TL VISATON vs TVM

Съобщение
Автор
Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

TL VISATON vs TVM

#1 Мнение от SlowDead »

Тъй-като много ми хареса ТЛ-а със ТВМ реших и аз да си направя но се чудя с бг20 ли ще е по-добре без никфи филтри или 2-те ленти между ARN-226-07 и ARV-104-04 искам нисък бас и добро звиково налягане .. бг20 е 92 дб а твм-а е само 88 и все пак да попитам .. вие какво бихте избрали ?
Да добавя че не съм чул как свири бг20 а ТВМ-а прави страхотно мек бас (не обичам многото думкане) .. а как е бг20-ката по твърда ли е ?:)

gps

#2 Мнение от gps »

Двата говорителя е безсмислено да ги съпоставяш-единия е типично басов другия фулрейндж!При БГ-то се гони не дълбок и впечатляващ бас а естествени и добре звучащи среди и високи затова и аз не го тормозих в линия по-дълга от 2 м.Докато при ТВМ-а колко беше линията -2,20 -2,30 м?Липсата на филтър при БГ-то е предимство но щом като търсиш дълбок бас-ТВМ +фулрейндж филтъра на 150-250 хц в зависимост какъв фулрейндж ще използваш.Резултатът ще е далеч по-добър от варианта с ARV 104 :wink:

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от SlowDead »

Цял ден се ровя из саитовете да си харесам някои fullrange но така и не успях.. до някаде си харесах FRS8M но трябва да му филтрирам ниските а кондензатора ще излезе с много голяма стоиност а не искам да използвам полярен !
И мощността му не ме устройва.
Маи ще се прави с 104-03 .....

gps

#4 Мнение от gps »

2 броя фрс 8 в паралел?Или фр10?Аз пробвах с BG 13-връзва се добре с твм 226 07.АРВ-то просто няма да ти покрие средите, твм 226-също.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”