Проблем с усилвател Кенууд Ка-405

Съобщение
Автор
gogito

Проблем с усилвател Кенууд Ка-405

#1 Мнение от gogito »

Здравейте.

Надявам се темата да е пусната на точното място.

Значи този усливател от известно време ми прави проблеми.
Купих си колони таной fosion 3 преди 3 седмици в началото нямах проблеми.Но от скоро след като посвири усилвателя 30-40 мин. първо започва да заглъхва единия канал ,после примерно десния канал почва да пращи баса,и така си остава.Какви ли не размествания правих,и все същия резултат.Само не съм пробвал с други колони ,но мисля че пак ще го прави. Колоните по характеристики са 8 ома обаче като замеря и показва 4.9 ома .На усилвателя пише, че може да работи на 4 до 16 ома ако не се лъжа. Колините ги пратихме на сервиз и там казаха че са ОК.
Според мен или усилвателя не може да работи с тези колони или просто му има нещо.
Дайте някакви идей какво може да е.Също така препоръчайте сервиз в София .

erland
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от erland »

Не е трябвало да си даваш колоните на ремонт, а усилвателя...... :!:

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Проблем с усилвател Кенууд Ка-405

#3 Мнение от sound »

gogito написа:
Значи този усливател от известно време ми прави проблеми.
"Усливателя" какви крайни стъпала има? Транзисторен ли е, или с интегрална схема? Има ли защитни релета на изхода и дали са отворен, т.е. събиращ прахуляци тип? По радиаторите имаш ли изнесени терморезистори или някакви други елементи, които след като позагреят да опират на маса? Като начало отвори усилвателя
/ако не е гаранционен и ако си му е*** гаранцията, разбира се/, почисти го внимателно с прахосмукачка, без да допираш елементите и картинката може да се изясни. Виж също през вентилационните отвори да не е попаднал някакъв токопроводящ предмет.

gogito

#4 Мнение от gogito »

Значи усилвателя е 80 година модел , транзисторен е , наскоро баща ми му смазваше потенциометрите..Аз почистих от смазката платките на потенцометрите със спирт
но ще погледна отново.
ако и това не помогне ,препоръчайте някой свястен сервиз.

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от sound »

gogito написа:Значи усилвателя е 80 година модел , транзисторен е , наскоро баща ми му смазваше потенциометрите..Аз почистих от смазката платките на потенцометрите със спирт
но ще погледна отново.
ако и това не помогне ,препоръчайте някой свястен сервиз.
Спиртът не разтваря добре маслото, само си го разнесъл по платката.
Използвай бензин, по възможност чист. Възможно е да ползваш и автомобилен, но вонята е страхотна! После три дни трябва да проветряваш и платките, и апартамента. Платките почиствай с четка, не с памучни тампони, че остават власинки. Никакъв открит огън, пушене, поялници и т.н. докато работиш с бензина! Усилвателя изключен от мрежата! След като платките изсъхнат, замери си тока на покой на крайните транзистори - 9-15 mA на празен ход и без товар /с изключени тонколони/. Замери и изходната асиметрия - не повече от 30 mV. Направи същото замерване и когато започнат проблемите.
Ако показанията се различават и не можеш сам да се справиш, наистина е по-добре да потърсиш сервиз.

dany18

#6 Мнение от dany18 »

имах Rеспром пс201 и той правеше така,смених ИС-и поиде как си треба,при твoя случай виш дали греее радятора.Ако грее виш транзисторите и кондензаторите,ако не зн. как да се оправиш турси помощ! :(

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”