Denon или Yamaha A/V ресивъри
Denon или Yamaha A/V ресивъри
Здравейте специалисти,
нямам никаква представа какъв ресивър да си взема - възможен лимит 700лв.
Кажете, моля Denon или Yamaha A/V ресивъри в този ценови клас?
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Denon или Yamaha A/V ресивъри
Pioneer модел VSX-D912-S , води се в началото на hi-enda ,поне компонентите му са по-качествени ,но искай да чуеш!parvans написа:Здравейте специалисти,
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Denon или Yamaha A/V ресивъри
E,чак пък HI-END...все пак си е ресивър.temp написа:Pioneer модел VSX-D912-S , води се в началото на hi-enda ,поне компонентите му са по-качествени ,но искай да чуеш!parvans написа:Здравейте специалисти,

-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
peko
- има известен опит

- Обратна връзка:
Да по принцип Edgecrusher
си много прав ..........слушане му е майката.
Но човек все пак не може да чуе всичко нали?
Затова предлагам на човека да чуе марките ,към
които се е ориентирал по магазините............
но за жалост мисля че никога няма да може да оцени разликата
в домашни условия поради много субективни (само в БГ)
причини.На запад предлагат тестване в домашни условия
безплатно.
Но изборът винаги е индивидуален .........само за
домашно кино бих избрал модел на Сони колкото
и да се компрометира марката през последите 20г.
си много прав ..........слушане му е майката.
Но човек все пак не може да чуе всичко нали?
Затова предлагам на човека да чуе марките ,към
които се е ориентирал по магазините............
но за жалост мисля че никога няма да може да оцени разликата
в домашни условия поради много субективни (само в БГ)
причини.На запад предлагат тестване в домашни условия
безплатно.
Но изборът винаги е индивидуален .........само за
домашно кино бих избрал модел на Сони колкото
и да се компрометира марката през последите 20г.
Хиляди благодарности
Благодарение на вашите мнения и искрени съвети се спрях на A/V ресивър Pioneer SVX-915 S. Надявам се, че не съм сбъркал в избора си. Благодаря ви и поздрави!
-
lanselot
Аз се бях спрял на Pioneer VSX-515 модел, но след като го слушах установих че баса му е много слаб. Сравнявах го със стария си аудио усливател, който не е нищо особено - SA-V60 правен в от Пловдивска фирма по схеми на Филипс. Модела 912 не съм го слушал, но като се разрових по руските сайтове и попрочетох установих, че на повечето Pioneer -и това им го дават като недостатък. Последно се спрях на Yamaha RX-V450, която е в този ценови клас. За разлика от Pioneer е с транзисторни крайни стъпала и на слух много повече ми допада от Pioneer. Но всеки има различни вкусове и затова както казват и другите най-добре да отидеш да чуеш и да си избереш по свой вкус. Съветвам те да не бързаш и все пак чуй и някой от моделите на Yamaha. Разгледай и следните сайтове:
www.hi-fi.ru www.stereo.ru http://forum.ixbt.com/?id=62
www.hi-fi.ru www.stereo.ru http://forum.ixbt.com/?id=62
- moni
- чете и пита

- Обратна връзка:
Кино/Музика
Убеден съм че не бива да се смесват тези неща. Безсмислено е да се търси и инвестира в скъп ресивър, който да изпълнява и двете функции. Колкото повече пари даде човек, по-голямо разочарование го чака.
Аз имам ресивър Revox B780 (2х 110Вт) за музика. Купих си Harman Kardon AVR4500 за кино, надявах се да става и за музика. Става, ама горе-долу. Да си сменяш станциите полегнал на дивана.
Почвам да си мисля, че по-рационално е да се оборудва човек със стерео усилвател (макар и стар) и някаква чекия 3-4 см,каквато и да е за кино.
Все пак-обективно, този Харман има добър звук, за новите не знам. А и цената му е добра-ако все още има някъде. Последно ги виждах за около 1000-1200лв, аз го купих от ebey за 400Е.
Аз имам ресивър Revox B780 (2х 110Вт) за музика. Купих си Harman Kardon AVR4500 за кино, надявах се да става и за музика. Става, ама горе-долу. Да си сменяш станциите полегнал на дивана.
Почвам да си мисля, че по-рационално е да се оборудва човек със стерео усилвател (макар и стар) и някаква чекия 3-4 см,каквато и да е за кино.
Все пак-обективно, този Харман има добър звук, за новите не знам. А и цената му е добра-ако все още има някъде. Последно ги виждах за около 1000-1200лв, аз го купих от ebey за 400Е.
-
lanselot
-
botzi
- чете и пита

- Обратна връзка:
И моята следваща цел е такава ама с това кино втънах многоlanselot написа:Абсолютно прав си за варианта с ресивъра и аудиото. На мен за това не ми се даваха много пари за ресивър( макар че пак дадох не малко). Няма варианта май да минеш с 2 в 1. Така че на мен следващата ми цел е синьото хапче за аудио + хорни, а пък този ресивър ще ми е за кино.
- moni
- чете и пита

- Обратна връзка:
Ами аз точно туй се опитвам да ти кажа-да не "втъваш" много в киното, щото и с по-непретенциозна система ефекта за киното ще го получиш. Не се набутвай с "дебели" свирки-в пряк и преносен смисъл.botzi написа:lanselot написа: И моята следваща цел е такава ама с това кино втънах многоиначе за кино и Denon - чето става, ковтито при него както каза Oceanman e че при него предуселвателната част не е от потенциометри ами май от интегрални схеми
За Denon-чето, Oceanman казва ясно, а и моите впечатления са такива. Хармана става за слушане, не е лош, но няма шанс до
Revox-a. Но в никакъв случай не е недъгав. На него пък съраунд ефектите му май не са читави, и руснаците го казват.
Между другото, май юнаците сега минават на 7.1 и има шанс да намериш нещо добро на старо 5.1 или 6.1.