Опит за мод на СД Technics SL-E10
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
Опит за мод на СД Technics SL-E10
Взех си този СД плеар от битак за 20лв и проблема му беше само /вече презапоена/ студена спойка в чинч куплунга за изходният сигнал и изгорели лампички за осветлението за дисплея, който мисля да сменя със сини светодиоди+мрасотията вътре. Всичките чипове са SMD. Ползвани са операционен 4558 и LM 833. Има й 953В, за който чичко гугъл казва че е нещо по захранването . На задният панел има изведен цифров изход, аудио изход и вход /изход за упровление от ресивер. DAC e MN 6474 ползва се й MN 1554PKL1 няква логика е и двата са с надпис Technics. Оптиката е SODD110Z и в eshop.bg я гледах струва около 130лв. Нправи ми впечатление че е много мръсна и на места дори мазна, но чете без проблем дискове. Все пак чистене ще има със сигурност. реших че има още живот в нея и затова се навих за този мод . Моля, ако някой знае от къде да си намеря схема да сподели. А този плеар струва ли си да се модва ?
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
- Integra
- чете
- Обратна връзка:
Technics SL-E10
Това ли е - http://www.tonabnehmer.de/index.html?endverstaerker.htm в секцията за СД плеари,10-та страница.
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
RAE оптиките са си намазани обикновено с доста и мръсно изглеждащта грес ако чете не пипай нищо по нея , все пак е добре да отвиеш винтовете на след-мотора и да почистиш червяка и предавките под моторчето и да ги смажеш , също от другата страна кадето е оформено нещо като релсичка по която се плъзга оптиката. Огледай в захранващите вериги за нагоряли елементи и спойките им те задължително се изчистват хубаво и презапояват наново- за този производител е характерно това.
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
Мазното е на самата леща ...сега съм разглобил целия плеар до колкото може. Ще почиствам основно че много мръсно има едва след това ще е мода.
Ето снимките http://store2.data.bg/rusin/Technics%20SL-E10/
Ето снимките http://store2.data.bg/rusin/Technics%20SL-E10/
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
-
- има опит
- Обратна връзка:
от това което се вижда на снимките - мисля, че имаш 2 намотки от трафа за audio и digital. Може аудиото с отделен траф за захраниш както те посъветваха вече. Стабилизаторите са с транзистор и ценер което е добре мисля. Смени диодите на грецовете с шотки, сложи хубави електролити повечко на брой. ИЦ11 маи е 7805 него го сменяш със TL431 + електролит. Дака и цифровия им правиш и на тях по едно TL431 за които взимаш захранване преди ИЦ11.
Шотки и читави електролити в нашия град няма, най-близко е комет в Пловдив.
Шотки и читави електролити в нашия град няма, най-близко е комет в Пловдив.
- Rusin Atanasov
- има опит
- Обратна връзка:
Благодаря за отзивчивоста .....Свето, на кюто съм в момента. ИЦ11 не е 7805/от снимката не ясно/ а е LM2940CT-5 стабилизатор на +5V/1А и захранва : дисплея на плеара, MN1554 , DAC-a MN6474 и чрез лентовия кабел по транспорта нещо
. Напрежението се подава едновременно на цифровите и аналоговите пинове -което не е добре според мен защото няма как да ги разделя защото пътечките се много тънки. За масите до колкото виждам без схема, не са разделени .Има стабилизатор изграден само с транзистори за операционните след DAC-a . В даташита на DAC-a се ползват AN6558 а при мен са LM883 и 4558 . За 883 чета не лоши неща но 4558 нещо не го бива много - с какви да ги заменя. За оригиналния траф, да намотките са 2 една монополарно за цифровата част и двуполарно за операционните. Предполагам че тези две отделни напрежения разделям.