Kолко струва един 4-ватов лампов еднотактен?!?!?!

Съобщение
Автор
radioton

надник

#16 Мнение от radioton »

И все пак човек който се занимава с това тоест приема поръчка да изработва за друг човек срещу заплащане. Тук не обсъждаме кой колко време си е загубил за личния проект да намери материалите. Щом някой се е захванал да прави за други хора усилватели срещу заплащане негов си е проблема на едро или на дребно ще зарежда части. Продължавам да твърдя че 3 дни са напълно достатъчни. Велински аз, когато правя нещо за себе си и 3 месеца не са достатъчни. Неуместно е да изтъкваш твоето старание за точно твоя усилвател, който няма аналог нито по цена нито по качество ( екзотично африканския )
Някакви предложения все пак за надник на ден ???
Наблягам на СГЛОБКА или ИЗРАБОТКА като части и материали се приема , че има налични като даденост. Някакъв проблем ли има някой да каже "Аз искам толкова на ден за труда си ...."

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от vankata_r »

След като всички разбрахме, че лампите все пак са по-добрите, по-трудно се работи с тях и наистина се иска умение и талант, искам да задам един въпрос... ако е глупав то е от незнаие и за това питам...
Става дума относно цоклите за лампите - както спомена goro за керамичните си струват доста пари... а не могат ли да се ползват "рециклирани" да речем свалени от някое старо лампово радио или телевизор и съответно добре почистени и стегнати.... ???

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

audionote, усилвателят за който отвори дума е моят беше започнат проект преди 3 години, а междувременно завърших още десетина усилвателя за слушалки и колони - 6 бяха направени по поръчка на мои близки приятели и роднини и още 4 продадох за да си възвърна поне малка част от вложените ми за части пари. Реших да го покажа моя личен амп във форума, защото се получи наистина добре и свири добре. Имам си стил на работа и не правя по-бързо усилвател от месец, по някога и повече. На който не му харесва - ей го Технополис.

Както вече споменах не съм производител на лампова техника и всичко, което правя, го правя за лична употреба, но ако някой ме примоли много ще се спазарим :D

Аз лично труда си не го продавам и не работя с чужди части на ишлеме. Ако човек има точна концепция и специално селектирани части - ДА! Иначе да хваща поялника и да се учи.

vankata_r, що за въпрос? Разбира се че старите цокли стават, дори колкото са по-стари (и керамични), са толкова по-добри. Единствено тези, които са с оксидирали контакти са брак :wink:
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: надник

#20 Мнение от Teodor Gugulanoff »

lozef написа:
audionote написа: Някакъв проблем ли има някой да каже "Аз искам толкова на ден за труда си ...."
Аз искам двеста лева на ден,но включва и мислене ,понякога с дни :lol: Или искаш устройството ти да е направено от малоумен,и да носи куцуз в къщи :lol:/Не се вързвай/
Само за информация: Наредба 1 от 2004 за ценообразуването в инженерното инвестиционно проектиране определя минималната часова ставка на 25 лв. за правоспособен проектант, като може да се променя в зависимост от инфлацията и пр. фактори ...
Изображение

radioton

ne

#21 Мнение от radioton »

Намесих се в тази тема за да може някой да разшифрова от къде произлиза дълбоко вкорененото в българина чувство колко много се минава и набутва ако плаща лично на някой. Когато личността се изгуби и лицето е незаинтересована касиерка в някой голям маркет с удоволствие се броят с хилядите за абсолютни боклуци . Боклуци от които няма на кого да се оплачеш. Нали парите ги даваш на касата или на техномаркет да речем.
Защо така бях разбран наопаки :)
Аз не съм доволен от моята аудио техника. Мечтата ми е жилище съобразено с тонколоните а не обратното.

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от vankata_r »

velinski написа: vankata_r, що за въпрос? Разбира се че старите цокли стават, дори колкото са по-стари (и керамични), са толкова по-добри. Единствено тези, които са с оксидирали контакти са брак :wink:
Ако само предположим, че се намери начин, да речем с ултазвукова вана да се смъкне окислението от цоклите дали ще има добър ефект, в смисъл такъв - дали няма да падне сребърното покрите(поне някои които имам имат такова) и дали след това няма прекалено бързо да се окислят, след като част от слоя е вече свалена... Дали ще изкарат достатъчно дълго време без да се нала подмяна или повторно чистене...?

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rado Penev »

vankata_r написа:
velinski написа: vankata_r, що за въпрос? Разбира се че старите цокли стават, дори колкото са по-стари (и керамични), са толкова по-добри. Единствено тези, които са с оксидирали контакти са брак :wink:
Ако само предположим, че се намери начин, да речем с ултазвукова вана да се смъкне окислението от цоклите дали ще има добър ефект, в смисъл такъв - дали няма да падне сребърното покрите(поне някои които имам имат такова) и дали след това няма прекалено бързо да се окислят, след като част от слоя е вече свалена... Дали ще изкарат достатъчно дълго време без да се нала подмяна или повторно чистене...?
Къде е смисъла, след като ламбата ти в повечето случаи е ефтин чарк?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Stefan Stefanov »

vankata, пускаш само оф-топици, не се ли усещаш?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Цената на едно уникално изделие, каквото е поръчков усилвател, не се калкулира, а се договаря. Това е сечението на средствата, които би отделил купувачът и възможността на конструктора да изработи изделие, отговарящо на представите на първия за качествен звук.
Аз също работя главно за удоволствие и напълно споделям възгледите на velinski за ценообразуването. Тъй като ценя труда си, избягвам да се захващам с нискобюджетни проекти. Освен това мога да си позволя да избирам за кого да работя и за кого - не. Като правило не се залавям с хора, които в момента не знаят точно какво искат, а ги съветвам да отделят повечко време да послушат различни аудиосистеми, докато не добият ясна престава какво би ги удовлетворило.
В този ред на мисли, смятам, че е излишно gogo да дава обяснения на когото и да било за това колко пари иска за изделията си. Според мен той подценява труда си. Тарифата за труд на един плочкаджия (без това да прозвучи обидно, всяка професия си има тънкостите) е равна поне на цената на материала...
Някой опитвал ли се е да калкулира цената на една картина според това колко грама боя е положил художникът? Колко платно е употребил? Колко е тарифната му ставка?

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от joro66 »

Rutcho написа: Някой опитвал ли се е да калкулира цената на една картина според това колко грама боя е положил художникът? Колко платно е употребил? Колко е тарифната му ставка?
:smt023

Точно се чудих какво подобно сравнение да измисля. Много намясто казано, Rutcho 8)
А да погледнем на труда не само от физическа гледна точка, а изобщо умението и ЗНАНИЯТА да направиш това, за което си се захванал. Повечето от клиентите едва ли се замислят по какъв начин си получил тези знания - дали от следване (разходи за образование) или много практика (пътя на проба - грешка - изгорял елемент). И в двата случая ти си вложил нещо, и част от цената на готовото изделие може да се погледне като възвращаемост на тези средства.

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от vankata_r »

FreestylerBG - питай ги колко е евтин чарк... и колко повече "струва" една добра лампа пред един ОУ....
Загорка - sorry просто коментар към написното...

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: надник

#30 Мнение от Borislav Stankov »

audionote написа:....
Да бъдем реалисти и да не забравяме, че живеем в България. Едва ли 25лв. на час е нормална средна надница при нас.

Ако приемем 1000-1200 лв за добра заплата (много хора от форума взимат дори повече), това води до извода, че 50-60лв. (надницата на хамалетата е около 20-30лв.) на ден за труд е горе долу стандартната надница.
Ако искаш си го раздроби и почасово и виж колко време на тебе ти отива за СГЛОБКА или ИЗРАБОТКА на усилвател не забравяй, че ако работиш повече от 8 часа дневно трябва да си добавиш и оувъртайм (умножаваш надницата по 1.5)

В крайна сметка 3 дневен труд се оценява на 180-200 лв.
Аз моя поне така го оценявам.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”