НАЙ-ЕВТИНИЯТ HIGH-END КАБЕЛ

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#46 Мнение от Miroslav Danov »

Сравних едножилни с диаметър 0,2мм и 1мм за да е по-изявен ефекта от различните диаметри. Сменях ги почти мигновено, за да не бъркам намаляването на ниските с усилване на високите :)
Грубо казано, без да съм уловил някои нюанси, при тънкия ниските са по-малко. Отделно, сравнено с многожилен и двата "звучат" по-бистро и по-твърдо. Това го наблюдавах и при интерконекта.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#47 Мнение от Miroslav Danov »

Едно впечатление относно разсвирванията и "машинката" на Nordost.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#49 Мнение от Bojo »

angello написа:Преди да сме избутали познатата електротехника в метафизиката ...
За повече от половината от "изводите" ти бих поспорил (примерно на чаша бира). Но имам въпрос - ти правил ли си прослушване на кабелите на системата си и чувал ли си въпросните разлики? (Става въпрос за съзнателно и целенасочено дейсвие: СЛУШАНЕ НА КАБЕЛИ, свързано с обикаляне на София в продължение на дни, обещания за връщане на услугата и спазване на обещанието, събиране на хора, разпечатване на листчета за отбелязване с кръсчета, параван, десетина оргинални диска, безсънни вечери и в крайна сметка основно почистване на апартамента заради следите от кални обувки, с пребоядисване на три помещения и едноседмично натякване на жена ти заради трайния мирис на цигарен дим. Ако да - разговора ни ще бъде много интересен, ако не - пак ще е интересен, но имай предвид че може да се "разболееш")

Sergo

#50 Мнение от Sergo »

angello написа:Може да се наблюдава се с не-много прецизен осцилоскоп и подаване на правоъгълен сигнал на стъпалото. Отскоците на фронтовете имат катастрофално въздействие на верността..
Потвърждавам! С многожилен аудио кабел има сериозни отскоци при честоти на 20к и дължина на кабелите 6м, на входа на колоната. С мостовак за инсталации, 1мм^2, без усукване се наблюдава перфектен правоъгълник до 100кХерца :!: , както на изхода на усилвателя така и на входа на колоната :!:

П.П. забравих да кажа, че това мерене е правено с трилентова колона, т.е. имаме филтър в колоната. Предполагам по съвсем друг начин ще стоят нещата с широколентов говорител където няма филтри. И въпреки трилентовата колона разликите в звученето на двата вида кабели е лесно доловимо и от не чак толкова тренирано ухо :)
Последно промяна от Sergo на Вто Апр 18, 2006 11:14 am, променено общо 1 път.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#56 Мнение от Daniel Petrov »

Я ми обясни едно нещо:
Какво ще ме топлят едни голи данни, получени в резултат на измервания, при положение, че крайният резултат в случая ще е ушедразнещ?
И ми обясни защо след като толкова много е изписано по темата "обратна връзка" (примерно) и се казва, че тя подобрява ен-пъти линейността, честотната лента и т.н. - все хубави неща, тя ме дразни и усилвател без такава и с нелинейни изкривявания 2 порядъка по големи ми звучи по добре??? Колоко адекватно случая ще е обяснението? Онова, чисто научното? Защото има такова, нали? Ама говори в полза на обратното...
На кое да вярвам, на ушите си или на написаното от някого, който само е мерил? На това с приоритет измерванията му казвам "инженерен подход" и за мен е признак на "промит мозък" от ВУЗ-а
Нали се сещаш, че всички имаме уши, а не осцилоскопи...
Нека Жоро Цветков ако има желание да разкаже един интересен случай за усилвател с 6С33С с и без обратна връзка...за 3% и за 10% нелинейни...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Кабели и Конектори”