станиола , единия е по шумун от другия. Аз бая шоколади съм си купувал докато намеря подходящия :D

gps

#6 Мнение от gps »

преди много години когато имах желание да се занимавам с влд-та си бях направил елементарно приспособление от 2 назъбени цилиндрични копчета (от някакво старо радио май) закрепени на една дъсчица така че да са зацепени едно с друго като зъбни колела.пробвал съм с различни фолиа вкл и от цигари-за добър звук има голямо значение масата и твърдоста (гъвкавоста)на фолиото.

Sasser

#7 Мнение от Sasser »

100 moje6 li da mi kaje6 gore dolu na kakva cena sa al.lenti4kite 4e 6te hodq kam blagoev grad mai i da znam gore dolu kakva suma da si prigotvq ???

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#8 Мнение от 100 »

Честно казано не знам, защото си имам едно роло кондензаторно фолио. Но, да чукнем на дърво, вече 8 години не ми се е налагало да сменям лентичка, макар, че сателитите ми са с ВЛД. А цената не трябва да надвишава стотинки. Те не са като на ВЛДД80 с рамка и т.н., а са просто една изрязана и гофрирана лентичка. Ако е повече от левче, ще си нарежа всичкото фолио и ще пусна серийно производство на лентички, за да им подбия цената.

Sasser

#9 Мнение от Sasser »

mersi za informaciqta

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”