изходни трансформатори , секциониране

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ами насоките са ясни:
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0
По-лаконично и по-ясно не бих могъл да ги формулирам.
Колкото до конкретните решения, те зависят от конкретния типоразмер/магнитни характеристики/приложение на дадения трансформатор.
И тъй като засега работим с уникални (разбирай неповтаряеми) магнитопроводи, публикуването на конкретни проекти няма особен смисъл.
За да сме сигурни, че дадено изделие ще покаже същите (обективни и субективни) параметри при повторно изпълнение, задължително трябва да разполагаме достатъчно количество от същите детайли и материали. Ако говорим за изходни трансформатори, това означава, че или трябва да имаме достатъчно количество еднакво желязо за цялата серия, или да разчитаме на фабрични трансформатори.
Аз лично правя уникати единствено за собствено удоволствие. При поръчка обаче се придържам към двата посочени горе начина.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от velinski »

Ручо го е казал добре - няма 2 повтарящи се проекта за трансформатори и няма смисъл да се разискват просто защото хубавите железа са единични бройки и всеки се оправя сам.

Моята идея е да направим някаква обща поръчка за 50-на килограма хубави железа (по възможност C-core) + хубави макари и чак тогава вече можем да се съберем и под вещото ръководство на Goro и всеки друг, който има желание да помогне, да създадем 5-6 проекта с въпросните железа за повечето популярни лампи у нас - 6С4С, 300В, 6С3П/6С4П/6С45П, EL34/EL84, ГМ70, 6С33С...

Тогава вече ще можем да говорим "на един език" всички и максимално да подобрим всеки един от проектите чрез тестове в различни системи. Като допълнителен бонус - правените усилватели във форума ще свирят толкова добре, колкото в никой друг форум :wink:

Проблем евентуално ще бъде комерсиализацията на тези проекти, ако някой е решил да изкарва пари от такива трафове, но това е незибежно... както и всичко свързано с DIY... един ден и най-добрите намерения се оказват в "магазина" :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Goro »

Имате моята пълна подкрепа. Въпрос на инициатива само.
Успех.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Подкрепям напълно енициативата.
Нека само да приключим с доставката от madisound.
Макарите са от мен. Имам каталог на Weisser.
Предлагам да се съберем и да обсъдим типоразмерите и количествата.
Този уикенд например съм свободен.

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от K.Konstantinov »

Невероятно, чак не мога да повярвам.От кога чакам този момент.Аз се включвам.Румене този път обещавам да не се отказвам,както стана с Фостексите. :? Но все пак, знаете ли от къде може да се направи обща поръчка на по голямо количество магнитопровод?Аз се опитвах да се свързвам с разни производители, но без успех.От Waasner ми отговориха отрицателно.Пожелавам успех на начинанието.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#7 Мнение от Simonov »

А не е ли възможно да се създаде един по универсален трансформатор, като Tango U-808 например? Така ще могат да се поръчват големи количества за трансформатори с универсални приложения и ниска цена. Ниската цена ще се определя от отстъпките за количества и ниските транспортни разходи ;)
Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от velinski »

Универсалните трафове са компромис. Не напразно именно този момент куца на иначе добрите трафове на Lundahl например.

Би могла да се постигне известна универсалност за лампите със сходни параметри, разбира се, която няма да се отрази по никакъв начин на звука. Tango U-808 е добър пример.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от oceanman »

Напълно съм "за"

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Bojo »

Аз също съм за.

ПП К. Константинов - за тебе приятел, специални условия - 100% авансово плащане и докато не си платиш твоята поръчка не се "обработва".

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Ivan Mitev »

Приветствам инициативата на velinski за обща поръчка на добро желязо. Сериозен кандидат съм за около 15-на кг.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Stefan Stefanov »

И аз съм "за", освен това мога да намеря проводник 0.16, но е в голяма разфасовка (това си е за друга тема).

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от K.Konstantinov »

Божидар Божанов ака Bojo написа:Аз също съм за.

ПП К. Константинов - за тебе приятел, специални условия - 100% авансово плащане и докато не си платиш твоята поръчка не се "обработва".
Ами имаш право, послеписа ти е заради отказаното за Фосктексите.Ще изпълня условията, разбира се.Предварително ти благодаря.Ще чакам вести.Е разбира се не искам да чакам наготово.Ако трябва ще помогна с нещо.Само кажете.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Goro »

Мисля, че като първа крачка, трябва да се намерят линкове за сайтове на производители на магнитопроводи.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Според мен можем да съберем достатъчно количество за поръчка, та Wаasner да погледнат сериозно на запитването.
Като ще е гарга...
Последно промяна от Rumen Suvandjiev на Чет Ное 16, 2006 9:22 am, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”