ultimate написа:. И тогава ще имаш -26дб на втория хармоник, че сега сигурно е 5 пъти по-голям за същата мощност.
-18.7dB за втори
-30.8dB за трети.
Rutcho написа:Честно казано аз не мога да разбера каква е идеята на това начинание.
Да измислим по-добър режим за работа на лампи, които се радват на популярност повече от половин век?
Или да се пробваме да ги съсипем?
Ами как да ти кажа:
1. Като за начало - да проумея поне основите на работа на клас А. (което явно все още не ми се отдава:) )
2. В мрежата е пълно с хиляди схеми. Ако реша да направя някоя, няма ли да е по добре да мога да си сметна режима в който работи лампата и да преценя дали схемата е хубава или не. Все пак ламповият усилвател си е скъпо начинание и неможе да се ризкува с некачествени схеми (не разполагам с толкова много средства).
3. Да не се налага да се допитвам във форума за най различни схеми и да занимавам хората непрекъснато.
4. ДАЙ БОЖЕ

някой ден да мога да седна на компютъра и да проектирам (как звучи а?

) своя схема, която може да не е нищо революционно но поне ще съм си смятал АЗ
Съжелявам ако ви занимавам с мойте разсъждения (опити) относно материята, но за мен тя е нещо ново и за момента доста непонятно. Все пак е по добре да се опиташ да проумееш това с което ще се захващаш, вместо просто да лепиш готовите схеми свалени от интернет.
Да пътят е труден, никой не се е родил научен нали
А има и възможност да не разбирам програмата с която се опитвам да направя симулацията