Technics SU-V50 Проблем

Съобщение
Автор
Hex

Technics SU-V50 Проблем

#1 Мнение от Hex »

Здравейте,
имам усилвател Technics SU-V50, има 2 индикатора на панела жълт и червен. При включване светва първо жълтия и след няколко секунди червеният,
Жълтия е - Voltage Control
Червения - Curent Drive
след това усилвателя работи.
На гърба на усилвателя има ключе за импеданса на тонколоните
4-6 Ома или 8-16 Ома
В положение 4-6 Ома червения индикатор свети и усилвателя работи
но в положение 8-16 Ома , червения индикатор не светва въобще и усилвателя не свири! Имам го отскоро и се съмнявам че нещо не е в ред.

Има ли причина да се тревожа? Защо не работи в този режим. Със или без тонколони няма разлика.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Ами елементарно е - ключето превключва напреженията на вторичната на трафа - в единия вариант (нискоомен товар) работи на по ниско вторично напрежение, на другия обратно.
Най вероятно някой (предишния собственик) от съображения за сигурност е резнал двата кабела, които са захранване на усилвателя при високоомен товар.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

TomCrafT

#3 Мнение от TomCrafT »

Какви са ти колоните.Предполагам 4 Омови и затова се получава това.
Между другото ако имаш цифрово фото и го позаснемеш отвътре ще ми направиш огромна услуга-особено около захранването и крайното стъпало ,че преработвам едно такова ,а схеми не мога да намеря.
Та я кажи колко ома са колонките,защото ако за 4 е нормално да става така и не е добре да го правиш този номер за дълго време :wink:

ЕДИТ:Даниел сега видях че си ме изпреварил.Както и да е аз по-елементарно съм му обяснил да не го прави ама.
Между другото виждам че си запознат с Техникси ,та имаш ли някакви схемички?
ЕДИТ2: Без да искам съм се объркал ,че имаш проблема в обратното положение на ключето,така че Daniel е прав,защото и на този у мен му беше бърникано същото,ама аз се пробвам да сменя трафа,крайното ,което го подарих преди да си го запиша и бера ядове,защото човека не ми вдига,слагам му стерео сет DoGC и хромирана табелка DoGC by WidowMaker на мястото на ClassAA табелката-яка концепция ама нещо се закучи поради липса на схеми.

Hex

SU-V50 Проблем

#4 Мнение от Hex »

Това определено хвърли светлина , но не трябвали Червения индикатор да свети само при претоварване?

Почвам да търся къде ми се губят напреженията.
Срязан кабел няма. Но възможно ли е фабрично да е направено така?
Ключето не може да се штракне в положение 8-16 Ома! Или в дясно положение или по средата но до ляво (8-16 Ома) не стига
Разглобих го вътре има една платмаса която пречи.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Daniel Petrov »

Не е предвиден да работи на такова напрежение!!!
Не го пипай, на 8 ома обикновено захранващото напрежение е по високо!
Оставяйки го така ще имаш по малка мощност на 8 ома, но пък предвид на това, че трафа обикновено е алтав, май е по доброто решение - няма да кляка, работейки на мощности по големи от реалните му възможности - нещо, на което той не е способен...
Понеже платката се ползва за няколко модела и затова я има тази опция, предполагам...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Hex

SU-V50 Проблем

#6 Мнение от Hex »

След като не е предвиден, защо са го сложили. Ще проверя за 2-ро захранване около 40 волта което излиза от трафа. Иначе кабелите и връзките от ключето към основната платка и към трансформатора ги има!

Някой сблъсквал ли се е с подобен усилвател който да е направен така фабрично.

Може би го правят защото потребителите сменят положенето на ключа при работещ усилвател и това го поврежда?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Daniel Petrov »

И това е възможна причина, но пак ти казвам, послушай ме и го слушай на 1/2 от регламентираната мощност в тоя му вид!
Резултатите ще са по добри просто.
Може и да няма други изводи от вторичната - просто платката е една за няколко модела и просто тоя няма тази опция.
Погледни с какво си на изхода, имам съмнения, че е СВИ3205, взривяването му ще ти коства поне 120 кинта за да си купиш нов хибрид...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Hex

АА

#8 Мнение от Hex »

SVI 4004 е блока.
Само искам да се уверя че фабрично е така. Не мисля да го мъча насила! Отивам да меря.
Последно промяна от Hex на Нед Апр 09, 2006 8:33 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Daniel Petrov »

По добре провери в нета за 4004 какви максимални напрежения и токове понася, имам съмнения, че по големия модел го може това, което искаш да направиш в момента.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

TomCrafT

#11 Мнение от TomCrafT »

Ами аз имам едно голямо проблемче при преработката на същия модел амп.Както и да е ми трябва datasheet на въпросния SVI 4004. Проверил съм с Mr.Google и за момента излиза ,че всички говорят за него,но никой не го е виждал ,а е невъзможно да продължа без тази информация.
Може да ми е полезна и информация за нещо аналогично.Трябва ми за да си издърпам ходовете и изходите,което ми е основното в прераподката.
Сменил съм капацитетите с Nakamichi и след това ще ми остане само да захраня предусилвателя и корекцията.Просто идеята да използвам кутията,която е като нова и да докарам вид на едно DoGC не ми се стори толкова лоша докато не купих ампа работещ и не си избих минимум пари от захранването,докато "без да искам" подарих крайния,който реално струва нещо. :oops:

Hex

AA

#12 Мнение от Hex »

Трансформатора е 250 вата. Храни хибрида с 2х30 Волта променливо, ключето превключва на 2х40 волта. Почти се убедих че фабрично са го подкастрили. Не мога да намеря мануал или схема за да се уверя.

Ако някой има нещо подобно бих бил благодарен.

Интересно е дали SVI4004 може да работи с +- 56 волта право, сега е към +-42 волта. Нещо не успявам да намеря информация за този блок в интернет!

Hex

техникс

#13 Мнение от Hex »

Както вече казах няма да го пускам на 2х55 волта.

Просто питам дали хибрида работи на това напрежение в по мощен модел или 2х42V-като при мене му е тавана.
Надали ще го слушам и на 3 вата и то 1 път седмично за 2 часа. Интересува ме какво съм платил!

Интересна ми е вътрешна схема на SVI4004 и в кои модели още се ползва.

Все пак не разбрах Червения индикатор - Curent Drive трабва ли да свети постоянно?

Благодаря на всички, които се включиха и хвърлиха светлина по въпроса!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Daniel Petrov »

Тоя индикатор показва, че работи пауър модула - въпросното 4004.
То е драйвери + крайни и автоматика за късо и термозащита.
Напреженовия усилвател е реализиран отделно и е с дискретни елементи.
Нали пише клас АА или нещо от тоя род на панела отпред?
Ей това е, 3205 работи по подобен начин, но май е за повечко напрежение/ток.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

TomCrafT

#15 Мнение от TomCrafT »

Батка прецакал си се чисто откровено казано.И моя е точно SU-V50 на Technics,ClassAA ,VC-4 Amplifier System.Купил съм го за 100 лева. Захранването го продадох на един приятел след 3 месеца нейзползване и си свиреше,защото и той се беше прецакал като тебе със същия модел и най-накрая подарих хибрида на един приятел в сервиз ,за да ми подари той едни транзистори и едно малко тороидче,като първите вече ги изпуших,а за тороида ще трябва да си приготвя нов панцер бушон да му оправя и първичната оттук-оттам.И най-накрая единствено предусилвателя и корекцията мисля да използвам ,защото стават за нещо поне като идея и то малко барнати.Разбира се видях и ПМ-а ти@-Моя амп си има копчето и си работеше и при двата режима.На моя диода не му светеше.Ако е някаква алармичка виж дали не се прегрява хибрида,защото на моя приятел така му издумка.И той мрънкотеше ,че гледал нещо да му вика ,че си тръгва и дул ли дул.Най-накрая гледа ,че нов струвал 75$.Хубаво поръча ама се оказа ,че и трафа си заминал . Аз тамън се навих на далаверката да подаря хибрида на него и ми изскокна оферта с този тороид,че нали нещо трябва да храни остатъка и да е добро.Викам добре!Донесоха ми тороида на крака,а аз пък чух за последно щайгата и пратих в петъка оригиналния.Същия ден дадох и хибрида и разкачих всичко,всичко разхвърлях ,пък по едно време утрезнях и се сетих ,че ми няма листчето с названието на крайното и съм забравил да премеря трафа по начало.Отивам при моя приятел в сервиза пък той ми обяснява ,че вече бил изписал ампа и не помнел и той за какво става дума.
Та ако те устройва дай да ти пратя платката с кутията,па ти копчета за потенциометрите си имаш ,че тия ми харесват,пък и захранване ще си поръчаш след време при Toroid от форума ,едно хубаво тороидче като за без пари и ще заспиш.Просто ми пламна главата,нямам си на представа каква омотана история или виц написах и бих помолил Daniel да изрови поне на SVI-то datasheet-а или едно двуредово обяснения или скица ако му е по силите и свободното време ,защото едва ли някой друг може да ми помогне освен този форум да наглася машинката понеже ще дойдат транзисторите DoGC-то ще свирне ама ще го гледам изкормено на масата,а така нямам право да се гавря с това прекрасно ампче. :oops:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”