Quarter wave alignment tables - въпрос.

Съобщение
Автор
Аватар
taslak
има опит
има опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от taslak »

simonov написа:
Стойността на Sd(cm2) може да се види в BassBox 6 pro
Защо трябва да го гледам в BassBox? Това е параметър на говорителя и се дава в неговите справочни данни.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Miroslav Danov »

HI-FI написа: ... явно е допусната грешка и B^2*l^2 трябва да се чете като Bl^2 :!: :!: :!:
B-плътност на магнитния поток;
l-дължина на бобината,
Това е произведение на два отделни параметъра, така че матеметически записът B^2*l^2е верен.
Едит: бях написал бубина :lol:
Последно промяна от Miroslav Danov на Вто Яну 24, 2006 11:57 pm, променено общо 1 път.

HI-FI

#18 Мнение от HI-FI »

mirilaj написа:
HI-FI написа: ... явно е допусната грешка и B^2*l^2 трябва да се чете като Bl^2 :!: :!: :!:
B-плътност на магнитния поток;
l-дължина на бубината,
Това е произведение на два отделни параметъра, така че матеметически записът B^2*l^2е верен.
А тогава каква е връзката между дименсиите (T.m) и (N/amp) :?: :? Когато се дава като Bxl е ясно, че ще е (T.m), в примерът, който се дава в "alignment tables" обаче е посочен Bl с дименсия (N/amp) и именно той се използва във формулата ...

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Miroslav Danov »

Да, обикновено се дава в Тm. Иначе, в системата Si:
T=kg*s^-2*A^-1
N=kg*m*s^-2

HI-FI

#20 Мнение от HI-FI »

Аз като смятам по тази формула моите TL-ки се получава, че So=Sl=3.6*Sd 8O , L=190 см. Като го пусна на симулация АЧХ-ка е много добре, но драйверът не се демпфа никак добре :? :roll:

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Miroslav Danov »

Според мен формулката за So не e особено приложимa, особено за фулрейндж, където се търси минимален ход.

HI-FI

#22 Мнение от HI-FI »

mirilaj написа:Според мен формулката за So не e особено приложимa, особено за фулрейндж, където се търси минимален ход.
Лично аз се доверявам на симулацията на MathCAD и гледайки графиките, решавам кое колко да бъде ...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от oceanman »

Гледай таблиците,прави симулации...но остави и нюха да те води...И накрая слушай...Всичко е един по-добър или по-лош инструмент...Вътре, което носиш в себе си ще ти помогне най-много...

HI-FI

#24 Мнение от HI-FI »

oceanman написа:Гледай таблиците,прави симулации...но остави и нюха да те води...И накрая слушай...Всичко е един по-добър или по-лош инструмент...Вътре, което носиш в себе си ще ти помогне най-много...
Да, това наистина май е златната формула :!: :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”