"Фитинги" за аудио DIY проекти

Съобщение
Автор
Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

На Богомил има доста неща.Марни има розетки с "позлатени"биндинг постове.Конрад има някои неща.На братя Миладинови и къде ли не още

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Teodor Gugulanoff »

За съжаление трябва да си призная една моя грешка. Надявам се да не съм подвел някого от Бургас - откъдето миналото лято купих два вида чинчове (RCA), май по лев и 20 бяха; изработени от немагнитни материали; с нелош външен вид. Допреди няколко дни не ми се беше налагало да ги ползвам и бях неприятно изненадан да установя, че спояват доста трудно. Мисля, че причината е в покритието. [ Поялника ми е 60 W, сребърно-калаен припой 4%, и проблема не е в него. ]
Миналата седмица видях същите чинчове и в Технополис, Люлин - оказва се, че са китайско производство. Както и да е.
Така че, ако се касае за чинчове (RCA), за мен най-добри като съотношение цена-качество са Proel (Италия) - купувал съм ги от едно магазинче на ул. Кирил и Методий, което вече го няма, а също и в Динакорд - на 5-те кьошета... ако не се лъжа цената беше около 1.50 лв.
От Марни и аз съм доволен.
'Женски' чинчове - за монтаж на панел - имаше в 'зеленото' магазинче на ул. Поп Богомил, но ги бяха свършили преди седмица-две. Подобни на техните, но с 'шестогран' ;) намерих в Квазер; спояват добре, но трябваше да просвредловам изолацията, за да може да влиза спокойно чинча.
XLR / известни и като 'Канон' ;) / - пак на Proel от Динакорд. Съжалявам ако се получава малко рекламен моя постинг, но това е моя опит и виждане. Италианците са доста добри във фитингите по принцип ;)
И накрая и аз да питам - откъде да взема качествени женски букси за монтаж на панел, за мини стерео жак (3.5 mm) ? Взех едни от едно място, но нещо не съм доволен.
П.П. Cannon е част от световно известния концерн ITT. Ако ITT в някой от своите продукти са заложили някакви говорители и не сте особено доволни от това, на което сте попаднали, моля да дистанцирате мнението си от името/марката ITT.
Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Bojo »

Аз се принудих да си внасям качественни съединители от NEOTECH (плъгове, RCA чинчове, банани, щипки и др.). Заповядай ако те интересуват, имам в повече, но цените не са 30ст, като всъщност излизат на половин цена от обявената по разни сайтове.

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от moni »

LZ написа:До колкото разбирам ситуацията е следната: Това от тук, онова от там и т.н. Май липсва едно място - нещо като справочник където човек да отиде и да види кое къде и по колко.
Ами като не можем да влияем на търговците, да вземем справочника да си го направим тука-в сайта. Един пита за велтър, друг за лепила, кроене, тороиди, фитинги, фурнир и т.н. А за "рецепти" и разни други "чалъми"...
Мине не мине 2-3 седмици и се явява нов пост-каква вата, или кой материал е най добър за...
А си мисля и за някакъв "маркер на модератора"-това бива, това не. Да не се трият мнения, но и да не се подвеждат хората.

algi
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#9 Мнение от algi »

Имам доста от изброените от вас неща които съм събирал от престоя си в СН.Който иска да се обади.

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от jimy »

Честно казано качествени аксесоари у нас се намират по-трудничко.
И тук въобще не говорим за стотинки, а за левчета и понякога за доста. На мен ми се наложи доста да поровя из Мрежата и откровено казано извън нашата китна Родина се предлагат разкошни неща, но там вече възниква проблема с доставката, т.к. обикновено става дума за малки количества и поръчката се оскъпява доста от транспорт, брокераж и други такси. За един чифт мониторни колони се наложи да си поръчам биндинг постове на Eichman (Cable Pod) и нещата пристигнаха, свърших си работата, прекрасно се работи с такива компоненти, но.... на каква цена!!!!! Е, в случая си заслужаваше да се сложи нещо по-така.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Fenkiller »

Аз също твърдя че Proel успяват да поддържат добро качество дори и на непозлатените неща.Доставят ги във всички представителства на Dinacord.Важи и за Варна!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Fenkiller написа:..Важи и за Варна!
Бургас също, но поне спрямо София цените бяха 'малко' по-високи ;)
Изображение

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от peko »

По принцип себестойността на тези качествени компоненти е не много по-висока от китайските или не знам си какви предлагани по магазините :wink: .В България има достатъчно ресурси да се произвеждат тези елементи , въпросът просто опира до търсенето.

Аватар
Anton Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Anton Nikolov »

От къде купувате качествени копчета за потенциометри в София?На Поп Богомил магазините ги знам. :)
"Теория - знае се всичко, но нищо не работи!
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!"

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”