Hard Choice...

Съобщение
Автор
Nikolai Nikolov

Hard Choice...

#1 Мнение от Nikolai Nikolov »

Хора, препоръчайте ми някоя схемка защото се затруднявам с избора. Имам един траф 2x30V, и след изправител и филтър ми стъпва на +/-40... Мислех DoGC, но там съм притиснат от максималното входно напрежение на стабилизатора. Другата FFEC пък ми е много мощна (250W - той трафа е толко :lol:), а и е на +/-56V ако не се лъжа... Quad версията на дърт инструктор гледам и той не е от най-най... Ако го започна после пък трябва да го преработвам...
С две думи - схема за около 100W/4ohm що-годе свестна и лесна за изпълнение. Ще се ползва във съб със Boshmann SW124 :D и кросовер, така че горната гранична честота не ми е от голямо значение.

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Hard Choice...

#2 Мнение от Rado Penev »

kalmara написа:Хора, препоръчайте ми някоя схемка защото се затруднявам с избора. Имам един траф 2x30V, и след изправител и филтър ми стъпва на +/-40... Мислех DoGC, но там съм притиснат от максималното входно напрежение на стабилизатора. Другата FFEC пък ми е много мощна (250W - той трафа е толко :lol:), а и е на +/-56V ако не се лъжа... Quad версията на дърт инструктор гледам и той не е от най-най... Ако го започна после пък трябва да го преработвам...
С две думи - схема за около 100W/4ohm що-годе свестна и лесна за изпълнение. Ще се ползва във съб със Boshmann SW124 :D и кросовер, така че горната гранична честота не ми е от голямо значение.
Защо не олекотиш трафа?

Nikolai Nikolov

#3 Мнение от Nikolai Nikolov »

Ами нямам опит в това направление и не ми се дават пари да ми го развиват, затова първо съм започнал с въпрос за препоръка на някоя друга схема, подходяща като за него в сегашното му положение :D.

MAX

#5 Мнение от MAX »

Аз лично не виждам смисъл за се хаби дога за суб,защо не вземеш някой интеграл.тда 7294 8-10лв с платката и налепени 4асти по нея имаше :D може и мостовак на по-малко напрежение преди сглобявах такова чудо,още си работи 8)

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от poseydon »

знам че не е най-доброто, но все пак едно СТК не би ли свършило работа...

Nikolai Nikolov

#7 Мнение от Nikolai Nikolov »

Ами честно казано мислех да не е интеграл... :roll:
TDA ги мразя адски много, пък STK работят на 8 ома, при 4 започват да кривят много дразнещо... А относно ДоГК-то, някой ще ми поясни ли за какви точно преработки става на въпрос, защото не ми е много ясна материята :roll: .

Nikolai Nikolov

#9 Мнение от Nikolai Nikolov »

Ами добре, обясни ми ти тогава, какво общо има смяната на крайните транзистори със превишаване на максималното входно напрежение на интегралният стабилизатор че нещо не мога да схвана...
И какво имаш впредвид под "една от стандартните схеми" ? Те колко схеми са (стандартни и нестандартни) ???

brum

#10 Мнение от brum »

Помисли малко де - стабилизатора на малък ток издържа и на по-високо напрежение. Друг вариант е да смениш стабилизатора с друга стабилизираща по ток схема.

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”