Моля ,помогнете за.......

Съобщение
Автор
tradiuli

Моля ,помогнете за.......

#1 Мнение от tradiuli »

...изработката на bas box отворен обем за говорител с следните параметри:

Size
30,5 cm
Impedance
4 Ohm
FS 26.5 Hz
Max Rec Amplifier Power (peak)
375 W
Max Rec Amplifier Power (rms)
125 W
Sensitivity
88,7 dB
Frequency Response
27 - 1000 Hz
Mounting Depth
14,8 cm
Mounting Cutout, Square
31,8 c
Vas (ft3 , L) 4.50 ,127.65
Net Displacement (in3 ,cc) 104.9 ,1718.6
Moving Mass 113.7 kg
Magnet Weight 1.28kg

Благодаря предварително ! :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Липсва най-важното - качествените фактори.
Qms=?
Qes=?
както и линейният ход на мембраната
Xmax=?
Защо направо не пишеш за кой говорител става дума?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Сигурно е китаец или благоевградски...

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Моля ,помогнете за.......

#4 Мнение от poseydon »

tradiuli написа:...изработката на bas box отворен обем за говорител с следните параметри:

Size
30,5 cm
Impedance
4 Ohm
FS 26.5 Hz
Max Rec Amplifier Power (peak)
375 W
Max Rec Amplifier Power (rms)
125 W
Sensitivity
88,7 dB
Frequency Response
27 - 1000 Hz
Mounting Depth
14,8 cm
Mounting Cutout, Square
31,8 c
Vas (ft3 , L) 4.50 ,127.65
Net Displacement (in3 ,cc) 104.9 ,1718.6
Moving Mass 113.7 kg
Magnet Weight 1.28kg

Благодаря предварително ! :wink:
Извинявай, но според теб какво значение има колко му тежи магнита....Или може би ние тука сме врачки и ей сега ще хвърлим един боб, за да ти кажем какви са ти параметрите. Ми ходи премери си говорителя пък си стартирай бас бокс и си намятай няколко различни симулации, пък после пускай тема кое и как да направиш. Така си си един чист спамер и форума само се пълни с боза. Извинявай за сравнително грубия тон, ама това стана практика и в този хубав форум. Както се беше изразил някой дата.бг бентът се скъса и сега всичко се наводни с ламери....

Поздрави и бъди по-сериозен като пишеш тук... :wink:
Последно промяна от poseydon на Сря Юни 07, 2006 11:26 pm, променено общо 1 път.

tradiuli

#5 Мнение от tradiuli »

Дадох тези параметри ,защото от 2 дена търсене в и-нет само тях намерих :? Попитах защото незнам ! Прочетох ,но не разбрах !
Нали за това е форум кои каквото знае да сподели ,да помогне и т.н.... :wink:
А относно говорителя става въпрос за Kicker ES124 :wink:
Ай с здраве.....

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от poseydon »

Знам го аз тоя говорител, дето е сега на промоция... :D Само дето в нета, дори и на официалния сайт на Кикър няма параметри на въпросния говорител, но пък там са дали някакви примерни обеми съответно за затворен обем събуфер и за такъв с фи. Можеш да пробваш с тях или просто да си измериш говорителя, за да знаеш с какво си имаш работа.

Едит

ето какво са дали хората от кикър

обем с фи 49.6 до 63.7 литра
затворен обем 35,4 литра

Gavril Gavrilov

#7 Мнение от Gavril Gavrilov »

Kicker са предимно за къртене на мивки - любима марка на SPL състезатели. Не гонят прекалено качество, та може би за това спестяват откъм детайлни характеристики.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:e8c72f0c59="tradiuli"]Дадох тези параметри ,защото от 2 дена търсене в и-нет само тях намерих :? Попитах защото незнам ! Прочетох ,но не разбрах !
Нали за това е форум кои каквото знае да сподели ,да помогне и т.н.... :wink:
А относно говорителя става въпрос за Kicker ES124 :wink:
Ай с здраве.....[/quote:e8c72f0c59]

За да ти се помогне трябва достатъчно информация.
Ти не си дал такава и не би трябвало да се сърдиш.
Елементарно.

gps

#9 Мнение от gps »

sunderaubg написа:Kicker са предимно за къртене на мивки - любима марка на SPL състезатели. Не гонят прекалено качество, та може би за това спестяват откъм детайлни характеристики.
Не си прав-това че един говорител е за състезания по SPL не означава че не му дават параметрите.Просто този евтин модел за който пита юзъра носи само логото на Кикер :wink: затова няма данни за него.Отдавна го гледам по магазините но чакам някой да ми го донесе че да го разкатая защото съм работил с оригинални 12 инчови Кикер и знам конструктивните им особенности та веднага ще разконспирирам ментето :wink:

Gavril Gavrilov

#10 Мнение от Gavril Gavrilov »

gps, прав си - не се изразих правилно: Кикер наистина публикуват характеристики, но все пак са говорители с определена насоченост - високи СПЛ, добра термична и механична издръжливост - не наблягат особено на качеството на звука когато публикуват примерни размери за кутии (групови закъснения, и тн.) И за другото си прав - имат някой специфични патентовани решения, които би трябвало да направят различаването на оригинал от менте по-лесно.

gps

#11 Мнение от gps »

4-слойна звукова бобина с профилен почти с квадратно сечение проводник е една от особенностите.Менте с такава зв бобина няма как да направят китайците :wink:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Sylis »

Извън темата: (извинявам се за което)
GPS,спомена че си се сблъсквал с Kicker автосъбуфери,какви са ти впечелтенията от тях и ако си спомняш кажи и моделите.Поразтършувах се из нет-а и попаднах на много "брутални".Визирам серията L7 и SoloX.Струва ми се,че това са "блъскачки" и голямо внимание на качеството на звука не е обърнато.Така ли е или греша.Благодаря за отговора предварително. :)

gps

#13 Мнение от gps »

Ами то при караудио какво качество-там се гони друго :wink: Писал съм и преди защо караудио говорител няма да просвири никога качествено в къщи-лоши импулсни характеристики обусловени от изискванията караудио говорителите да са преди всичко издържливи а после качествени :wink: Иначе оригиналните Кикер са доста яки ,тези модели с които съм работил бяха с пластмасова мембрана и горната полюсна наставка(горната метална плоча на магнита) беше 12,7 мм тоест 1/2 инча (а обикновенно при другите12 инча автоговорители е максимум 8-10 мм) и това заедно с дългата звукова бобина (направена по начин който не съм виждал при други автоговорители-с квадратен проводник ) означава голям Xmax :wink: Само че тук виждам в продажба евтини ментаци.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Ivo_Hristev »

Моите впечаления от Кикър са като на Жоро- масивно сглобен, за да клати яко. Говорителят с който имах вземане даване беше с шита (!!!) гънка към мембраната. Това обаче беше отдавна. Много е вероятно да са ги покитайчили вече...

Gavril Gavrilov

#15 Мнение от Gavril Gavrilov »

На realmofexcursion.com ako не съм сгрешил правописа може да се видят филмчета със бруталния Х-мах на кикърите. Наистина тия хоря ряботят целенасочени и добре. Не за качество де :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”