“Световна меланхолия” - Блуба Лу; 10 юни 2006

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
Teodora Todorova

“Световна меланхолия” - Блуба Лу; 10 юни 2006

#1 Мнение от Teodora Todorova »

На 10 юни от 20 часа в Младежкия театър ще се състои концерт на група Блуба Лу и камерен оркестър Студио Примо с диригент Владимир Бошнаков и мениджър и концертмайстор Чавдар Вълков. На концерта Блуба Лу ще представят наживо новия си независим албум и проект „Световна меланхолия” с гост музиканти Андрония Попова (вокали), Филип Александров(клавири), Румен Благоев (бас), DJ Kink (Страхил Велчев) и брас с ръководител Михаил Йосифов.

За първи път у нас се ще се проведе събитие с такъв мащаб, в което заедно ще свирят 40 членен симфоничен оркестър – напълно акустичен и група с електронно и рок звучене. Идеята да се реализира проект от такъв мащаб е стара. Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) реализират студийни записи със симфонични или цигулкови оркестрации в албумите MOOGaMOOD (2002 )и Re:Verb (2004). Днес тази идея има възможността да се осъществи благодарение на изключителните усилия и постоянство на двамата музиканти, които със собствени усилия я реализират.

Този абсолютно независим проект е най-вече европейски – едновременно вдъхновен от европейската класическа и съвременна музика и насочен към една европейска публика. Той излиза извън етническото и локалното и се помества в рамките на един нтернационален контекст. Звученето на този проект е и съвременно и класическо, и стилно и емоционално.

Може би емоционалността и меланхолията идват от изключителната Андрония Попова. Тя е един от най-вълнуващите гласове на българската сцена. Дълбока чувствителност и запленяващо присъствие характеризират нейната аура. Макар да преминава школата на оперното пеене, Рони пее в собствен неподправен стил.
Музикантите в този проект са подбрани изключително внимателно. Всеки един от тях е доказан инструменталист и същевременно е съпричастен с концепцията на Блуба Лу.
Източник: http://www.dnesplus.com/publication.asp?pubid=129549
Последно промяна от Teodora Todorova на Сря Юни 14, 2006 1:11 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Demiurg »

:prayer: Блуба Лу !!!!! :prayer:

Там сме !!!! :D
:smt035

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Bojo »

Задължително!

Teodora Todorova

#4 Мнение от Teodora Todorova »

Допълнителна информация:
Билетите, които се продават на касата на Младежкия Театър са за: ред 1ви, 5ти и 7ми като вчера бяха позапълнени.

Билети за концерта има тук: http://www.ticketstream.cz/pls/bulgaria ... me?thread=

Freestate

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Demiurg »

... Е сега ако някой каже и къде се намира "Младежкия Театър" .... (щото съм един виден театрал... :oops: )

Teodora Todorova

#6 Мнение от Teodora Todorova »

Demiurg написа:... Е сега ако някой каже и къде се намира "Младежкия Театър" .... (щото съм един виден театрал... :oops: )
Ще ти кажа. Kато хич не ти се рови из нета, какво да те правя:

Младежки Театър "Николай Бинев"
София, бул. Дондуков 8
тел: 988 17 53, 988 13 56

Бонус информация: www.bgmaps.com

Freestate :D

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Demiurg »

^ не че се оправдавам, ама точно в bgmaps не можеш да търсиш по "Младежки Театър", щото дава че няма такава улица. И е прав сайта. Така че проблема беше "на коя точно улица" се намира театъра, а не "къде се намира улицата". :wink:

Благодаря!
Ще се видим на концерта ! :D

Teodora Todorova

#8 Мнение от Teodora Todorova »

Demiurg написа:^ не че се оправдавам, ама точно в bgmaps не можеш да търсиш по "Младежки Театър", щото дава че няма такава улица. И е прав сайта. Така че проблема беше "на коя точно улица" се намира театъра, а не "къде се намира улицата". :wink:

Благодаря!
Ще се видим на концерта ! :D
Имаме сериозни разлики в мониторите явно. :D
ПП. Не съм забравила за дисковете. Утре ги имаш :D

hybrid

#9 Мнение от hybrid »

Bojo написа:Задължително!
ще ти кажа аз задължително! - :) траеш си. вчера(в деня на концерта) си вървя по улицата и виждам плаката в 18часа...направо ми пречерня...как така не ми каза подяволите! :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”