ЕВТИНА НОВА ОБЕРФРЕЗА

Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivan Rachev »

Всеки трябва да реши сам за себеси дали може да направи компромис с здравето си.
аз лично явно съм достатъчно страхлив за да държа на 50см от главата си нещо което се върти с 30 000 оборота и е правено от Китаец или по най -ефтиният известен начин.
а дали Бош,Блек и Декер,АЕГ,JCB,Draper.....си струват за мен спор няма :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Dgd »

Аз работя с българска-" Елтос"-средно качество и цена, но са надеждни! Колкото за инсттрументите-ако е за 1-2 чифта колони взимайте китайски /псевдо/видиеви комплекти ,ако не-маркови по 50-60 лв /бр!

Старшина-хайфист

#19 Мнение от Старшина-хайфист »

Значи току що се прибирам от Мосю Бриколаж , където бях с точно тази цел-да огледам фрезичките. Абе няма голям избор да ви кажа. За към 50 лева е най-евтината нарка "Raider"... Очевидно е произведена в гаража на чичо Ли . Колкото и да оглеждах все на един Бош за 260 лева ми се спираха очите :roll: ... Малко е солен като цена , ама си личи , че качествено е пипано по него. Всичко си и е на място на машинката , че и за ергономия може да се говори даже !!! Колкото до фрез-главите , цени разни , според качеството. Има и някакви български , които ми изглеждат здрави :roll: ... А накрая видях една комбинирана машина - циркуляр , абрихт , струг , фреза и т.н.т. в едно . Цена 395 лева , та взех да си мисля дали аджабааааа....... :roll:

Старшина-хайфист

#21 Мнение от Старшина-хайфист »

ultimate написа:Комбайнът ми се вижда много евтин. Дори само струговете са по-скъпи. Само за дърво ли е стругът? Много място ли заема?
Да , само за дърво е , от тия с дърводелските длета. Като цяло комбайна е доста компактен и аз затова му метнах око. Е , стругчето му е сравнително малко , но за тия пари толкоз. Може и да свърши работа....

Старшина-хайфист

#22 Мнение от Старшина-хайфист »

Днес се мотках в Метро и хвърлях люти погледи по дърводелската техника. Има една много интересна промоцийка на зеге Ейнхел с лазерен водач за към 50 лева мисля. Също има и оберфреза от същата марка с комплект 12 фрезера за 120 лева. Тая марка се води ужким за немска. Някой да има впечатления за нея? А между другото оберфрезата на Бош дето я харесах в Мосю Бриколаж за 260 лева я има същата в Метро за 238 лева.

gps

#23 Мнение от gps »

15 години ползвам оберфреза ловешка Елтос а главите са габровски от рапидна стомана(не са твърдосплавни) единствения проблем е че са за по-груба работа ,при твърдосплавните повърхноста след фрезоването не иска финишна обработка.Главите от рапидна стомана спокойно могат да се използват за всички видове дървесина и МДФ но за ПДЧ не е желателно защото се износват бързо.Ако на оберфрезата годишно и се събират 10-15 часа работа може да се вземе евтин модел но за сериозна работа всеки ден и ако се ползват глави с голям диаметър и сложен профил-задължително трябва профи оберфреза 2000 W.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Dimitar Atanasov »

DJPOPA написа:Днес се мотках в Метро и хвърлях люти погледи по дърводелската техника. Има една много интересна промоцийка на зеге Ейнхел с лазерен водач за към 50 лева мисля. Също има и оберфреза от същата марка с комплект 12 фрезера за 120 лева. Тая марка се води ужким за немска. Някой да има впечатления за нея? А между другото оберфрезата на Бош дето я харесах в Мосю Бриколаж за 260 лева я има същата в Метро за 238 лева.

Не знам до колко са немски ама не са съвсем лоши, аз имам тяхен електрожен, вярно че е малък, но за дребни неща върши прекрасна работа вече 5 години...баща ми има теген флекс, от големите от около 5 години, що работа е видял...и още си работи...според мен са сравнително добър компромис между цена и качество, иначе за зеге не мисля че наличието на лазерен лъч е някаква екстра, много по важно е колко хлопа ножа при рязане, защото ти все пак се водиш по ножа когато режеш, а не по това къде попада лъча...друга важна екстра е да може да реже под по полям ъгъл..не знам тази функция "махало" която имат някой от новите модели дали е някакво съществено подобрение...
Иначе аз ползвам едно Блек&Декер, сравнително прост модел, вече е на около 6-7 години и също е видяло много работа, но все още работи перфектно...с него постигам точност под 0.5мм

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Zlatan Kitanov »

Айнхел (Einhell) е немски търговец някъде от Бавария и нещата, които предлага са ОЕМ. Произвеждат се в Китай по негова поръчка.

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#26 Мнение от moni »

TheDude написа:Приказвах с доста специалисти, прочетох и голямо количество статии в интернет и стигнах до следния извод:

"Марковите" фрези от по-ниския клас и евтинджосите са абсолютно еднакви.
..................
ИЗВОД:
Купете си менте, освен ако не искате да дадете повече пари за лепенка.
Може и да не си прав. Вярно е че на снимките изглеждат еднакви, ама те и ресивърите си приличат, но вътре какво има и как е направено...
Знаеш ли, че разликата м/у "сините" Bosch-Profi серия и "зелените"-Hobby е в по-качествената изолация(3 слоя) на мотора и по-сериозни метали на детайлите. И това оскъпява машината 3-4 пъти.
Китайците имат щамповани лагери по 0.10$, но имат и по 1$ !
Каквото им поръчат-това слагат.

entusiast4eto

#27 Мнение от entusiast4eto »

TheDude написа: "Ìàðêîâèòå" ôðåçè îò ïî-íèñêèÿ êëàñ è åâòèíäæîñèòå ñà àáñîëþòíî åäíàêâè.
Ïðîñòî îò Einhel îòèâàò â òîçè ñúùèÿ êèòàéñêè çàâîä êúäåòî ñå ïðàâÿò ìåíòåòàòà è ñå äîãîâàðÿò ñ êèòàéöèòå, ÷å íà ÷àñò îò ïðîäóêöèÿòà èì ùå ñå ñëàãà ëåïåíêà "Einhel" è ÷å ùå ñà ñ æúëò êîðïóñ.
èçâèíÿâàé, àìà òè Einhel ÌÀÐÊΠÈÍÑÒÐÓÌÅÍÒ ëè ãè íàðè÷àø???

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Моето ментенце си бачка вече почти година.

svetlin

#30 Мнение от svetlin »

ultimate написа:Съвършено същите фрези, но марка "Agoyoma tools" има на промоция в каталога на Метро в сила от 02 януари 2006. Цена 45лв без ДДС. Очевидно са на един производител. С дръпнати очи.
Впрочем по-старите юзери сигурно си спомнят израза от преди 30-40 години - "японски боклук". А след това японците станаха №1 по качество и превзеха пазарите на цял свят. И най-вече - американския.
Сега ни чака китайска инвазия. Правят се страхотни капиталовложения и най-модерни заводи. Даже IBM направи там заводи...
Та да внимаваме, като казваме "китайски боклук". Е, за сега е вярно, де...
В каталога я има ама в наличност я няма в момента. Вчера питах на място и ми казаха, че щом я има в каталога, а я няма на щанда, значи още не е дошла :!: :?:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”