Еднотактен Пангалактически Гаргаробластер

Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#31 Мнение от Daniel Petrov »

Ако някой ти открадне труда и започне да го продава като свой нали няма да ти е хубаво?
:)
С това си вадиш хляба...
Именно, опорочиха се нещата, всеки иска да прави с чужда пита помен...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

brum

#32 Мнение от brum »

Не каза нищо за идеята за схемата срещу заплащане и подписване на споразумение за права върху нея - да не се разпространява, да не се продава и подобни. При нарушаване на споразумението - някви безбожни суми в твоя полза. Как ти звучи?

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от Demiurg »

Не нападам, просто вкарах ирония. :oops:
Виждам, че хората си правят бизнес с твоите схеми... това се опитах да кажа с първото изречение. И това няма да се промени с предложеното "срещу заплащане", щото аз, ако не съм сакат с поялника, плащам ти за една схема и продавам 20. Манифактура ще си отворя! :twisted:
А това Е гадно ! Именно това обезсмисля пускането на авторски схеми, с което темата просто става поредната тема за даване на съвети по общоизвестни решения.

@ Brum - е как ще хванеш Пешо, който е направил за 100 кинта усилвател на Гошо по твоята схема, че да му искаш пари за обезщетение ?

brum

#34 Мнение от brum »

Ще се съдите...ако разбереш. Аз съм спокоен за това щото не продавам, а каквото правя си е за мен. Знам че звучи глупаво и обезмисля цялата идея, но е като предложение. Баси, цялата тема се напълни с глупости. Widow като не иска да не дава схема, здраве да е. Нали има схема на еднотактния мосфет, и това не е малко.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Daniel Petrov »

Безбожни суми?
Хахахах, в тая държава това не е възможно, пари по съдебен път се събират меко казано никак...
Има една немска фирма - Paul Plesser, която предлага еднотактен усилвател с ГМ70 + някакви малки колонки с фул рейндж и пищялка и риаа за ММ доза, това цялото удоволствие струва 50000 евро.
Усилвателя има доживотна гаранция, т.е. като се издухат лампите, от фирмата ти ги сменят безплатно...
Никой нищо не знае за схемата, драйверните лампи са без надписи и единствената информация е, че прилича на еди коя си, но толкова.
Никой не си отваря усилвателя за да види схемата, гаранцията умира, нали се сещаш.
Това е най добрата защита срещу чужда интелектуална собственост...

А това за заплащането на схемата и т.н. ...
Ами добре, няма проблем - два готови канала са на цена примерно 400 кинта, без захранването и радиаторите, естествено, същото цена и за схемата, компонентите какво са в случая? една купчинка нещо си, могат да свирят перфектно, могат да свирят и отчайващо зле, все тия части, едни и същи в двата случая.
Така, че... стана безпредметен въпроса, нали? След като няма да е за 5 кинта...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от Daniel Petrov »

П.П.
Не се е напълнила темата с глупости, това са си важни неща, които на повечето хора нещо им убягват или им са неудобни.
В ламповия раздел реват на Борко за схемата на еднотактния с ГМ70.
Да не е луд да я даде?
Ами безсънните нощи и цялото изгубено време и пари за рисърч?
Или той е длъжен?
За да му се изсмее някой зад гърба "ебати и бунака, как го прекарах".
Има сайтове като на Род Елиът и на Нелсън Пас, те са си надвили на масрафа и дават схеми фрий, дърпайте оттам.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Tisho »

amitko написа:
Моето лично мнение че е доре да предоставяш схемата, но само след заплащане и договорка за авторските права...в крайна сметка това не ти е хоби...
Да, да , да...
Само че не ми е много ясно как ще накарате този който е нарушил авторските права да си плати. В цивилизованите държави има едно което му викат патент. Но в България това понятие е толкова изкривено че служи само и единственно като предтекст на адвокати да изкарат повече пари... :?

Лошото е че в Бг. сверата на интелектуалния труд (рисърч, разработки) не се толерират а напротив. Гледа се да се използва дадения човек като дойна крава. Колкото пусне толкова... :(
Затова в Бг. ако тръгнеш да търсиш наистина можещи хора няма как да откриеш... А тези които са останали отдавна работят на парче, и като чуят за екип за разработване на нещо си си счупват краката от бягане.

Аз също се занимавам с разработка и производство на електронни модули и изделия. И знам колко труд се влага докато едно нещо заработи както трябва. Така че подкрепям Widowmaker, че е махнал схемата. Сигурен съм че на човека му е писнало да измисля неща и после да гледа как някой се възползва наготово...

Именно този манталитет като се изкорени от Бг. може и да станем бяла държава в която всеки уважава труда на другия...

Толкова от мен като страничен наблюдател на спора!

gps

#38 Мнение от gps »

Предназначението на форума е хора с сходни интереси и преди всичко с сходни нива на техническа компетентност да установят че работят по решаването на даден проблем и да установят контакт помежду си!!Оттам нататък те си решават как да комуникират помежду си-дали през форума или на лични съобщения!!Има една притча:"Ако дадеш на гладния риба-той ще я изяде днес и утре пак ще е гладен!Ако му дадеш въдица и го научиш как да лови риба-няма да е гладен за в бъдеще!" :wink: Крайно време е да се разбере че в този форум риби не раздаваме :wink: :D ,а въдици-на който иска разбира се!Уидоу качва темата за да види дали някой друг работи по сходен проект и очаква коментари от компетентни юзъри а не от начинащи които само очакват да свалят някой готов проект!Никой не трябва да се обижда ама обмяната на информация в форума трябва да е ДВУПОСОЧНА!Обяснете ми каква обратна информация получава Уидоумейкър от тези които само копират готови проекти????Че те дори не могат да споделят какъв краен резултат са постигнали-че да ползва някой тяхния натрупан опит!!!

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от velinski »

Трудно ще се патентова лампова или транзисторна схема освен ако не си някой нов Циолковски :)

Всичко е измислено и премислено вече.

Но можеш да запазиш в тайна нещо, в което си вкарал мозък и старание, а крайният резултат свири прекрасно. Ей това си струва да се запази, защото е пълно с бунаци дето търсят нещо свирещо добре и да го изкопират в н-броен тираж. Че копията няма да свирят добре като оригинала е повече от сигурно...

Тука половината хора взеха да мрънкат като некви женки като някой не им угоди. Вземете например преуважаваният от мен форум на diyaudio.com - и там се пита, но с питането хората дават и свой input за сайта, не се чувстват просто абонирани да питат (щото тва разбираш ли е DIY - питаш и ти казват! :D ), а балъците с опит да наливат схеми и информация. Но тук пак става дума за сравнение между балканските нрави и Европейската цивилизация.
Последно промяна от velinski на Сря Мар 29, 2006 6:56 pm, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Teodor Ainadjiev »

brum написа:Не каза нищо за идеята за схемата срещу заплащане и подписване на споразумение за права върху нея - да не се разпространява, да не се продава и подобни. При нарушаване на споразумението - някви безбожни суми в твоя полза. Как ти звучи?
Ти и гъза ли си би дал за тази схема ?!? Комичен си ....
Извинявам се за грубия език, ама .... :evil:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от Rumen Suvandjiev »

velinski написа:Трудно ще се патентова лампова или транзисторна схема освен ако не си някой нов Циолковски :)
Това е вярно, но може да се защити промишлен модел.
Много трудно може да си представи някой какъв сизифовски труд е това начинание - и като време и като пари. Няма да обяснявам какви доксан-докуз документи са необходими...
Аз съм напълно против полуфабрикатите. Или крайно изделие, или - моля, направи си сам. Но преди това хайде, ИЗМИСЛИ СИ САМ!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#42 Мнение от Daniel Petrov »

Именно!
Не съм отказал моя схема на колеги, повечето от тях са в BG Audio Team.
Ама говорим за някаква равнопоставеност, ако имам нужда от нещо, знам, че мога да разчитам на тях.
Пък и не ми се налага да обяснявам как работи дадено нещо и някой да ме гледа все едно говоря на китайски.
Във форума обикновено темите вървят като монолог, освен ако не се включи някой човек с по сериозен опит и най вероятно за повечето хора е нещо, наистина казано на китайски.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от IvoNovakov »

За да се "заобиколят" патентите на една тонеркасета за определен модел лазерен принтер НР, се необходими четвърт милион долара! :wink:

世間は狭い!

brum

#44 Мнение от brum »

vitekk написа:
brum написа:Не каза нищо за идеята за схемата срещу заплащане и подписване на споразумение за права върху нея - да не се разпространява, да не се продава и подобни. При нарушаване на споразумението - някви безбожни суми в твоя полза. Как ти звучи?
Ти и гъза ли си би дал за тази схема ?!? Комичен си ....
Извинявам се за грубия език, ама .... :evil:
Как да не отговориш на така зададен въпрос :) ? И истината - бих платил за схемата 50 до 100лв, което обаче се оказва крайно недостатачно. И пак споменавам - за лично ползване, а не за да правя и продавам.

Не ми е толкова зор за схемата, а за начина по които започнаха да стават нещата тук...винаги съм уважавал хората от бг аудио тиим, но нещо не ми допада отношението на widow. Май попадхан в форума в не-особенно добър период, защото информацията по предишните му проекти е много изчерпателна, обсъжданите теми дават немалко знания.
Последно промяна от brum на Сря Мар 29, 2006 8:13 pm, променено общо 2 пъти.

stereofonix

#45 Мнение от stereofonix »

airman написа:За да се "заобиколят" патентите на една тонеркасета за определен модел лазерен принтер НР, се необходими четвърт милион долара! :wink:
били обяснил как точно става таз далавера?

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”