АВТОРАДИО-СЪВЕТ

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
gak1
чете
Обратна връзка:

АВТОРАДИО-СЪВЕТ

#1 Мнение от gak1 »

Здравейте!

Предстои ми закупуването на авторадио за колата.
Наясно съм, че:
1.HiFi-звук в кола не може да се постигне
2. Не мога да финансирам много за такава система
3. Колата е Рено 19
4. Мога да получа от вас компетентен и не пристрастен съвет
5. Със системата не искам да падат пломбите от зъбите на хората от съседните автомобили, спрели на светофара!

Може ли за сума от около 550 лева да се сглоби такава система?
Преди време един от вас / не си спомням в момента името/ препоръча Peerlees пред Pioneer за тези цели. Вярно ли е товадали да е със или без събуфър и с допълнителен усилвател или не!!
Ако ми дадете съвет и най-вече цена за авторадиото и високоговорителите!
Благодаря ви предварителено за желанието да ми помогнете! :D :) :D

Очаквам вашето становище!

Може би не съм на точния раздел във форума с това съобщение ? Ако да корегирайте ме!

Аватар
Anton Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Anton Nikolov »

Ако плеъра е на старо може.Аз например в колата ми(кадет-хетчбек) съм с един Clarion втора ръка за около 400лв и на кората с два Magnat-а 6х9 инча.
Разбира се не може да се говори високо качество или пък не дай боже за hi-end(за един модел Pioneer скоро бяха написали,че е hi-end 8O ).
За тези пари само втора ръка.
Поздрави.
"Теория - знае се всичко, но нищо не работи!
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!"

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Anakin »

Според мен доста от сиди-тата от 160-400лв са еднакви боклуци затова не си заслужават многото пари,според мен само Алпина е добър за кола ама това е мое мнение,аз съм с доста ефтино сони,220лв беше но съм доволен даже много,аз не увеличавам повече от 20 а то е до 35,сиреч толкова че да чувам достатъчно радиото не да къртя мифки,нито преча на съседните коли да си говорят нито нищо,ако ти трябва нещо със същата цел говорителите херц за вратите ще ти паснат добре според мен, в реното се справят доста добре говоря за тези DCX-165 смятам че е добре за цена качество(65лв ги взех) сега не знам колко са,те са за вратите но предполагам си шофьор така че още по добре.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Zografov »

Anakin написа:...нито преча на съседните коли да си говорят нито нищо...

:smt040 Добре е,че не им пречиш... :wink:

По темата: До 400 кинта каквото и да си вземеш като ЦД-плеар за колата си е все тая :wink: Моят съвет е да се насочиш към Кларионче или Алпинче (ама май за такива парички отиваш на старо :P ). Тия лъскавки Пионерчета нещо хич ни мъ кефат мен,но....това си е само мое мнение!!!
Щом не искаш "лудница" в колата си намери някакви по-читави елипси за кората отзад и едни коаксиални за вратите отпред и си решаваш проблема :wink: Само би уеър оф Сони Експлоуд :H

Поздрави и успех!!!
Изображение

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Sylis »

Какво толкова ви харесват Алпин-ите....По голямата част от сумата която се плаща за тях е за името.Трудно бих се убедил че Алпин за 400-500 лв ще свирне по добре от Пионер-че за същата сума...Разлика може да се усети в по високите категории но там става въпрос за 4-цифрено число ;).Мое мнение от наблюденията които имам.

Мисля че това Пионер-че напълно ще задоволи нуждите ти:
http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =23&f=3885
а е за под 400 лв и си има почти всичко (дистанционно,филтър за ниските честоти...)

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от AlexKame »

Подкрепям мнението за пайнър :D
едит : За цената си, не са по-лоши от алпин

gak1
чете
Обратна връзка:

#7 Мнение от gak1 »

A за товакакво ще кажете????
Добро ли е за парите си и ще ми вирши ли същата работа както това за 400 дето ми го предложихте!!! По добре ли ще е да си взема радио с CARD READER!!!

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Anakin »

Не може да се сръвни никой модел на алпин с никой на пайниър и това не може да се оспори,просто защото еднаквите класове не са еднакви пари,и пайниърите не свирят,а според мен качеството в колата е трудно постижимо,ако искаш шариния и моторчета по дисплея си влези количка с дистанционно която има картинки ако искаш сиди си вземи сиди това е моето мнение. :wink:

Аватар
Anton Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Anton Nikolov »

Clarion имат два модела с 24 битови ДАК-а. :wink:

D.Kolev

#10 Мнение от D.Kolev »

íåêà èìàò,êàê èíà÷å êàê ùå èçêúðòÿò îùå 200 ëåâà.
ìíîãî ïðèÿòåëè ñå îïëàêâàò îò ïàíàñîíèöèòå , íÿêàêúâ äåôåêò èìàëè âðúòêèòå çà ðåãóëèðàíå íà çâóêà.
íå ñè çàñëóæàâà ïàðèòå íèòî åäèí, êè÷ àáñîëþòåí ñà ñ òèÿ äèñïëåè , à êàòî çâóê íèêàêâè ãè íÿìà.

Аватар
Anton Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Anton Nikolov »

LG също не стават.Имам впечатления от няколко модела.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Zografov »

Пак казвам:за толкова пари - няма значение марката :!: :wink:
А на Пионерчетата,откакто им се "наклони" надписчето,никакви ги няма...според мен!!!За хоум-аудиото важи същото :idea:

Поздрави!!!
Изображение

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Ivan Dimov »

Аз от Панасоник съм много доволен. В колата имам един съвсем обикновен модел CD, без шарении, и откакто го имам (2 г.) не е прескочил нито веднъж, свири според мен много правилно, но може би причина за това са и говорителите.
Имам и 14-годишна мини уредба която е поддържала десетки купони и все още чете всякакви дискове без проблем а колоните свирят без осезаеми изкривявания.
Според мен за тези пари си вземи именно плеър Панасоник, прескачането е доста слаба част на повечето авто CD плеъри било то евтини или скъпи.
Широколентови говорители също не са лош вариант за кола. При мен, а и при мои приятели, са 4 широколентови и звукът е много приятен за автомобил. Visaton са, мисля че моделът им е DX 4x6 P

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Tokio »

Аз съм твърдо за Пайнер, без значение какъв модел. То е ясно, че по-високия клас ще свирят по-добре, но пък и парите им са повече. Доколкото зная, от всички авторадиа по магазините у нас, само Пайнер все още не ги правят в Китай, а това има значение, вервайте ми! Съвсем отделен е въпроса, че Пайнер предлагам много повече "екстри" от конкурентите си в даден ценови клас. :wink:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rumen Zografov »

Tokio написа:...Доколкото зная, от всички авторадиа по магазините у нас, само Пайнер все още не ги правят в Китай...
Е да де,не у Китай,а у Малайзия...ТОВА НЕ Е PIONEER!!!
:idea: Преди известно време се возих на един познат в колата.Той беше изнамерил отнякъде на старо един Pioneer (със старото лого),който НЕ чете мп3-ки (не му помня модела).Еми личи си качеството!!!Взел го за 70 кинта,но спокойно ще "изплющи" некоя коледна елхичка (каквито са новите Пионерчета) за 1000 лв. :wink:
Аз съм почитател на PIONEER,а не на Pioneer :D
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”