Class A
- Rusin Atanasov
- има опит

- Обратна връзка:
-
Louiville
-
Zmej
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Louiville
Zmej още не съм решил дали да си направя усилвател клас А!Просто споделих схемата!Колкото до захранването съгласен съм че с един ще е по добре просто така го е дал конструктора
3aropka това мисля ще даде отговор на въпроса ти
3aropka това мисля ще даде отговор на въпроса ти
Using the values in the parts list, the amplifier will perform 25 W RMS into 8 ohms. This demands a quiescent current of 1.25 A. The quiescent current may be increased above this value depending on the heat sinks used. Heatsinks with a minimum of 0.35K/W is recommended. A quiescent current of 1.6 A corresponds to class A working for full output voltage down to a load impedance of 6 ohms. With an increased voltage for the voltage amplifier (e.g. 5 V higher than for the current amplifier, i.e. 30 V), the output power is increased to 30 W RMS into 8 ohms. This requires a quiescent current of minimum 1.4 A. If the current is increased above this value, do remember the cooling demand
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Class A
"Class A amplifiers amplify over the whole of the input cycle such that the output signal is an exact scaled-up replica of the input with no clipping."
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... er#Class_A
Говорим един транзистор за целия сигнал, не два.
Не знам кой изобщо е въвел понятието "противотактен клас А",
като това си е клас АВ, но с повечко ток на покой.
Не си струва нервите по пускането, защото колкото и да е добра схемата, недъзите от пуш-пул-а са принципни, а не предмет на компоненти или по екзотична топология.
А до това, че си споделил схемата с нас...
Е, как мислиш, дали не сме виждали схеми на клас А усилватели?
Тази е една от възможно най лошите, а с такива нета е пълен...
И не е нищо друго освен спам за форума, както и нещо поучително за хората, които конструират усилватели за това "как не трябва да се прави".
"Class A amplifiers amplify over the whole of the input cycle such that the output signal is an exact scaled-up replica of the input with no clipping."
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... er#Class_A
Говорим един транзистор за целия сигнал, не два.
Не знам кой изобщо е въвел понятието "противотактен клас А",
като това си е клас АВ, но с повечко ток на покой.
Не си струва нервите по пускането, защото колкото и да е добра схемата, недъзите от пуш-пул-а са принципни, а не предмет на компоненти или по екзотична топология.
А до това, че си споделил схемата с нас...
И не е нищо друго освен спам за форума, както и нещо поучително за хората, които конструират усилватели за това "как не трябва да се прави".
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Louiville
-
Louiville
Забравих да кажа само че топлата вода е открита отдавна
Не съм казал ето това е схемата другите нестават!
Смятам,че всеки в тоя форум може да си изкаже мнението както и да си го отстои!По тая логика само единици хора,които пускат схемни решения тук те няма да са спам!Щом правилата са такива окей просто незнаех!
P.S:В човешката природа е че някои могат най-много,че само те са прави,че имат най-хубавото и т.н!Историята е пълна с примери!Нищо лично към никого!Всичко най най!!!
widowmaker не мога да разбера защо отговори от името на всичкиА до това, че си споделил схемата с нас...
И не е нищо друго освен спам за форума, както и нещо поучително за хората, които конструират усилватели за това "как не трябва да се прави"
P.S:В човешката природа е че някои могат най-много,че само те са прави,че имат най-хубавото и т.н!Историята е пълна с примери!Нищо лично към никого!Всичко най най!!!
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами ...
1. Горното рамо в никой случай не може да е като долното.
2. Има голям коефициент на усилване без обща отрицателна обратна връзка и наличие на дълбока такава.
3. Твърде много компоненти по пътя на сигнала... което е заради 2. Просто концепцията е тривиална...
4. Единственото "хубаво" нещо е, че е без разделителни кондензатори и, 4е в зависимост от тока на покой, крайните преминават в клас АБ... Т.е. един компромис между що годе качествен и мощен усилвател... Ама Widowmaker-а ги бори тия с А+Б-та
1. Горното рамо в никой случай не може да е като долното.
2. Има голям коефициент на усилване без обща отрицателна обратна връзка и наличие на дълбока такава.
3. Твърде много компоненти по пътя на сигнала... което е заради 2. Просто концепцията е тривиална...
4. Единственото "хубаво" нещо е, че е без разделителни кондензатори и, 4е в зависимост от тока на покой, крайните преминават в клас АБ... Т.е. един компромис между що годе качествен и мощен усилвател... Ама Widowmaker-а ги бори тия с А+Б-та
Последно промяна от Nikolay_Hristov на Пон Мар 27, 2006 4:52 pm, променено общо 1 път.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Louiville написа:Забравих да кажа само че топлата вода е открита отдавнаНе съм казал ето това е схемата другите нестават!
widowmaker не мога да разбера защо отговори от името на всичкиА до това, че си споделил схемата с нас...
И не е нищо друго освен спам за форума, както и нещо поучително за хората, които конструират усилватели за това "как не трябва да се прави"Смятам,че всеки в тоя форум може да си изкаже мнението както и да си го отстои!По тая логика само единици хора,които пускат схемни решения тук те няма да са спам!Щом правилата са такива окей просто незнаех!
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
схема
Не е много умесно при трансформатор със средна точка да се използват 2 греца и да се елиминира средната точка.
Съмнявам се, че схемата може да се вкара безпроблемно в кл. "А". Много е опасно поради термична нестабилност крайните трнзистори да изгорят. Не виждам никакви специални и достатъчни термични мерки за това. Ако ще ползвате схемата трябва да я доработите в тази насока.
Май няма да стане и без стабилизатор на напрежението по същата причина, което не е добре.
Аз не виждам разлика в симетрията на двете рамена.
Съмнявам се, че схемата може да се вкара безпроблемно в кл. "А". Много е опасно поради термична нестабилност крайните трнзистори да изгорят. Не виждам никакви специални и достатъчни термични мерки за това. Ако ще ползвате схемата трябва да я доработите в тази насока.
Май няма да стане и без стабилизатор на напрежението по същата причина, което не е добре.
Аз не виждам разлика в симетрията на двете рамена.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е, сигурно Q30 е на радиатора и той прави термокомпенсацията 
Факт е, че е един от многото усилватели, който сме виждали само като схема.
Пък и пуш-пул-а убива концепцията "клас А"
Не случайно най добрите усилватели са ЕДНОТАКТНИТЕ клас А с възможно най малко усилвателни стъпала - толкова, колкото е необходимо.
Тук имаме каскод, последван от общ емитер - напълно безсмислено, при положение, че след като е клас А всички стъпала работят в линеен режим (уж)...
Забележете и колко са стъпалата по схема ОК - 3! Лудница!
С ламби или с джейфети и мосфети става къде-къде по елегантно - има достатъчно примери в нета в подкрепа на това ми твърдение.
П.П.
Ако имаше 10 амперови джейфети и можеше да се реализира едностъпален усилвател без обратна връзка, разделителни кондензатори или серво, досега да съм го измислил и изобщо нямаше да си губя времето с други схемни решения.
Аз не съм се отказал все още от идеята де
Засега сме на положение "необходимото зло" - 2 стъпала и много плитка обратна връзка, за да се избегнат капацитетите и сервото.
Факт е, че е един от многото усилватели, който сме виждали само като схема.
Пък и пуш-пул-а убива концепцията "клас А"
Не случайно най добрите усилватели са ЕДНОТАКТНИТЕ клас А с възможно най малко усилвателни стъпала - толкова, колкото е необходимо.
Тук имаме каскод, последван от общ емитер - напълно безсмислено, при положение, че след като е клас А всички стъпала работят в линеен режим (уж)...
Забележете и колко са стъпалата по схема ОК - 3! Лудница!
С ламби или с джейфети и мосфети става къде-къде по елегантно - има достатъчно примери в нета в подкрепа на това ми твърдение.
П.П.
Ако имаше 10 амперови джейфети и можеше да се реализира едностъпален усилвател без обратна връзка, разделителни кондензатори или серво, досега да съм го измислил и изобщо нямаше да си губя времето с други схемни решения.
Аз не съм се отказал все още от идеята де
Засега сме на положение "необходимото зло" - 2 стъпала и много плитка обратна връзка, за да се избегнат капацитетите и сервото.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.