Проблеми с трафовете на YAMAHA?!?
- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Проблеми с трафовете на YAMAHA?!?
Някой да знае нещо по въпроса ,че силовите трансформаторите в ресиверите YAMAHA са проблемни?Казаха ми няколко човека че изгаряли.....
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
трансформатори
Измерете си тока на празен ход при 242 волта. Измерете и загряването на трансформатора при пълно натоварване. Така ще получите отговор.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Проблеми с трафовете на YAMAHA?!?
Горят им термопредпазителите сложени в трафа.DJ69 написа:Някой да знае нещо по въпроса ,че силовите трансформаторите в ресиверите YAMAHA са проблемни?Казаха ми няколко човека че изгаряли.....
А не самия траф.

- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Тоест от прегряване става цялата работа или ?Ако е така значи ли че не са сметнати добре трафовете .Щото съм виждал траф на кастофон сони 4 години не беше спиран от контакта трафа е директно вързан..наложи се да го отварям да сменям ремак и пипнах трафа и се изненадах че си беше направо студен!Според мен това е перфектния вариант..Tisho написа:Горят им термопредпазителите сложени в трафа.DJ69 написа:Някой да знае нещо по въпроса ,че силовите трансформаторите в ресиверите YAMAHA са проблемни?Казаха ми няколко човека че изгаряли.....
А не самия траф.

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
трафове
Ако са направени на ръба за 60 херца, а при тебе мрежата е и с повишено напрежение е възможно да прегряват. Ако има възможност отгоре да се донавие първичната с поне 10%, могат да се спасят трансформаторите. Вторичното напрежение ще спадне разбира се.
- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: трафове
Мм то трябва да се разколачва пък незнам дали ще има място...Аз от няколко години съм сложил на всеки контакт в нас по един варистор паралелно да обира пиковете в мрежата,някой мислят че нямало смисъл но досега съм нямал проблеми при токови удари за разлика от съседитеGoro написа:Ако са направени на ръба за 60 херца, а при тебе мрежата е и с повишено напрежение е възможно да прегряват. Ако има възможност отгоре да се донавие първичната с поне 10%, могат да се спасят трансформаторите. Вторичното напрежение ще спадне разбира се.

- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: трафове
Ааз да ти кажа засега нямам проблем с трафа просто зададох въпроса да разбера дали някой е чувал за това дето ми казаха че горяли . той човека се изрази така:на Yamaha слабото им място са трафовете!Goro написа:Явно трафовете са сбъркани, щом прегряват. Може да са сменили желязото или кой знае какво. Единственото спасение е донавиване на първичната.
Купуваваш си регулируем автотрансформатор за 220в 500вата.(Имаше ги във Варна зад Операта за ок. 35лв.)С него понижававаш мрежовото напрежение докато трафа спре да грее.Така удължаваш живота без да донавиваш първичната.Аз ползвам регулируем немски автотраф 1300вата за захранване на ламповия ми усилвател.При включване или стендбай пускам от него примерно 100в за усилвателя.Така избягвам големия начален ток за отоплението на лампите и живота им е по- дълаг. По мое мнение автотрафа доста подобрява и качеството на звука при моята уредба.
Другото ти решение(за препоръчване)е да си продадеш ресивъра.
- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Аз пак казвам тои не греи чак толкова но с автортрафа ми харесва като идея!>За продажбата да ти кажа едва ли просто съм дал близо 1000Лв за него за това което го ползвам ми върши идеална работа просто му трябват едни яки колони а не като моите в момента....не си струва да прая лампов,с правени колони ,цд и т.н.nikoi написа:Купуваваш си регулируем автотрансформатор за 220в 500вата.(Имаше ги във Варна зад Операта за ок. 35лв.)С него понижававаш мрежовото напрежение докато трафа спре да грее.Така удължаваш живота без да донавиваш първичната.Аз ползвам регулируем немски автотраф 1300вата за захранване на ламповия ми усилвател.При включване или стендбай пускам от него примерно 100в за усилвателя.Така избягвам големия начален ток за отоплението на лампите и живота им е по- дълаг. По мое мнение автотрафа доста подобрява и качеството на звука при моята уредба.
при положение че аз нямам време да го слушам.............пък 150ГБт музика да се прехвърли на аудио ЦД и да се слуша за мен си е мазохизам:)))по скоро биь зел автотрафа... все пак мн благодаря за инфото!!!!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Термопредпазителите издържат и определен ток освен температура.DJ69 написа:Тоест от прегряване става цялата работа или ?Ако е така значи ли че не са сметнати добре трафовете .Щото съм виждал траф на кастофон сони 4 години не беше спиран от контакта трафа е директно вързан..наложи се да го отварям да сменям ремак и пипнах трафа и се изненадах че си беше направо студен!Според мен това е перфектния вариант..Аз лично не съм видял да изгаря и се надявам и да не видя щото и аз съм с YAMAHA но взех да се замислям за правен амп...
Слагат ги вместо обикновенните бушони.
Доста често изгарят при включване на апаратурата, а не при продължителна работа.
Оправя се лесно. Шунтираш, слагаш обикновен предпазител и готово.

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: трансформатори
Ако имаше и кой да прочете какви са изискванията на стандартите за производство на трансформатори, също нямаше да е зле...raxell написа:Добре написано , стига да има кой да четеGoro написа:Измерете си тока на празен ход при 242 волта. Измерете и загряването на трансформатора при пълно натоварване. Така ще получите отговор.![]()
ЧЕТЕТЕ БРЕ , а не празнодумствайте