захранване

Съобщение
Автор
Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

velinski написа:Аз ползвам прост CLC мрежов филтър с няколко допълнителни хитринки и съм много доволен от резултата. Като цяло се подобри динамиката на апаратурата и повече не чувам пералнята на съседката на слушалките ми :D

Много важно нещо е ЗАЗЕМЯВАНЕТО (не зануляването)! Който живее в къща или на нисък етаж и може да си го позволи, да го пробва непременно! Резултатите са потресаващо добри. За целта се закопава медна плоча с минимална площ половин квадрат на дълбочина поне половин метър, добре отъпкана с кварцов пясък и се свързва със сигналната маса на апаратурата посредством 3-5 квадрата солиден меден проводник. "Заземяване" към радиатора не се брои.

Мрежовата "нула" е мръсна отвсякъде и не е препоръчително да се връзва към сигналната маса.

Това е от полза само за апарурата, която е DIY или е занулена фабрично. Повечето фабрични уреди, които са по стандарта с двойна изолация на корпуса не печелят нищо от заземяването.
Аз съм в къща:) и как не съм се сетил да го направя:( Мерси, че ме подсети! :D :smt023

Gavril Gavrilov

#17 Мнение от Gavril Gavrilov »

Някой има ли наблюдения върху влиянието на UPS устройства върху цялостното представяне на системата. Говоря за офлайн юпиеси, със защита от браунаут, спайкове и т.н.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”