Ти слушалки ли ползваш за ориентир ?MAX написа:...слушалките несе влияят от стаята би трбвало да има ориентир все пак нали
От това твърдение да си вадим ли извода, че монтирането на озвучителните тела в стената (флъш / софит маунтинг), при което няма никаква "видимост" между колоните (празно пространство), въпреки достатъчните предпоставки за този подход (срещу обичяйното - свободно стоящи в стаята) е нещо, което не е добре?MAX написа:наистина между двете колони не трябва да има дриги работи пробвал съм по-добре е усещането за сцена
Ранните отражения, още в първите няколко милисекунди, причиняват комбинирано филтриране на честотното разпределение от което се получава жестоко накъсване в целия среден и висок спектрум (ниските въoбще няма да ги намисам) Друг проблем от тази акустична аномаля е случай, при който отражение на звуковата вълна от лявата стена, която е възпроизведена от дясната колона, (или обратно) попада в лявото (или обратно) ухо и тотално обърква стерео картината. Не знам кой си дава сметка за това, но е факт. А факти още много...joro66 написа:При колоните все пак всяка от колоните е слушат и двете уши, от които едното с някакво фазово закъснение. А и са на лице различни отражения от заобикалящите мебели/стени
Audiomaster обърна сериозно внимание върху промяната на дефазирането на звука за различните честоти в зависимост от разтоянието до колоните, което е неоспорима предпоставка, но не го отдавай само на това, защото не само то е причина.joro66 написа:цялата работа ще се окаже само от самото преместване на колоните по-близо до точката на слушателя
А тя, раклата, беше ли на една линия с говорители на колоните, или беше малко пред тях / зад тях?MAX написа:При моя експеримент аз нямах телевизор а една гола ракла която само отазява звука.
MAX написа:...Има една песен с много бъззо сменящи се звуци ляв десен канал на слушалки много точно и отчетливо се забелязва,пускам колоните ми то 50% не ги долавям ...
...че абсорбирайки само високите, въпреки уравновесяването на честотно разпределение за тях (емилинирайки комбо филтриране), си създал още по-голяма разлика в RT60 между диапазоните - нещо, което не искаш. Това до някаква степен ми говори, че модалните ти резонанси са силно изразени, т.е. не си в пространство с добро съотношение между паралелите, от което идва и без това голямата разлика във времето за реверберация. С други думи, и при други обстоятелства, може би щеше да ти хареса ефекта.MAX написа:толкова много абсурбираха...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост