Размисли за Ether и CUTFINGER LOUDSPEAKER. Прав ли съм ?

Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivan Rachev »

HI-FI написа:gnom, след като вече си чул хорните на alnico, защо не се уговориш с Rutcho и kirilov /ако нямат нищо против/, да вземеш дискове /твои и на жена ти/, да ги чуеш на техните системи и сам да прецени от какво имаш нужда ... Това ми се струва най-удачния вариант ...
това освен най-удачният е и единственият вариант , мини и през Freestate :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivan Mitev »

Ами благодаря. Ако Rutcho не ми се сърди за нещо и ме приеме ще мина. А също и при Kirilov. Неговите хорни са доста по-постижими от екзотичните кули на alnico. Но много ми се иска наистина да чуя CUTFINGER.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Откъде накъде да се сърдя?
Напротив, заповядай!
Тъкмо ще прецениш сам за себе си до какви размери са приемливи за теб.
За жалост при хорните размерът има значение...

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Ivan Mitev »

Благодаря ! Ще звънна другата седмица и в удобно за теб време ше мина за малко без да те притеснявам повече.

entusiast4eto

#20 Мнение от entusiast4eto »

ìíîãî ìè å èíòåðåñíî ñ êàêúâ ìàêñèìàëåí ðàçìåð íà îçâó÷èòåëíîòî òÿëî òè ëè÷íî ùå áúäåø äîâîëåí? ñëåä êàòî õîðíèòå ñà òè ãîëåìè (è ïîâå÷åòî ñà òàêèâà)
íà alniko íå ñàì ãè âîæäàë è ñëóøàë, è íà ñíèìêèòå íàèñòèíà ñà ãîëåìè÷êè, íî âèæ â ãàëåðèÿòà õîðíèèòå íà Âëàäî (âå÷å ñîáñòâåíîñò íà Èâàéëî) - íå ñà ìàëêè, íî íå ñà è ìíîãî ãîëåìè, îáà÷å ïúê êàêúâ çâóê âàäåõà.......... è òî÷íî áàñúò èì ñ êàêâî êà÷åñòâî å - ðàçìàçâàù!

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivan Mitev »

entusiast написа:много ми е интересно с какъв максимален размер на озвучителното тяло ти лично ще бъдеш доволен? след като хорните са ти големи (и повечето са такива)
:) ама никъде не съм казвал, че хорните са ми големи. Ако имаш предвид думите ми за хорните на alnico "Неговите (на kirilov) хорни са доста по-постижими от екзотичните кули на alnico" съм имал предвид по-постижими по цена, а не по размер :wink:

entusiast4eto

#22 Мнение от entusiast4eto »

gnom написа::) àìà íèêúäå íå ñúì êàçâàë, ÷å õîðíèòå ñà ìè ãîëåìè. Àêî èìàø ïðåäâèä äóìèòå ìè çà õîðíèòå íà alnico "Íåãîâèòå (íà kirilov) õîðíè ñà äîñòà ïî-ïîñòèæèìè îò åêçîòè÷íèòå êóëè íà alnico" ñúì èìàë ïðåäâèä ïî-ïîñòèæèìè ïî öåíà, à íå ïî ðàçìåð :wink:
íå ñúì òå ðàçáðàë - ñîðè

âèæ ñåãà - õîðíèòå ñà âúðõúò íà ñëàäîëåäà, àìà çà ðàçëèêà îò ÿäåíåòî íà ñëàäîëåä, òóê íå å ðàçóìíî äà ñå ïî÷âà îò âúðõà, íàé-ìàëêîòî çàùîòî íÿìà äà ðàçáåðåø êàêâî ñè ïîñòèãíàë :) àêî óñïååø äà ïîñòèãíåø íåùî äå :wink:
èìà ìíîãî äðóãè ãîâîðèòåëè (Rutcho ïðàâè ïîðú÷êè íà Ìîíàêîð-è) è êîíñòðóêöèè êîëîíè, òàêà ÷å êîé òå êàðà äà ïî÷âàø îò âúðõà íà ñëàäîëåäà :wink:

åòî òè òàçè ñòàòèéêà
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0

åòî òè è ïðîåêò
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=2506

àç ñàìèÿò ñúì ïîðú÷àë äâîéêà Ìîíàêîðè

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Teodor Gugulanoff »

ako ne se лъжа веднъж им бяха пуснати и над 35 вата на хорните на алнико :) , той ще се сети кога :) и то от камък, е те и гу-тата могат, но аз така издупени съм ги чувал само веднъж
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivan Rachev »

progressor написа:ako ne se лъжа веднъж им бяха пуснати и над 35 вата на хорните на алнико :) , той ще се сети кога :) и то от камък, е те и гу-тата могат, но аз така издупени съм ги чувал само веднъж

:)
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#25 Мнение от gps »

gnom написа:Абе хора, тук май наистина нещата се разводниха и отидоха в друга посока !!! Питах точно конкректни неща:
1. Дали Ether при 30W създава еднакво звуково налягане, както басрефлекса по-проект на Rutcho при 120W ?
2. Дали с Ether постигам бърз и стегнат бас (10-12 ms) и с каква кутия - независимо хорна или TL или каквато и да е екзотика?

Не искам просто бассссссс. Слушам предимно техно и ударни инструменти.
Жена ми слуша класика. еееее...??? става ли това нещо за целта ???
Максималната стойност на SPL-а се дава за точно определена честота .Така че няма как да сравниш етер-а и кътфингер-а по този параметър.А колкото до понятието "бърз и стегнат бас" то не се изчерпва само с 10-12ms както си мислят повечето потребители на популярни програмки (от типа на бас-бокс).Трябва просто да се чуе баса!!!

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivan Mitev »

Благодаря gps. Тогава ще слушам :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”