Verification в NERO
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Verification в NERO
Що за животно е това и има ли смисъл да се ползва изобщо?Освен проверката за грешки,има ли някакъв друг смисъл и влияе ли по някакъв начин на завършения вече запис върху CD-то?Ползвате ли го или не?
Благодаря предварително на всички.
Поздрави!!!
Благодаря предварително на всички.
Поздрави!!!

-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
bezobraznia
Demiurg, в грешка си... CDSpeed не прави това което прави verification
CDSpeed проверява диска за хардуерни грешки, докато verification на Неро освен това, сравнява и файловете записани със тези на харда...
Със verification според мен може да се провери единствено дали записвачката вече не е сдала багаджа... Проверката на файлове не важи много, много поради различният подход на различните марки и особено корекциите на грешките... .т.е казано по-накратко: дори да запишеш диск на Неро и на твоята записвачка независимо модела и, и предполагаемо здрава, този диск може да не бъде "четлив" на други устройства... За това според мен няма смисъл да се хаби допълнително лазера за тази операция...
Поздрави!
CDSpeed проверява диска за хардуерни грешки, докато verification на Неро освен това, сравнява и файловете записани със тези на харда...
Със verification според мен може да се провери единствено дали записвачката вече не е сдала багаджа... Проверката на файлове не важи много, много поради различният подход на различните марки и особено корекциите на грешките... .т.е казано по-накратко: дори да запишеш диск на Неро и на твоята записвачка независимо модела и, и предполагаемо здрава, този диск може да не бъде "четлив" на други устройства... За това според мен няма смисъл да се хаби допълнително лазера за тази операция...
Поздрави!
-
Teodora Todorova
-
аматъор
Според мен изобщо проверката не е безмислена, особено ако трябва да се направят повече дискове. Друг е въпроса че голяма част от грешките при аудио сидитата не бихме ги различили при прослушване. А при съмнение в коректността на тази функция при нерото, може да се прави същата проверка и с Total Commander, като там доста нагледно се представят евентуалните грешки.Freestate написа:Тази операция е безсмислена според мен. Проверявай записа слушайки. Така или иначе ако ти дате failed - едва ли записваш на рирайтебъл дискове и съответно не можеш да коригираш, а пък често ти дава, че записа е ок, но после доста плеъри показват друго.
Поздрави,
Freestate
И все пак за това колко "лесен" ще е за четене един диск, Transfer Rate на Nero CD Speed върши чудесна работа стига теста да се прави с изправно устройство и неомазан софт. Но няма гаранция че перфектен диск ще бъде четен еднакво добре от всички машини.
Имал съм такъв плеер който се справя идеално с медии Princo и му се разказва играта като му дам да чете Verbatim...
С уважение към форума!
-
nikolay
Аз мисля, че това е ненужно..
Евентуално ако празният диск е много надран и не се знае какво ще стане после да. ама на чисто нов диск зет преди месец да го сложиш и да го запишеш, няма как да има грешка.
Пускал съм много малко тази опция, но съм сигурен, че някой ако е пуска всеки път, нито един път няма да изпищи нерото, че има грешка
Евентуално ако празният диск е много надран и не се знае какво ще стане после да. ама на чисто нов диск зет преди месец да го сложиш и да го запишеш, няма как да има грешка.
Пускал съм много малко тази опция, но съм сигурен, че някой ако е пуска всеки път, нито един път няма да изпищи нерото, че има грешка
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
По- скоро няма как да няма грешка, но тук е прав bezobraznia - Неро-то проверява дали е вярно с оригинала (не го съобразих - съжалявам), ама то ако ти е добра машината (и записвачката и харда), няма да изпищи Нерото. Което не означава, че няма грешки при записа, а само - че и да има, са прочетени и възстановени.nikolay написа: няма как да има грешка.
Затова аз не ползвам Нерото, а CDSpeed - там нагледно показва какви грешки има. Това задължително го правя при запис на ДВД-та. Е там колко грешки излизат - не е истина !!!
Така че проверявайте, братя (и сестри!) и пишете само на хубави подложки !!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: