Планове за слдващият проект :Търся си бас с мек звук.
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Планове за слдващият проект :Търся си бас с мек звук.
Тъй като вече се разделих със "старите" колони, пак започвам мислене, ровичкане и тн. за следващият ми проект за домашни колони.
В момента се издирва бас който е мек. Искам да кажа, че тъй като предишните колони бяха с ТВМ АРН 226/07, а той беше ужасно твърд си търся нещо с мек бас. Ако някой е обръщал внимание на колоните дето "висят" в стедигрупския магазин, дето са с алуминиевите говорители, такова нещо търся, мек, но не размазан бас.
Предполагам в200с би удовлетворил желанието ми, но тъй като имам кратък слушателски опит, т.е. не съм се докосвал до особено много говорители, търся вашият съвет.
С предимство са говорители за които може да се намери проект за ТЛ или дай боже хорна.
Бюджета ми не е много висок, в 600 лева трябва да се вмести бас + ФРС (този говорител просто съм си го харесал за нискобюджетна колона, много ми харесват детайлите му, макар кофти пик-а при 7-9к хз) + кутии (аз ще си ги направя). Така че моля щадете ме. Вероятно поради бошуващите ми все още хормони, ще се търси конфигурация от 2 колони с по 2 баса или пък ТЛ/хорна, щот като повечето тийнове съм все още запален по високите ДБ и ниските честоти.
Вероятният усилвател ще е DoGC, въпрос на средства между 40 и 100 ватовият "модел".
В момента се издирва бас който е мек. Искам да кажа, че тъй като предишните колони бяха с ТВМ АРН 226/07, а той беше ужасно твърд си търся нещо с мек бас. Ако някой е обръщал внимание на колоните дето "висят" в стедигрупския магазин, дето са с алуминиевите говорители, такова нещо търся, мек, но не размазан бас.
Предполагам в200с би удовлетворил желанието ми, но тъй като имам кратък слушателски опит, т.е. не съм се докосвал до особено много говорители, търся вашият съвет.
С предимство са говорители за които може да се намери проект за ТЛ или дай боже хорна.
Бюджета ми не е много висок, в 600 лева трябва да се вмести бас + ФРС (този говорител просто съм си го харесал за нискобюджетна колона, много ми харесват детайлите му, макар кофти пик-а при 7-9к хз) + кутии (аз ще си ги направя). Така че моля щадете ме. Вероятно поради бошуващите ми все още хормони, ще се търси конфигурация от 2 колони с по 2 баса или пък ТЛ/хорна, щот като повечето тийнове съм все още запален по високите ДБ и ниските честоти.
Вероятният усилвател ще е DoGC, въпрос на средства между 40 и 100 ватовият "модел".
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Планове за слдващият проект :Търся си бас с мек звук.
100 лева още и взимаш чифт Ether 5. После е въпрос на още малко пари за материала.
Или забрави какво слуша?!
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Ами да кажем този който прави етер-а не е това което прави дървото арн 226, то всъщност не знам и що обиждам етер-а като правя каквито и да е сравнения с толкова нисък клас говорител като арн, но идеята ми е че арн-то е толкова стегнато и твърдо че ми бъркаше в здравето. Един тътен на филм не можеше да изкара като хората, твърд, та твърд.BlackBLOOD написа:Уф що не мога да си представя какво е това мек и стегнат бас...
Определено не съмCrossblade написа:100 лева още и взимаш чифт Ether 5. После е въпрос на още малко пари за материала.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А къде освен във Владо си слушал Етери?McBright написа:Ами да кажем този който прави етер-а не е това което прави дървото арн 226, то всъщност не знам и що обиждам етер-а като правя каквито и да е сравнения с толкова нисък клас говорител като арн, но идеята ми е че арн-то е толкова стегнато и твърдо че ми бъркаше в здравето. Един тътен на филм не можеше да изкара като хората, твърд, та твърд.
И какъв е тоя мек бас?
Па и стегнат?
На мене ми е ясно какво ти се иска - иска ти се ясно чуваем диапазон под 40 херца, примерно да слиза до 30 и да има налягане.
Но това не е мек бас, по скоро е нисък.
Етерите вадят и по нисък бас, въпрос на дължина на експонентата е.
more lenght, more pleasure
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Петров, знаеш как е, първите дни след заразата симптомите са на объркване и дезориентация.
баса може и да не е това което аз съм написал, просто идеята е че е мек и приятен, не като на тоя ТВМ дето беше мегатвърдото животно. Просто при него макар и ниски честоти пак бяха твърди, може и акустиката да е кофти, но бас при филми имаше от този разтърсващият, обаче беше като отсечен, а това не го искам хич.
баса може и да не е това което аз съм написал, просто идеята е че е мек и приятен, не като на тоя ТВМ дето беше мегатвърдото животно. Просто при него макар и ниски честоти пак бяха твърди, може и акустиката да е кофти, но бас при филми имаше от този разтърсващият, обаче беше като отсечен, а това не го искам хич.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Не, не, твмите бяха в басрефлекс и изобщо не ми харесаха.Daniel Petrov написа:Е, значи ти трябва мазен/размазан бас...
Ориентирай се към басрефлекс.
Не може никой да не е чул никога тези колони с алуминиевите говорители в стедигруп, уф не знам, трябва да чуя още колони и да питам адже ба всъщност какво чувам, че съм прекалено ... объркан
А размазан бас знам какво е, имал съм хихи саунд и не е това
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
-
Teodora Todorova
-
gps
Ако беше сложил ТВМ-ите в TQWT или TL- проекта който е качен тук в форума тази тема просто нямаше да я имаMcBright написа:Тъй като вече се разделих със "старите" колони, пак започвам мислене, ровичкане и тн. за следващият ми проект за домашни колони.
-
gps
Просто ТВМ-а е с висок Qts и Vas и въобще не е удачен за затворен обем или обем с фазоинвертор.....доста хора го разбраха вече на практика
Само един варненски олигофрен който само симулации гледа продължава да твърди че тоя говорител бил за такива конструкции
И за TQWT и TL НЕ Е
най-удачния говорител
ама поне вади някакъв приличен звук!Става въпрос за 8 омовия вариант!
-
Teodora Todorova
Да, най-добре е да послушаш още колони. Виж кои ще те накарат да се усмихнеш. Разсмя ме с глас снощи, като видях тази тема. Извинявай, ако съм те засегнала. Наистина не бързай. Ориентирай се какво искаш и тогава търси съвети. А и като си напълно сигурен в това какво искаш, вероятността да съжаляваш след малко или много време е по-малка.McBright написа:Не, не, твмите бяха в басрефлекс и изобщо не ми харесаха.Daniel Petrov написа:Е, значи ти трябва мазен/размазан бас...
Ориентирай се към басрефлекс.
Не може никой да не е чул никога тези колони с алуминиевите говорители в стедигруп, уф не знам, трябва да чуя още колони и да питам адже ба всъщност какво чувам, че съм прекалено ... объркан![]()
А размазан бас знам какво е, имал съм хихи саунд и не е това
Слушане му е майката. Успех!