едит:
По принцип разположението добре ли е станало? Имзаш ли някакви забележки?lozef написа:Ти ме утрепаВ какъв мащаб е платката
По принцип разположението добре ли е станало? Имзаш ли някакви забележки?lozef написа:Ти ме утрепаВ какъв мащаб е платката
По принцип не харесваш тоя транзистор или не ти харесва това че може да има несиметрия? Ако все пак се потберат двата транзистора??Fenkiller написа:Като цяло е добре.Само разкарай тези БЦ109 от диференциалния усилвател! Има подбрани двойки Н-транзистори в един корпус! На първо време се сещам за KC810.Има и много други!
На първо място имам пред вид несиметрията която ще се получи(особено при температурни разлики)! Освен това за предпочитане е според мен да използваш BC550 отколкото 109. Ако все пак си решил да бъде 109 то си намери в метален корпус с позлатени крака все още ги има (по качествени са и с по добри параметри).Simonov написа:По принцип не харесваш тоя транзистор или не ти харесва това че може да има несиметрия? Ако все пак се потберат двата транзистора??Fenkiller написа:Като цяло е добре.Само разкарай тези БЦ109 от диференциалния усилвател! Има подбрани двойки Н-транзистори в един корпус! На първо време се сещам за KC810.Има и много други!
ОК, доверявам се на твоят опит и приемам съвета ти. Ще ползвам BC550. Ето платката във вариант за BC550 или други заместители в корпус TO-92:Fenkiller написа:На първо място имам пред вид несиметрията която ще се получи(особено при температурни разлики)! Освен това за предпочитане е според мен да използваш BC550 отколкото 109. Ако все пак си решил да бъде 109 то си намери в метален корпус с позлатени крака все още ги има (по качествени са и с по добри параметри).Simonov написа:По принцип не харесваш тоя транзистор или не ти харесва това че може да има несиметрия? Ако все пак се потберат двата транзистора??Fenkiller написа:Като цяло е добре.Само разкарай тези БЦ109 от диференциалния усилвател! Има подбрани двойки Н-транзистори в един корпус! На първо време се сещам за KC810.Има и много други!
Успех!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта