Търся Схема за DAC!

Съобщение
Автор
Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Търся Схема за DAC!

#1 Мнение от DJ69 »

Трябвами схемка за DAC, за да мога да я вградя в готов усилвател!Намерих няколко варианта но повечето елементи немогат да се закупят от БГ поне наще фирми отказват 8O

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Fenkiller »

С какво ще го управляваш I2S, SPDIF .. друго???
Освен това спрял ли си се на определен тип DAC имам пред вид интегрална схема? Обикновено в datasheeta на всяка IC има свързването ,а всичко останало е въпрос на интерпретация и пари!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

l_13

#3 Мнение от l_13 »

Аз също се интересувам от схеми на ЦАП, с SPDIF , по възможност с чипове на AD, поне за тях имам някаква идея откъде могат да се поръчат.
Ще се радвам хората, участвали в големия проект за външен ЦАП (от преди около година), да се включат в дискусия, да споделят какво и как са правили.

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Търся Схема за DAC!

#4 Мнение от Tisho »

DJ69 написа:Трябвами схемка за DAC, за да мога да я вградя в готов усилвател!Намерих няколко варианта но повечето елементи немогат да се закупят от БГ поне наще фирми отказват 8O
А какво ще рече схема на DAC ?
Да си правиш цап-а сам ли ?!?!?!?! 8O

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

подледни тука http://www.analog.com/ мисля,че има готови китове

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DJ69 »

Fenkiller написа:С какво ще го управляваш I2S, SPDIF .. друго???
Освен това спрял ли си се на определен тип DAC имам пред вид интегрална схема? Обикновено в datasheeta на всяка IC има свързването ,а всичко останало е въпрос на интерпретация и пари!
Значи имам няколко схеми готови от SPDIF - към линеен стерео изход!намерих има документите на чиповете всичко изглежда мн добре като параметри тожа онова схемата има 2 чипа само!обаче немога да ги намеря по магазините къде ли не питах и във варна и софиа и нищо все едно че не съществуват!За това ми трябва нещо което е Изпълнимо в БГ и някои го е прайл!На въпроса ти за какво ми трябва:Оптичен или SPDIF няма значение , за изхода е желателно да има и 5.1 но ако е само Стерео пак ме остройва!!!Вече зех да се замислям за АЛЦ650 на реалтек беше мисля по дуната ги слагат за вграден соунд ама ще е зор с него пук нямам толко свободно време да се бузикам

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Пич като те гледам какво пишеш пак те съветвам за готов кит - пускаш му захранване и си готов!
Сега да не хукнеш го търсиш по магазините? - по поръчка. Питаи в комет, там може да си поръчаш от Newark и Farnell http://uk.farnell.com/ , a в конрад на Reichelt http://reichelt.de

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Tisho »

DJ69 написа:
Fenkiller написа:С какво ще го управляваш I2S, SPDIF .. друго???
Значи имам няколко схеми готови от SPDIF - към линеен стерео изход!намерих има документите на чиповете всичко изглежда мн добре като параметри тожа онова схемата има 2 чипа само!обаче немога да ги намеря по магазините къде ли не питах и във варна и софиа и нищо все едно че не съществуват!За това ми трябва нещо което е Изпълнимо в БГ и някои го е прайл!На въпроса ти за какво ми трябва:Оптичен или SPDIF няма значение , за изхода е желателно да има и 5.1 но ако е само Стерео пак ме остройва!!!Вече зех да се замислям за АЛЦ650 на реалтек беше мисля по дуната ги слагат за вграден соунд ама ще е зор с него пук нямам толко свободно време да се бузикам
Че какви са тези ненамируеми чипове ?

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от DJ69 »

BlackBLOOD написа:
DJ69 написа:Вече зех да се замислям за АЛЦ650 на реалтек беше мисля по дуната ги слагат за вграден соунд ама ще е зор с него пук нямам толко свободно време да се бузикам
А? Каквоо?
От тоя дак по шир потреба няма май...?
Нещо май не те разбрах....:)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”