Âúïðîñ çà êîëîíè Arcus Furioso

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Stefan Stefanov »

Малко офтопик:
mitkosimeonov, имам 2 бр ВЛД40 за продаване, колко даваш за тези толкова добри говорители?
Състоянието им е отлично, произведени са преди 20-тина години (когато се работеше качествено), но не са слушани много.

Аватар
mitkostoimenov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от mitkostoimenov »

Такива говорители имам 4 броя ,просто не ми трябват още.А що се отнасясе въпроса към мен дали наистина мисля,че лентовите говориители са толкова качествени ,да,убеден съм.Ако човек прочете малко ще разбере,на слух също си личи.Това дали са БГ или не за мен няма никакво значение,начинът на конструиране е един и същт,просто като са български цената е по-малка поради евтината работна ръка,и това,че не се налага да се транспортират от някъде си ,както и да се плащат мита.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Zografov »

mitkostoimenov написа:...А що се отнасясе въпроса към мен дали наистина мисля,че лентовите говориители са толкова качествени ,да,убеден съм.Ако човек прочете малко ще разбере,на слух също си личи....
A искаш ли да те убедя,че една най-обикновена мембранна "пищялка" - пак благоевградска (струва около 5 лв),свири къде,къде по-добре от твоите лентови говорители? :wink:

mitkostoimenov написа:...Това дали са БГ или не за мен няма никакво значение,начинът на конструиране е един и същт,просто като са български цената е по-малка поради евтината работна ръка,и това,че не се налага да се транспортират от някъде си ,както и да се плащат мита.....

...някой споменаваше за ранг "бисерна мида ^2"... :smt033
Изображение

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Sylis »

.....както и да се влагат евтини материали и сглобките да са все едно някой дърт инструктор го е завивал с отверка... :cry:

gps

#20 Мнение от gps »

mitkostoimenov написа:Такива говорители имам 4 броя ,просто не ми трябват още.А що се отнасясе въпроса към мен дали наистина мисля,че лентовите говориители са толкова качествени ,да,убеден съм.Ако човек прочете малко ще разбере,на слух също си личи.Това дали са БГ или не за мен няма никакво значение,начинът на конструиране е един и същт,просто като са български цената е по-малка поради евтината работна ръка,и това,че не се налага да се транспортират от някъде си ,както и да се плащат мита.
Излязохме извън темата ама......имам лентови говорители които представляват три правоъгълни магнита между които е закрепено прозрачно фолио с спираловидно нанесена пътечка(като при лентовите кабели),при тях е избягнат специфичния твърд метален тембър на благоевградските ВЛД а и нямат феритен съгласуващ траф :wink: както ВЛД-тата но пак не свирят като хората !Трудно ще убедиш някого с четене :wink: че лентовите ВЛД свирят добре а колкото до на слух-трябва да ти е стъпал слон на ушите :wink: :D за да ги харесаш то и пиезо-говорителчетата ще харесаш тогава :wink:

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от DJ Popa »

В момента усилвателя ми е DUAL CV-1400 и съм сравнително доволен от него. Все пак трябва да се помни , че е транзисторен !!! Казвам го , защото аз съм фен на ламповите усилватели. Иначе за транзисторен усилвател си свири повече от прилично. Някои казват , че има по-добър звук от еквивалентните модели на Маранц... Лично за мен лампата е номер 1 и този ще е компромисно решение , докато събера парички за един SE с лампи SIEMENS EL34 в ултралинейно или триодно свързване , изработен от един всепризнат майстор от този сайт :lol: .....

m1shu

#22 Мнение от m1shu »

Ами , като гледам 1460 и както казаха някои от хората тук .. е за минимум 8 ома колони .. , но неясно защо продавача ми го препоръча .. :twisted:

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от DJ Popa »

Да за 8 омови колони е , то си го пише на задния панел. А тия колони , които си харесал , нещо не ми вдъхват доверие... Прекалено много ленти имат !!! Това определено е лошо. Имай впредвид , че в срезните зони на филтрите , става мазало в звученето , така че си прави сметката какво е положението при толкова ленти....

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”