Колоните ми "пукат" 2
- botor
- чете и пита

- Обратна връзка:
Колоните ми "пукат" 2
Извинете за латиницата- по енерция. Та както споделих имам колони и усилвател "Кода". Колоните започват да "пукат" леко, но дразнещо при по-голямо усилване, въпреки че говорителите не са на предела си и изкарват иначе чист звук.
-
Gavril Gavrilov
-
TheChaos
Имам едни колони с басови БГ говорители от новите модели с гумена гофра и голям ход. Понеже мустаците им не са както трябва направени и след първата година свръзката между мустаците и бобината на говорителя прекъсва от време на време и при по силен бас пукат.
Това става само при по голямо усилване на малко повече ход на мембраната.
Чудя се дали и твоя проблем не е подобен.
Това става само при по голямо усилване на малко повече ход на мембраната.
Чудя се дали и твоя проблем не е подобен.
-
Gavril Gavrilov
- botor
- чете и пита

- Обратна връзка:
Мерси за вниманието. В колините ми изглежда няма филтри, има само за пищялката, а другите двата говорителя са директно свързани с буксите отзад. Не съм ги пробвал с друг усилвател. Не е от свръзките на кабелите- проверих. Що се отнася да "проблема с мустаците"- не знам как да разбера, но колоните ми са сравнително нови (3 месеца), ако този дефект се проявява след време, иначе "пукането" наистина се появява при по-голям ход на мембраната.
-
Gavril Gavrilov
-
gps
- botor
- чете и пита

- Обратна връзка:
Това са ми колоните- http://www.koda.comm-cat.com/showroom.h ... &pid=36889 и май са доста кофти инвестиция
. Едва сега разбирам колка са важни филтрите и че май не никак лесно да се определи какви да се сложат. И все пак ако проблема се окаже неотстраним (какъвто май е) можете ли да ми кажете дали е възможно да сменя говорителите или да събирам пари за нови колони.