http://sound.westhost.com/project3a.htm

Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Daniel Petrov »

Не е така,клас Ц има друга дефиниция :-)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Bojo »

Абе Аудиомен ти ме шашна с тия класове! Аз си мислех че нещета са ясни и прости.
ПП Затова ще си правя само клас А, с транзистори, щото нещата са еднозначни. (и при лампите има едни клас А+, А++)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Daniel Petrov »

Божо,как така нема да слагаш ламби?А ме караше мене!
:-)
Аз ще взема да си купя едни гумени ръкавици,кат' бъркам да не ме пребие тока...:-)
Че имам тука едни залежали пентоди ЕЛ34 и нещо се бях навил да лепна едно лампово...от носталгия и любов към спорта.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Teodor Gugulanoff »

http://members.ozemail.com.au/~lisaras/ ... esound.htm

Казах преди, че не разбирам от електроника, но и вие се скатахте от коментар по горното (не вярвам да ви бърка /само/ английския); за сметка на това се тиражира леко подигравателното 'гейклон'.
И пак казвам, трябва да се направи една среща-прослушване. Тия дни стигнах до извода, че дори и директните разговори, очи в очи, не са достатъчни ... хората често говорят 'различни' езици.
Поздрави,
Теодор
Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

quad

#20 Мнение от SlowDead »

добре де разбрах че за вас универсалното решение е quad quad и пак quad ... 405... тогава нека да попитам за по-мощната версия 606 ... кажете по някоя прикаска и за нея ако е добра що пък да не си я направя .. искам нещо различно от 405 в сякаквите му разработки

Zmej

#21 Мнение от Zmej »

progressor написа:... за сметка на това се тиражира леко подигравателното 'гейклон'.
Теодоре, нищо лично няма в тази работа, просто гледаме да има и майтап, когато може... Важното е да не е с лошо... Не се засягай...
Колкото до ГЕЙ-клона, това си е майтап на един приятел, имащ нещо общо с ОБРАТНИТЕ връзки...
Ако съм те засегнал - извинявам се поне аз лично... :oops: :roll:

А за слоу - 606 няма да свирне по-добре от 405...

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#22 Мнение от Dman »

...майтапа има общо с обратните връзки не аз.. :lol:
Слушане и сравнение...естествено първо мерене докъдето може..
аз лично бих изпържил ампа на 1 и 10 К правоъгълни импулси при 4 ома товар , с амплитуда в изхода на ампа 5-10 % по ниска от максималната... веднага ще си покаже за какво иде реч като се оцени дори само визуално формата на импулсите...
ако си един авантюрист може да свалиш товара до 2 ома , за да си проличат по ясно нещата...

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Daniel Petrov »

Dman,тоя коментар с меренето и правоъгълниците е за усилватели с по селски тип архитектура :-)
Пичове,струва ми се,че тия моменти с меренията не са лошо нещо,но май взеха да доминират като фактор в преценката ви за дадено устройство:-(
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#24 Мнение от Dman »

Мани я ти тая работа със селския тип..това е първи и основен тест който е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!..
:D

audioman

Re: ...

#25 Мнение от audioman »

Dman написа:Мани я ти тая работа със селския тип..това е първи и основен тест който е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!..
:D
Да, най-малкото за да се увериш /или не/ че нещо не е наакано :twisted: //за осцилациите говоря най-вече//
Не ми е известна дебела /сериозна/ техника, която тотално да е лишена от измерванията /освен обявените идеологии на Audio Note например/ Но както и да е..............

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#26 Мнение от Dman »

е и аз това разправям..да не говорим че при сегашната ментелива елементна база, кво мерене и какви настройки трябват не е истина..
не може само със слушане...най малко трябва да има много добра база за сравнение..вече като стигнеш границата на измервателната апаратура с която разполагаш, се почва на слух..

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Daniel Petrov »

Nikoj ne kazwa samo da se slusha,po skoro trqbwa da se nameri balansa m/u dwete :-)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

:)

#28 Мнение от SlowDead »

widowmaker а какво ще кажеш за оригиналния куад ... имам пдф фаил на оригинална схема куад и на модифицирана (и 2-те са в един и същи фаил разположени една вурху друга)на модифицирания куад доста неща са му пипнати :) за него ти били променил нещо ??? и дали на +-50 Волта изходната му реално е 100 вата :) (до модификацията има табелка и на нея пише : QUAD 405 modification B.Ludwig (complete list) :P
10х

даже го качих в форума :) 99,3 кб беше :lol: :lol: :lol:
http://bgaudio.org/images/upload/QUAD40 ... al+mod.pdf

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#29 Мнение от Dman »

За B.Ludwig са ми казвали че бил малко аматьор и че нищо не вдявал от материята, ама знаеш ли днешно време.. 8O :lol:

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

xexe

#30 Мнение от SlowDead »

е вие нали не сте аматьри .. разгледайте схемата и кажете оригинала или модификацията е по-добра ? :) 10х

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”