Нискочестотен говорител избор
-
go6ko
Нискочестотен говорител избор
Приемам съвети за покупката на нискочестотен говорител. Сега освен да си кажа изискванията
. Цената да е до 100 лева бройката. Да е подходящ за двулентова колона. Мощност 100 вата, може 70-80, пък даже и 50. Чувствителност не по-малка от 87-88 децибела, нагоре колкото повече, толкова повече. Обема на колоната, в която ще свири не ме притеснява особено, място бол, но все пак си мисля, че над 100 литра да кажем става непрактично и нерационално. Ам също така се чудя дали правилно съм се насочил към мощност/чувствителност за помещение 30-сетина квадрата, че да може се пак и да не бъдат тормозени говорителите, а да и става на въпрос за слушане на музика предимно техно и малко рап. А може ли да питам и един друг въпрос какво значени еима размерът на говорителят? Например ако имаме два говорителя с еднакви тхиеле смалл параметриосве Сд, но с различен диаметър ще има ли разлика в свиренето им?
Последно промяна от go6ko на Вто Фев 28, 2006 11:20 pm, променено общо 1 път.
-
Sylis
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Нискочестотен говорител избор
С тези изисквания трудно можеш да намериш говорител на такава атрактивна цена (под 100 лв)
Няма как просто Т/С параметрите да са еднакви и диаметрите им да са еднакви,т.е. SD да им е еднакво след като единия е 8" примерно а другия 10"
go6ko написа: Например ако имаме два говорителя с еднакви тхиеле смалл параметри, но с различен диаметър ще има ли разлика в свиренето им?
-
HI-FI
Тук надушвам поредния бисерgo6ko написа:Например ако имаме два говорителя с еднакви тхиеле смалл параметри, но с различен диаметър ще има ли разлика в свиренето им?
-
go6ko
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
И е от добрите бисери.HI-FI написа:Тук надушвам поредния бисерgo6ko написа:Например ако имаме два говорителя с еднакви тхиеле смалл параметри, но с различен диаметър ще има ли разлика в свиренето им?
Но все пак човека, макар и незнаещ, задава възпитано въпроса.
Ако искаш да ти се помогне, отдели малко време и попрочети туй-онуй из сайта, след което най-вероятно сам ще си отговориш на въпроса. Така де, не ме разбирай погрешно, но преди да питаш, положи и ти някакви усилия - истински разбиращите хора в този сайт (аз не съм от тях) си вадят хляба със знания, трупани с години и с безброй безсънни нощи докато сригнат до това, което са в момента, а на тях никой не им е пестил усилията.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
-
go6ko
Добре де попрочел съм форума. Иначе знам какво означава сърфейс ареа кон, ама аре как да е няма да се оправдавам сега. Аз ако претендирах за някакво ниво на компетентност нямаше да задам по тоя начин въпроса. Та по прочетеното(не претендирам за нищо няма нужда от подигравки), се ориентирах към ТВМ АРН 266 (или нещо такова се пишеше). Май не е подходящ за двулентова колона, ама ко да се прави. И обем от 50 литра с дупчица (ама не да специални удоволствия
)? И като го пуснах тва нещо в бас бокса и ми излезнаха едни работи дето не са за показване (пак не се съмнявам,че е в мен вината). Та които мисли да ме псува може да използва лични съобщения или да ми пише на е-майл-а.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Най-близо до изискванията ти е Monacor - SPH-170.
http://www.monacor.com/int/en/produktse ... r=EN&typ=u
В 30 литра басрефлекс слиза до 36Hz@-6dB
Нагоре спокойно може да се използва до 6KHz.
Равномерна АЧХ, без гребени, приятен звук.
Цената му е e 107 лв бройката.
-
bassman
go6ko написа:Добре де попрочел съм форума. Иначе знам какво означава сърфейс ареа кон, ама аре как да е няма да се оправдавам сега. Аз ако претендирах за някакво ниво на компетентност нямаше да задам по тоя начин въпроса. Та по прочетеното(не претендирам за нищо няма нужда от подигравки), се ориентирах към ТВМ АРН 266 (или нещо такова се пишеше). Май не е подходящ за двулентова колона, ама ко да се прави. И обем от 50 литра с дупчица (ама не да специални удоволствия)? И като го пуснах тва нещо в бас бокса и ми излезнаха едни работи дето не са за показване (пак не се съмнявам,че е в мен вината). Та които мисли да ме псува може да използва лични съобщения или да ми пише на е-майл-а.
този ARN 226-07 ще ти свърши работа пък и цената му е около 35-40лв бройката.Можеш да го комбинираш с вч говорител от същия производител- ARV 104-03 на който цената е около 30-35лв
- Simonov
- има известен опит

Не голям Vas и Qts - 0.44 (по параметри от завода) Хм
мисля си че може и да има почва за един бъдещ ТЛ проект, ако се навиеш в по късен период да реализираш нещо подобно.
Rutcho Занимавал ли си се преди с този говорител? Имаш ли някакви впечатления от него?Rutcho написа:Най-близо до изискванията ти е Monacor - SPH-170.