Една малка доработка за по-пълно стерео звучене...

Вместо да ги трием и губим безвъзвратно бисерите ще ги местим тук.
Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Rumen Suvandjiev »

unufrinio написа: Както казах - не целя да обидя някого, но с големия си опит поне бъдете полезни...
Относно големия опит си прав.
Сега да ти обясня защо ти се смеят.
Страхувам се, че си открил дървеното колело. Това свързване е известно още от края на 60-те години.
С тази разлика, че за да се получи "разширение на стереоефекта", ненапразно го слагам в кавички, третата колона се разполага зад слушателя. Още тогава това не е имало претенции, че подобрява звуковата картина, а по-скоро се е използвало като забавен ефект.
С едно единствено изключение: През 1982 година излезе албумът на Brian Eno "Ambient # 4 On Land", в който наистина има кодиран трети канал, представляващ разликата между останалите два и декодирането се постига именно чрез такъв тип свързване. Това е дело на студийните инженери от Grant Avenue Studio Ontario, Canada, през септември 1978 - януари 1982 под вещото ръководство на самия Eno.
Ако имаш желание да се занимаваш с аудио, като начало не е зле да научиш, че СТЕРЕОТО Е 3D звук.
Моят съвет е - по-малко самомнение и повечко уважение към хората, които са доста по-напред с материала...

GabroVeca

#33 Мнение от GabroVeca »

външен човек би си помислил че имате мания за кристален звук...да попитам аз - виждали ли сте на ДжейВиСи системката с Wood Cones на колонките - дали и те вадят такъв звук?

unufrinio

#34 Мнение от unufrinio »

Със сигурност аз не съм колумб...само че за разлика от някой които са изчели книгите за аудиото от самото му зачеване и знаят кое,кога,кой,и що е създадено или направено-то обикновенният аудио "любител"(-нека така да се изразя че аудиофил е силна дума за вас) който е започнал просто защото там си го влече, и че иска нещо повече от това което му се предлага на пазара...или било то защото е нямал кинти за да си го купи на готово-то трябва сам да се лута и да прави от нищо нещо....а точно в такава държава живеем-работим за да могат едни да имат - а останалите....
и като изключим този дребен фактор - време-пари - то ни остава само малко с което да се развиваме в тази област-било то като хоби,мания,или каквото и да било.
Както и да е - въпроса е в това че не съм видял досега усилвател с такъв изход,или пък някой да го използва,а със сигурност доста съвременни мелодии(песни) обръщат внимание на този канал!
Затова мисля че на някои ще им е добре дошло!
И със сигурност много ми е любопитно как звучи една система от ЕТЕР АУДИО -но надали някога ще имам възможноста да го направя.
Но, това че има някой подобна система...далеч не означава че трябва да се държи арогантно с тези които са "невежи" и нямат!

............
:rolleyes:

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от miro_vampiro »

unufrinio защо ли си мисля че моята уредба Kenwood има точно такива два изхода,значи има и такива усилватели !
Поздрави

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Rumen Zografov »

unufrinio написа:...а със сигурност доста съвременни мелодии(песни) обръщат внимание на този канал!
............
:rolleyes:
И кои са тези мелодии и песни и как точно обръщат внимание на *този* канал? :wink:

П.П. Не знам защо си мислиш,че някой се държи арогантно...и аз съм невежа,и аз нямам системата на Иво (alnico) или Теди (Freestate)...моята не представлява и 1/10 като качество на звука дори...но към мен никой не се е държал арогантно - напротив дори!!! :wink:
Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от Stefan Stefanov »

unufrinio, не видя ли че теб никой не те критикуваше лично?
Всички критикуваха статията, без да знаят кой я е писал. (Можеше например да съм я пуснал аз :wink:).
Върху теб се нахвърлихме след като ти се появи с претенциите си, неподкрепени с нищо. Не е добре да се изхвърляш много, още повече когато нямаш много опит.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Ivan Rachev »

unufrinio това е най-безмислената статия и експеримент в аудиото за който някога съм чувал ( като се замисля може и да не е най-тъпата но с абсолютна сигурност е най-безмислената )
нито съм споменавал от кой е нито съм имал впредвид да те излагам...уви ти го направи сам :wink:
струвами се че изобщо не си разбрал в какъв сайт си попаднал.
основните преоритети на сайта ни е да вдигне аудионивото на българина ,което заради такива статийки не е ниско а просто го няма :wink:
опитат ти да подобриш сцената по даденият от теб начин има едно единствено определение: с пръдня боя не става :wink:
за твое огромно съжаление хората с качествени системи са много повече от колкото ти се иска , с Етери системи са 35 души а има още
300-500 души в БГ с системи над-00 000 лв , да не говорим че правилно построена система за 300лв обезмисля по категоричен начин абсолютно всякакви начини да подобриш стереокартината ,сцената и въздуха :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Daniel Petrov »

хората не могат да разберат, че Хай Енд вместен в бюджет 1500-2000 кинта
(визирам DIY малък еднотактен лампов и фулрейндж говорители, монтиране в самостоятелно направени хорни) не съществува... освен тук, в бг.
Има далеч по скъпи системи (много пъти), които свирят по зле...
Това го пиша по повод реването на разни юзъри, които задават въпроса "защо е толкова скъпо, на неомонтана кит-а струва еди колко си?"
Измеренията са различни просто и Рачев много правилно го е казал - от пръдня боя не става.
Уморих се да чета глупости от хора, които изобщо не стоплят в какъв сайт са попаднали...и никак не се усещат...
Това е DIY сайт, ориентиран към най високото ниво в аудиото - Хай Енд-а.
И създателите му точно това са заложили като основна негова идея - създаването на самоделки, конкуриращи по качество много по скъпи фабрични системи...и далеч по евтини от тях.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от Stefan Stefanov »

А, и по въпроса време-пари, никой не може да ме убеди че не може да си купи един молив и лист хартия. Ако има такъв да ми се обади да му подаря.
Следователно всеки има условия да твори и изчислява колкото си иска...
Кой те ограничава да проектираш системи, които могат да стуват $100000?
Липсата на пари и неуредиците в държавата не са оправдание за никой че е некомпетентен!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#42 Мнение от Rumen Zografov »

Anonymous написа:Според мен пък сайта ви след като е предназначен за DIY техника то не би следвало да се толерира само Hi-END изпълненията.
А доколко може само с лист и молив... май неможе.

А защо не си направи труда да се регнеш преди да правиш "точни" констатации? :wink:
Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от Daniel Petrov »

Anonymous написа:Според мен пък сайта ви след като е предназначен за DIY техника то не би следвало да се толерира само Hi-END изпълненията.
А доколко може само с лист и молив... май неможе.
Това си е според теб, а така като гледам или не си регистриран или ти е по удобно да пишеш анонимно :)
Виж, обемен монтаж на усилвател с ТДА2003 върху някой радиатор също е DIY, там е работата, че според нас си е някакъв боклук и не може да се нарече даже усилвател.
Виж, никъде не се прави така:
Тия последен клас да учат с тия дето са в първи заедно, нивата са различни, така, че... на който не му изнася си търси къде преподават на първокласниците, макар, че тука има и такива...
И те точно не се усещат като изцепят някоя неадекватна констатация/въпрос и предизвикат иронични усмивки у околните...
И само с лист и хартия може, проверено е!
Аз все още си смятам стъпалата по тоя начин, даже не ползвам калкулатор доста често, а си ги пиша сметките на листче като в доброто старо време.
Да, освен лист и хартия трябват знания и въображение, ама толкова - друго не ти трябва.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

teodor
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#44 Мнение от teodor »

@ unifrino- Господине, Вие май сте от онези 95% от българите , дето все пискат, че са недооценени,работят много(време) за малко пари и т.н....Пречат ви държавата, ЕС и международното положение и заради световния заговор на капиталистите не можете да се реализирате.
На такива като Вас , моята 70 годишна майка им задава следия въпрос: " Като си толкова умен, къде са ти парите тогава?" :lol: :lol:
Наистина не мога да разбера как жив човек ще каже- "това едва ли ще мога някога да си го позволя..." 8O 8O 8O . Вместо да ревете и да правите от нищо-нещо, измислете (направете ) нещо свястно. Ако не можете - платете на знаещите и можещите и се наслаждавайте на резултатие на техния (и Вашия) труд. :smt020

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#45 Мнение от Bojo »

GabroVeca написа:външен човек би си помислил че имате мания за кристален звук...да попитам аз - виждали ли сте на ДжейВиСи системката с Wood Cones на колонките - дали и те вадят такъв звук?
Габровец, колонките свирят наистина добре. Аз първо "чух" в стаята с 30 и кусур чифта колони, че нещо "свири", а след това разбрах че са "киснатите в саке" и причие. Звукът на еднолентова система е неповторим, друг въпрос е цената им.

Публикувай отговор

Обратно към “Бисери”